Πάνω από 70 υποψηφιότητες Emmy για τις σειρές του ΟΤΕ TV…

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Emmy, γνωστά και ως τα Όσκαρ των τηλεοπτικών σειρών και οι σειρές που παίζουν στον ΟΤΕ TV σάρωσαν τις υποψηφιότητες με συνολικά πάνω από 70 συμμετοχές.

...
Το Downton Abbey, που προβάλλεται σε αποκλειστικότητα στο ΟΤΕ CINEMA 1HD και από Σεπτέμβριο επιστρέφει με τον πέμπτο κύκλο σε υψηλή ευκρίνεια, απέσπασε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Δραματικής Σειράς, α’ και β’ Γυναικείου Ρόλου για τις Μισέλ Ντόκερι, Μάγκι Σμιθ και Τζοάν Φρόγκατ, β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζιμ Κάρτερ κα.
12 υποψηφιότητες κέρδισε και το Sherlock των Μαρκ Γκάτις και Στίβεν Μόφατ, που έφερε στην ελληνική τηλεόραση ο ΟΤΕ TV προβάλλοντας και τους 3 κύκλους της σειράς. Η σειρά είναι υποψήφια για Emmy καλύτερης τηλεταινίας, σεναρίου, σκηνοθεσίας και φυσικά α’ και β’ Ανδρικού Ρόλου για τους εξαιρετικούς Μπένεντικ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν αντίστοιχα.
3 βραβεία Emmy, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Μίνι Σειράς, διεκδικεί και το Luther, η κορυφαία αστυνομική σειρά με τον Ίντρις Έλμπα, που είναι υποψήφιος στην κατηγορία α’ Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά.   
Ακόμη, το Mad Men που προβάλλεται στο Sundance Channel μόνο στον ΟΤΕ TV κέρδισε 8 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων α’ Ανδρικού και β’ Γυναικείου Ρόλου καθώς επίσης  Καλύτερης Δραματικής Σειράς.
Πληθώρα υποψηφιοτήτων και για τις σειρές που προβάλλονται στον ΟΤΕ TV μέσω FOX και FOX Life, όπως το American Horror Story: Coven, που σάρωσε με 17 υποψηφιότητες, το    Modern Family, υποψήφιο σε 9 κατηγορίες, το Homeland με 4 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων α’ Γυναικείου Ρόλου για την Κλερ Ντέινς. Επίσης, από 2 υποψηφιότητες κέρδισαν οι σειρές Girls και Scandal, και από μία το Glee και η δραματική σειρά The Americans.

Η 66η Τελετή Απονομής των βραβείων ΕMMY θα γίνει στις 25 Αυγούστου στο Nokia Theatre στο Λος Άντζελες.