Ο ΟΤΕ με όχημα την Dolce πάει ψηλά, αλλάζοντας τα δεδομένα ψυχαγωγίας και στην χώρα μας …







Η Ρουμανική πλατφόρμα Dolce (θυγατρική του ΟΤΕ), ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2006 και μέσα σε ένα περίπου χρόνο κατάφερε να έχει πάνω από 300.000 συνδρομητές. Σήμερα ξεπέρασε τους 500.000 συνδρομητές μια και ο μηνιαίος ρυθμός εγγραφής νέων συνδρομητών, έφτασε να ξεπεράσει τους 30.000 συνδρομητές! Κάτι που κατάφερε μέσα σε ένα ιδιαιτέρα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως η αγορά της Ρουμανίας, οπού ήδη δραστηριοποιούνται άλλες τέσσερις συνδρομητικές πλατφόρμες (Digi TV, Boom TV, Focus Sat και Max TV) και οι οποίες έχουν άμεση σχέση με αντίστοιχες καλωδιακές πλατφόρμες. Προσφέροντας ένα ελκυστικό πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει χαμηλές φόρμουλες συνδρομών, με υπό πακέτα που κυμαίνονται ανάλογα με τι είδους συμβόλαιο έχεις δεσμευθεί. Τα οποία ξεκινούν με το αρχικό πακέτο Variety από 3,90€ το μήνα(με διετές συμβόλαιο) `η 6,65€ το μήνα (με ετήσιο συμβόλαιο)… και φτάνουν στο πλήρες πακέτο Dream με 11,30€* το μήνα (με διετές συμβόλαιο) και 14,05€** το μήνα (με ετήσιο συμβόλαιο). Που διανθίζεται από ένα πλούσιο μπουκέτο 71 κωδικοποιημένων καναλιών, σε πέντε ενεργούς αναμεταδότες στον δορυφόρο Hellas Sat 39Ε. Μερικά από αυτά τα θεματικά κανάλια, δεν έχουν εκπέμψει ακόμη δορυφορικά στην Ελλάδα! Όπως τα αξιοζήλευτα κανάλια: VH1 Classic, Boomerang, AXN Sci-Fi, MTV Two, MTV Dance, Discovery Science, Discovery World (πρώην Civilization), Nickelodeon, Trace TV, HBO Comedy, Cinemax 1+2, Movies 24, Free-X TV 1+2…κ.α.




Το τοπίο φαίνεται να αλλάζει και στην Ελλάδα, μια και οι εξελίξεις τρέχουν…, από την μια η πρόσφατη πώληση της Nova στην Forthnet (υπό όρους που πρέπει να εκπληρωθούν στο άμεσο διάστημα), δημιούργησε κινητικότητα στον χώρο της δορυφορικής τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών… Έτσι ο ΟΤΕ έχοντας ήδη την υποδομή με τις δορυφορικές υπηρεσίες μέσω του Hellas Sat 39Ε, αλλά και τις συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας Dolce στην Ρουμανία. Κατέθεσε αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας, για τη αντίστοιχη χορήγηση άδειας δορυφορικής πλατφόρμας για συνδρομητικές υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης. Το πράσινο φως από την αντίστοιχη Ελληνική ρυθμιστική αρχή, θα ανοίξει τον δρόμο του ανταγωνισμού και στις δορυφορικές συνδρομητικές υπηρεσίες της χώρας μας, που πλέον θα συνδυάζονται παράλληλα με άλλες υπηρεσίες από τις τηλεπικοινωνίες (διαδίκτυο, σταθερή και κινητή τηλεφωνία…κ.α.). Έτσι από το επερχόμενο φθινόπωρο η ψυχαγωγία θα αλλάξει πρόσωπο στην χώρα μας και προβλέπεται να είναι περισσότερο ενδιαφέρον για τους καταναλωτές…

Στον δικτυακό μας τόπο: http://rexsat-rexsat2.blogspot.com/ προσφέρεται ήδη ένας νέος αναλυτικός πίνακας συχνοτήτων με όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες στην ζώνη Clarke και φυσικά όλα τα κανάλια της ρουμανικής πλατφόρμας Dolce στον Hellas Sat 39Ε.

Nicolas A.

*11,30€ = 7,40€(Dream) + 3,90€(Variety Special) και **14,05 = 7,40€(Dream) + 6,65€(Variety).