27/3/08

Thor 5: Ξεκινά τις δορυφορικές του υπηρεσίες στις 14 του Απρίλη!Ο δορυφόρος Thor 5 βρίσκεται ήδη στην τροχιακή θέση 0.8 West και σε διαδικασία προετοιμασίας για την πλήρη αντικατάσταση του δορυφόρου Thor 2. Η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Telenor Satellite Broadcasting στις 14 Απριλίου 2008 και θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου 2008. Κατά την διαδικασία αντικατάστασης οι 15 ενεργοί αναμεταδότες που διαθέτει ο δορυφόρος Thor 2, θα περάσουν στον Thor 5 χωρίς καμία μεταβολή ψηφιακών δεδομένων. Με μια μικρή εξαίρεση τους τρεις αναμεταδότες DVB-S2 για τις υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας της Σκανδιναβικής πλατφόρμας Canal Digital που θα αλλάξουν το Fec από 2/3 σε 3/4 και το Pilot από Οn σε Off.
Παράλληλα ο Thor 5 διαθέτει έξτρα χωρητικότητα 9 αναμεταδοτών, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή δέσμη του δορυφόρου(Τ2), πρώτιστα εξυπηρετώντας τους βασικούς πελάτες της Intelsat, όπως η Βαλκανική πλατφόρμα Digi TV…κ.α. Ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη ανάλογα με την ζήτηση υπηρεσιών, να χρησιμοποιηθεί μέρος της έξτρα χωρητικότητας στην δέσμη Μέσης Ανατολής(Τ3). Τα επίσημα ιχνοδιαγράμματα του δορυφόρου Thor 5 αφήνουν θετικά περιθώρια λήψης ως αναφορά την Ευρωπαϊκή δέσμη (Τ2). Αντίστροφα για την Σκανδιναβική δέσμη (Τ1) δεν προβλέπονται θετικά περιθώρια λήψης μια και οι απαιτούμενες διαμέτρους πιάτων θα συνεχίσουν να είναι μεγάλες… Στην αναμονή για τις πρώτες αναφορές λήψεων του νέου δορυφόρου Thor 5 …

Νicolas A.

26/3/08

Vault Vs VH1 Classic: Βρετανική κόντρα για επιτυχίες από το παρελθόν!


Το μουσικό κανάλι Vault μπαίνει δυναμικά στην Καλοκαιρινή περίοδο με νέα γραφικά και ανανεωμένο πρόγραμμα, με μερικές εκπομπές του να παραπέμπουν στις αντίστοιχες εκπομπές του Βρετανικού VH1 Classic (Best Of The 80s At 8,…κ.α.). Η ελεύθερη εκπομπή του καναλιού παραμένει στον δορυφόρο Eurobird 28.5 East, 11642V, 27500, 2/3.

Nicolas A.

18/3/08

Δορυφορικό Flash Extra 18/03/08: by Nicolas A.

Μια γρήγορη ματιά στις πιο πρόσφατες σημαντικές ειδήσεις που τρέχουν για τα δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά κανάλια και όχι μόνο…

- NRJ Paris: το Γαλλικό τοπικό κανάλι θα εκπέμψει από τις 20 Μαρτίου 2008, σε ελεύθερη εκπομπή και πλήρη οθόνη 16:9, μέσω του δορυφόρου Astra 19.2Ε και την συχνότητα 11509V, 22000, 5/6. Ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται και η έκδοση υψηλής ευκρινείας NRJ-12 HD.
- TVP HD: H Πολωνική κρατική τηλεόραση TVP αναμένεται να λανσάρει το Καλοκαίρι του 2008 το πρώτο κανάλι υψηλής ευκρίνειας TVP HD, το οποίο και θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το πρόγραμμα του αθλητικού καναλιού TVP Sport.
- Planet Rock και The Jazz: Δυο σημαντικά δορυφορικά θεματικά ραδιόφωνα, μας αποχαιρετούν στις 31 Μαρτίου 2008, μια και εγκαταλείπουν οριστικά τις εκπομπές τους μέσω του δορυφόρου Eurobird 1.
- Το MTV Portugal εκπέμπει πλέον μερικά από τα καλύτερα προγράμματα του, μέσω του δικτυακού τόπου: www.mtv.pt/klepht
- To Ολλανδικό TMF μέλος του δικτύου MTV, υποστηρίζει ότι παρακολουθεί στενά τα διάφορα προγράμματα διανομής αρχείων μουσικής (P2P) όπως το BitTorrent…κ. άλλα, τα οποία και αποτελούν μια καλή βάση πληροφοριών για τις προτιμήσεις του κόσμου στην τελική διαμόρφωση των playlist του καναλιού. Η Μουσική Βιομηχανία μετά από παρέμβαση της (θεωρώντας ότι βαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση) κατάφερε να ακυρώσει την δημιουργία ενός αντίστοιχου Superchart με βάση αυτά τα δεδομένα…
- Η συνεργασία του καναλιού MTV Two με τον διάσημο δικτυακό τόπο MySpace απέφερε το λανσάρισμα στις 16 Μαρτίου του περίφημου “The MySpace Chart on MTV Two”, μιας λίστας η οποία διαμορφώνεται αμφίδρομα μέσω του site: http://www.mtv.co.uk/myspacechart
- To Αμερικάνικο γκέι κανάλι LOGO (ανήκει στο δίκτυο MTV) είναι χορηγός στην ετήσια συναυλιακή εκδήλωση συνειδητοποίησης «True Colours gay/lesbian awareness tour», που λαβαίνει χώρα στις 31 Μαΐου 2008 στην αμερικανική πολιτεία της Βοστόνης. Βασικά ονόματα της συναυλίας, η υπέροχη Cyndi Lauper και το συγκρότημα των The B-52s από τα θρυλικά 80s, ενώ ενδιάμεσα ως Guest θα εμφανιστούν γνωστά ονόματα όπως οι Indigo Girls, Joan Armatrading, Joan Jett, Nona Hendryx, Deborah Cox…κ.α.
- Μάρτης 2008, πρεμιέρες καναλιών υψηλής ευκρίνειας για την Βρετανική πλατφόρμα Sky Digital: Το Voom HD εκπέμπει από τις 13 Μαρτίου στον δορυφόρο Eurobird 28.5 East (12607V, 27500, 2/3, Videoguard), παράλληλα υπάρχει και η ελεύθερη εκπομπή στην μπάντα C (δορυφόρος Measat 3-91.5East, 3752V 13330, 2/3). Το Sky Sports 3 HD έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου στον δορυφόρο Astra 28,2East (11856V, 29500, 3/4, Videoguard), ενώ στις 20 και 22 Μαρτίου έπονται αντίστοιχα τα κανάλια Sky Movies Premier HD και FX HD UK.
- Την 1η Απριλίου 2008 ο Sky Digital σε συνεργασία με το MTV θα λανσάρει στην Βρετανία μια ειδική έκδοση ιδιοκτησιακών δεκτών, τα περίφημα MTV Digibox θα κυκλοφορήσουν αρχικός σε περιορισμένη έκδοση για τους συνδρομητές Sky Multiroom.
- Ο δορυφόρος Thor 5 βρίσκεται ήδη στην τροχιακή θέση 0.8 West και αναμένεται πολύ σύντομα να έχουμε τις πρώτες αναφορές λήψεων κατά την διάρκεια πλήρους αντικατάστασης του δορυφόρου Thor 2.
- Στις 25 Μαΐου το Eurosport HD, κάνει πρεμιέρα στον Σκανδιναβικό βορρά και την δορυφορική πλατφόρμα Canal Digital, ενώ αναμένεται να ενταχθεί και στις αντίστοιχες πλατφόρμες υψηλής ευκρίνειας σε Πορτογαλία, Τουρκία και Ισραήλ.
- R 538 Dance Department: Νέο καταπληκτικό χορευτικό ραδιόφωνο από την ολλανδική πλατφόρμα Canal Digitaal σε ελεύθερη εκπομπή από τον δορυφόρο Astra 19.2Ε και την συχνότητα 12.515H, 22000, 5/6.
- Flava: Νέο θεματικό μουσικό κανάλι (με RnB κατεύθυνση) του ομίλου καναλιών Chart Show Channels κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου αντικαθιστώντας το αντίστοιχο μουσικό κανάλι Β4 στον δορυφόρο Eurobird 28.5 East (11642V, 27500, 2/3).
Nicolas A.

17/3/08

Καλοκαιρινές διακοπές με Canal Digitaal!

Η Ολλανδική πλατφόρμα προετοιμάζει ευχάριστα τις καλοκαιρινές σας διακοπές με μια νέα προσφορά συνδρομής για το διάστημα 21 Μαρτίου-21 Σεπτεμβρίου 2008. Η νέα φόρμουλα συνδρομής θα περιλαμβάνει όλα τα εθνικής εμβέλειας κρατικά και ιδιωτικά ολλανδικά κανάλια, μαζί με τα θεματικά κανάλια Comedy Central, Discovery Channel, TMF, MTV, Eurosport, Nickelodeon…, με €9.99 το μήνα. Οι συνδρομητές της νέας Καλοκαιρινής προσφοράς δεν θα έχουν καμιά οικονομική υποχρέωση κατά την χειμερινή περίοδο. Η ολλανδική πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως στους 100,000 χιλιάδες συνδρομητές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της μέσω δορυφόρου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Nicolas A.

16/3/08

Voom HD/Rush HD: πρεμιέρα σε Sky Digital και ελεύθερη εκπομπή στην μπάντα C!


Μετά τον Σκανδιναβικό βορρά και την δορυφορική πλατφόρμα Canal Digital(1W), η Ευρωπαϊκή έκδοση υψηλής ευκρίνειας του Voom HD έκανε πρεμιέρα και στην Βρετανική πλατφόρμα Sky Digital (Eurobird 28.5 East, 12607V, 27500, 2/3, Videoguard). To Voom HD περιλαμβάνει 100% προγράμματα υψηλής ευκρίνειας, με επιλογές από τα 15 θεματικά HD κανάλια της Voom HD Networks, που ήδη διανέμονται στην Αμερική. Με θεματολογία ζωντανή μουσική σε ήχο 5.1 Dolby Digital(Rave HD), ιστορίες από τον κόσμο της τέχνης(Gallery HD), extreme sports (Rush HD), ο κόσμος των video games (Gameplay HD)…κ.α. Πρόσφατα η έκδοση Voom HD αντικαταστάθηκε από την έκδοση Rush HD. Παράλληλα για τους φίλους της μπάντας C υπάρχει εδώ και λίγο καιρό η ελεύθερη εκπομπή του Voom HD, στον πολύ ανατολικό δορυφόρο Measat 3 (91.5East ) και την συχνότητα 3752V, 13330, 2/3.

Nicolas A.
http://www.voom.tv/

10/3/08

Το Γαλλογερμανικό ARTE-HD και οι πρώτες εκπομπές υψηλής ευκρίνειας στο προσκήνιο!


Ως τα μέσα του Καλοκαιριού του 2008 αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί ο αναμεταδότης που θα φιλοξενήσει τις πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας της Γερμανικής έκδοσης ARTE-HD, στην τροχιακή θέση Astra 19.2East. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές του καναλιού, με καταλυτική ημερομηνία επίσημων HD εκπομπών την 1η Ιανουαρίου 2009. Έτσι δίκαια το πολιτιστικό κανάλι ARTE-HD θεωρείται ένα από τα καλύτερα δορυφορικά κανάλια στην Ευρώπη. Ενώ η Γαλλική έκδοση ARTE-HD (που εκπέμπεται κωδικοποιημένα από τον δορυφόρο Atlantic Bird 5 West) θα διατίθεται από τις 30 Οκτωβρίου 2008 στην Γαλλική επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT), σε ελεύθερη εκπομπή και συμπίεση Mpeg-4. Τέλος, τις δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας της Γερμανικής έκδοσης ARTE-HD θα ακολουθήσουν αντίστοιχα μέσα στο 2009, τα Γερμανικά κρατικά κανάλια ARD και ZDF. Που αναμένεται να μπουν σε κανονικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας τον Φεβρουάριο του 2010, με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ.

Nicolas A.

6/3/08

Feel Good Friday: Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα για το MTV Dance!

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα για το MTV Dance, μια και το χορευτικό κανάλι της MTV Networks λανσάρεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη! Η πλήρης αντικατάσταση του MTV Base UK στον δορυφόρο Astra 19.2E και την συχνότητα 11739V, 27500, 3/4, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση διάθεση του MTV Dance στις δορυφορικές πλατφόρμες MTV Unlimited, Canal Digitaal, UPC Direct, TV Cabo, Arena Sat, Dolce, Boom…κ.α., καθώς και στις περισσότερες καλωδιακές και διαδικτυακές πλατφόρμες στην Ευρώπη, που μέχρι τώρα διέθεταν το θεματικό πακέτο καναλιών της MTV Networks.

Η Canal Digitaal λανσάρει μπουκέτο HD καναλιών για την Ολλανδική αγορά!


Η Ολλανδική πλατφόρμα Canal Digitaal Satelliet θα λανσάρει τον Απρίλιο του 2008, το πρώτο μπουκέτο καναλιών υψηλής ευκρίνειας για την Ολλανδική αγορά! Οι διαπραγματεύσεις για τα HD κανάλια που θα ενταχθούν, ξεκίνησαν ήδη από τον Οκτώβρη του 2007 και μέχρι στιγμής έχουν έρθει σε συμφωνία με τα κανάλια National Geographic HD και Discovery HD.

1/3/08

Καλό Μήνα, με VH1 Europe!


Ριζική ανανέωση έγινε στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού VH1, το οποίο και επιστρέφει περισσότερο από ποτέ στην μουσική. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα έκαναν πρεμιέρα στο ανανεωμένο VH1 Europe, οι εκπομπές: Espresso, Smooth Wake Up, VH1 Music, VH1 Aerobic, VH1 Pop Chart, Best of charts, Saturday Night Fever, VH1 Video Links, VH1 Old School, και Greatest Hits. Ενώ και ο μήνας Μάρτης εμπεριέχει μερικά ενδιαφέροντα αφιερώματα που παίζουν το Σαββατοκύριακο στο VH1.