Nova Highlights: Συναρπαστικά ντοκιμαντέρ στο Travel Channel και εκπληκτικές παραστάσεις στο Mezzo...

Ο αμφιλεγόμενος Ρίτσαρντ Νίξον στα κανάλια Novacinema!
Χριστούγεννα στη Nova με ταξίδια και θέαμα!
Η οθόνη της Nova είναι αυτή την περίοδο γεμάτη με αστερόσκονη, με τους συνδρομητές να απολαμβάνουν τις εορταστικές διαδρομές του Travel Channel στην Αμερική που δίνουν μια άλλη διάσταση των Χριστουγέννων, αλλά και ένα άκρως χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στο Mezzo.

...
Με δύο νέα, άκρως εορταστικά ντοκιμαντέρ, το Travel Channel υποδέχεται τα Χριστούγεννα. Την Τετάρτη 17/12, θα προβληθεί στις 21:00 το ντοκιμαντέρ «Η Νέα Υόρκη σε ρυθμούς Χριστουγέννων». Ο φακός του Travel Channel θα μεταφέρει τους συνδρομητές της Nova σε σημεία ορόσημο του Μεγάλου Μήλου, παρουσιάζοντας τις πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεταμόρφωσή τους, εν αναμονή της εορταστικής περιόδου. Τέλος, την Παρασκευή 19/12 στις 20:00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Xtreme Xmas», που ταξιδεύει από τη μια άκρη των ΗΠΑ στην άλλη, για να παρουσιάσει ακραίες ιδέες για ξέφρενες χριστουγεννιάτικες στιγμές. Από βόλτες με ένα τουρμποκίνητο έλκηθρο Αϊ-Βασίλη μέχρι ένα ολονύχτιο πάρτι στο Σαν Φρανσίσκο κι ένα υποβρύχιο εορταστικό σόου με γοργόνες.

Αυτά τα Χριστούγεννα, στο Mezzo… χιονίζει παιχνίδια. Το θεματικό κανάλι της Nova θα παρουσιάσει δύο μοναδικά απογεύματα με εκπληκτικές παραστάσεις, εμπνευσμένες από το μαγικό κόσμο των παιχνιδιών στις 19 και 26 Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 19/12, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού παρουσιάζει την «Κοπέλια» σε χορογραφία του Πατρίς Μπαρ (21:30), και αμέσως μετά έρχονται οι «Ακίνητοι Ταξιδιώτες» από τα μπαλέτα του Φιλίπ Ζεντί (23:05). Την Παρασκευή 26/12, θα προβληθεί σε live μετάδοση από την Όπερα του Βερολίνου, «Ο Καρυοθραύστης» (16:00), που παρουσιάζουν οι Ρώσοι χορογράφοι Βασίλι Μεντβέντεφ και Γιούρι Μπουρλάκα και βασίζεται στην πρωτότυπη χορογραφία του 1892. Στις 23:10, «Ο Καρυοθραύστης» θα παρουσιαστεί και σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή που φέρει την υπογραφή του Μορίς Μπεζάρ, ενώ το Μπαλέτο του Ρήνου θα παρουσιάσει στις 21:30 την  παράσταση «Πινόκιο», σε χορογραφία του Ιβάν Καβαλάρι. Στο πρόγραμμα του Mezzo περιλαμβάνεται και ένα αφιέρωμα σε δύο κορυφαίες μορφές από το χώρο της όπερας, τις βασίλισσες του μπελ κάντο Τζόις ΝτιΝτονάτο και Ντιάνα Νταμράου, μέσα από παραστάσεις, όπως «Μαρία Στουάρντα» του Ντονιτσέτι, «Ριγκολέτο» του Βέρντι, «Ο Κόμης Ορύ» του Ροσίνι και «Απαγωγή από το Σεράι» του Μότσαρτ (13, 14, 20 Δεκεμβρίου).

Νova. Ζεις καλύτερα!


Ο αμφιλεγόμενος Ρίτσαρντ Νίξον στα κανάλια Novacinema!
Πρεμιέρα την Παρασκευή 12/12 για ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ΗΒΟ
Ένα ακόμα ντοκιμαντέρ με την υπογραφή ποιότητας της ΗΒΟ θα προβληθεί σε Α’ τηλεοπτική προβολή, αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Η ιστορία της αμφιλεγόμενης αμερικανικής προεδρίας Νίξον και του σκανδάλου Watergate, αποτελεί το θέμα του ντοκιμαντέρ «Nixon By Nixon: In His Own Words», που έρχεται την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 17:35 από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, 40 χρόνια μετά την παραίτηση του.


...
Μέσα από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που ο ίδιος κατέγραψε κρυφά τη διετία 1971-73, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της ΗΒΟ σκιαγραφεί το πορτρέτο του Ρίτσαρντ Νίξον, αποκαλύπτοντας παράλληλα το συντηρητικό κι αμφιλεγόμενο προφίλ του 37ου προέδρου των ΗΠΑ. Η θητεία, του μοναδικού προέδρου των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, ξεκίνησε το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1974.  Όταν αποκαλύφθηκε η ύπαρξη των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών, κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Watergate, ο ίδιος ο πρόεδρος προσπάθησε να εμποδίσει εφ’ όρου ζωής τη δημοσίευση τους, φοβούμενος ότι τα ωμά και σκληρά σχόλια του θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην προεδρική θητεία του. Παρ’ όλα αυτά, το περιεχόμενο από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες είδε το φως της δημοσιότητας, μετά το θάνατο του το 1994. Το ντοκιμαντέρ «Nixon By Nixon: In His Own Words» αποκαλύπτει, μέσα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Προέδρου Νίξον, τις απόψεις του για σημαντικά θέματα, όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, τις συναντήσεις του με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και τις θέσεις του για άλλα κρατικά ζητήματα. Παράλληλα, παρουσιάζονται και προκλητικές δηλώσεις του Ρίτσαρντ Νίξον για τις γυναίκες, τα άτομα που προέρχονται από διαφορετικές εθνότητες, την εβραϊκή κοινότητα και «τον αγαπημένο του εχθρό», τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!