H Cyta Hellas περνά στη Vodafone Ελλάδος…

"11.000 συνδρομητές IPΤV βλέπουν VH1 Classic, Sundance TV HD, MTV Hits, CBS Reality και άλλες υπηρεσίες από τη CYTA Τηλεόραση"... 
 H Cyta Hellas περνά στη Vodafone Ελλάδος (ως προτιμώμενη επιλογή πλειοδότη), σύμφωνα με τη τελευταία ανακοίνωση της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των μερών… Η εξαγορά της Cyta Hellas επιφέρει στη Vodafone μεγαλύτερη διείσδυση στην Ελληνική αγορά με σημαντικές υποδομές και πελατολόγιο Συνδρομητών Τηλεφωνίας, Ιντερνέτ και Τηλεόρασης…

Το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε €118,1 εκατομμύρια και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα (ΕΕΤΤ), με το οποίο η Vodafone Ελλάδος θα εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.

Η εξαγορά της Cyta Hellas επιφέρει στη Vodafone μεγαλύτερη διείσδυση στην Ελληνική αγορά με σημαντικές υποδομές και πελατολόγιο Συνδρομητών Τηλεφωνίας, Ιντερνέτ και Τηλεόρασης … Πιο συγκεκριμένα η Cyta Hellas στο τέλος του 2016 διέθετε το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 5.500 χιλιομέτρων, 306.800 πελατολόγιο σταθερής τηλεφωνίας, 8.257 συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας. Ενώ επιπρόσθετα 11.000 συνδρομητές IPΤV βλέπουν "VH1 Classic, Sundance TV HD, MTV Hits, CBS Reality" και άλλες υπηρεσίες από την CYTA Τηλεόραση. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες τηλεόρασης είναι οι μοναδικές που δεν είναι κοινές και στα δυο συνολικά χαρτοφυλάκια υπηρεσιών "Vodafone TV και CYTA Τηλεόραση" και ενδεχομένως θα είναι υποψήφιες για μια επερχόμενη ένταξη τους, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη μετάβαση τους στις υπηρεσίες της Vodafone…

Συμφωνία για την εξαγορά της Cyta Hellas υπέγραψε η Vodafone Ελλάδας 
H Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης μετοχών για την εξαγορά του 100% της Cyta Hellas με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), σε συνέχεια της ανακήρυξης της Vodafone Ελλάδας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ ως προτιμητέου επενδυτή για την εξαγορά της εταιρίας. Σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών, η Vodafone κατέθεσε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική προσφορά, ύψους 118 εκατ. ευρώ, που αναδεικνύει την αξία της Cyta Hellas. 
 Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα απαιτηθεί η συνακόλουθη έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Ο κ. Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «H Vodafone Ελλάδας συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Η εξαγορά της Cyta Hellas, κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον στόχο μας για την ανάδειξη της Vodafone σε έναν σύγχρονο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει ευκαιρία για τους εργαζομένους των δύο εταιριών να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν το ταλέντο και την εμπειρία τους, αλλά και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους. Η επέκταση των δικτύων μας και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη Vodafone Ελλάδας και θα έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τη διευρυμένη βάση πελατών μας, αλλά και ευρύτερα για τους Έλληνες καταναλωτές».

Η ανακοίνωση της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ: 

Υπογραφή Συμφωνίας για Πώληση του Συνόλου των Μετοχών της CYTA HELLAS 
Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (CYTA) ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 υπεγράφη μεταξύ των μερών η σχετική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A. στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder) VODAFONE - PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A., σε συνέχεια της πολυδιάστατης διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη CYTA HELLAS, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, σε στενή συνεργασία με έγκυρους συμβουλευτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε €118,1 εκατομμύρια και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα. Στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της CYTA HELLAS και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της. Η συμφωνία με μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, με μεγάλο κύρος και αναγνωρισμένη αξιοπιστία, δίνει επιχειρηματική συνέχεια στα όσα έχει δημιουργήσει η CYTA HELLAS στην Ελλάδα και αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας, παρέχοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες για ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες προς όφελος των πελατών της. Στo πλαίσιo του αξιοκρατικού και δυναμικά αναπτυσσόμενου περιβάλλοντος ενός σημαντικού διεθνούς τηλεπικοινωνιακού ομίλου, οι εργαζόμενοι της CYTA HELLAS, έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις δεξιότητές τους, μπροστά στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την επαγγελματική τους ανέλιξη.
Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (CYTA) ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση, τα στελέχη και το σύνολο των εργαζομένων της CYTA HELLAS για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Η συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα είναι ουσιαστική στο επόμενο διάστημα.
Ως στρατηγική κατεύθυνση, η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (CYTA) επικεντρώνεται απρόσκοπτα στην τεχνολογική ανάπτυξη και πρωτοπορία των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παρέχοντας ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της. Παράλληλα, ο Οργανισμός στοχεύει σε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες, με προσήλωση στη μεγιστοποίηση της αξίας του. Στο πλαίσιο του καταλυτικού ρόλου της CYTA για να καταστεί η Κύπρος ισχυρός διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος, έχει ληφθεί πρόνοια στη συμφωνία ώστε η μητρική CYTA και οι θυγατρικές της να έχουν τη δυνατότητα ενδεχόμενης πρόσβασης σε υποδομές της CYTA HELLAS, αν τυχόν αξιοποίησή τους κριθεί χρήσιμη μεσοπρόθεσμα.
Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (CYTA) εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους ιδιαίτερα αξιόλογους προσφοροδότες που επέδειξαν επενδυτικό ενδιαφέρον για τη CYTA HELLAS. Ευχαριστεί επίσης όλους τους συμβουλευτικούς οίκους που συνέβαλαν στην ομαλή ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με αποτελεσματικότητα και υποδειγματικό επαγγελματισμό. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).