Οι Tokio Hotel, Green Day & Leona Lewis, εμφανίζονται στα MTV Europe Music Awards 2009...

Το MTV Networks International (MTVNI), αποκάλυψε σήμερα ότι οι Tokio Hotel (που θα έχουμε τη χαρά να τους φιλοξενήσουμε στο MTV DAY 2009, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ο.Α.Κ.Α.), οι Green Day και η Leona Lewis θα είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες στο line-up των 2009 MTV Europe Music Awards. Επίσης, ανακοινώθηκαν σήμερα και όλες οι υποψηφιότητες των Βραβείων, τα οποία θα διεξαχθούν στο O2 World στο Βερολίνο την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009. Οι Kings of Leon και η Lady GaGa βρίσκονται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων, με συμμετοχή σε 5 κατηγορίες ο καθένας. Οι Kings of Leon διεκδικούν τα βραβεία στις κατηγορίες «Best Song» με το Use Somebody, «Best Live Act», «Best Group», «Best Rock» και «World Stage», ενώ η Lady GaGa είναι υποψήφια στις κατηγορίες «Best Song» με το Pokerface, «Best Live Act», «Best New Act», «Best Female» και «World Stage». Οι Γερμανοί glam rockers Tokio Hotel, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Best Group» των φετινών EMAs, έχουν βγάλει τέσσερα singles και δύο albums που έχουν βρεθεί στην 1η θέση στη γενέτειρά τους, ενώ παράλληλα έχουν καταφέρει πολλαπλές πλατινένιες και χρυσές πωλήσεις διεθνώς. Η μουσική τους έχει κερδίσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού ανά τον κόσμο, σε τέτοιο βαθμό, που ήταν το πρώτο συγκρότημα από τη Γερμανία το οποίο κέρδισε το 2008 βραβεία στα MTV VMAs, Los Premios MTV Latin America και MTV EMAs. Τώρα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν διεθνώς το τρίτο πολυαναμενώμενο studio album τους με τίτλο Humanoid. Το ελληνικό κοινό του MTV θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την παγκόσμια πρώτη live παρουσίαση του Humanoid από τους Tokio Hotel, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ο.Α.Κ.Α. ενόψει του MTV DAY 2009!
Το punk-rock συγκρότημα από την Καλιφόρνια, Green Day, ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 με το Dookie. Ακολούθησαν τα albums Insomniac, Nimrod και Warning, αλλά η εκτόξευση της καριέρας τους έγινε το 2004 με την κυκλοφορία του American Idiot. Το τραγούδι Know Your Enemy, από το τελευταίο studio album των Green Day, 21st Century Breakdown, έκανε πριν μερικούς μήνες πρεμιέρα αποκλειστικά στο MTV. Στα 2009 EMAs το κοινό θα μπορέσει να τους απολαυσει live και να τους αναδείξει νικητές στις κατηγορίες «Best Live Act», «Best Group» και «Best Rock» που είναι υποψήφιοι.

Η ερμηνεύτρια και μουσικοσυνθέτρια, Leona Lewis, πρωτοέδειξε το ταλέντο και τις φωνητικές της ικανότητες στο Βρετανικό κοινό το 2006 κατά τη διάρκεια ενός talent show. Αμέσως μετά τη νίκη της, κυκλοφόρησε το album Bleeding Love που έσπασε τα ρεκόρ πωλήσεων. Το επόμενο album της με τίτλο Spirit βρέθηκε στην 1η θέση του UK album chart και χαρακτηρίσθηκε ως το πιο γρήγορο σε πωλήσεις album ντεμπούτο όλων των εποχών. Η Leona Lewis ήταν επίσης η πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνης που έφτασε στη κορυφή του US Billboard Top 200 Album Chart. Το Echo, η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της Leona, αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο μαζί με το πρώτο single του album με τίτλο Happy. Στα φετινά EMAs εκτός από την εντυπωσιακή ερμηνεία που ετοιμάζει, η Leona είναι επίσης υποψήφια στην κατηγορία «Best Female».

Η Leona σχολίασε: «Είμαι κατενθουσιασμένη που θα εμφανιστώ στα EMAs και θα μπορέσω να μοιραστώ τη νέα μου δισκογραφική δουλειά με όλους μου τους fans από την Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα Βραβεία γίνονται στο Βερολίνο – είχα τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο στην Γερμανία και ανυπομονώ να βρεθώ κοντά τους!».

O Antonio Campo’Dall Orto, Executive Producer & EVP, Music Brands του MTV Networks International είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την ποικιλομορφία και το εύρος του lineup της 16ης Απονομής MTV Europe Music Awards. Υποσχεθήκαμε να οργανώσουμε ένα φαντασμαγορικό show λόγω της 20η επετείου εορτασμού για την Πτώση του Τοίχους του Βερολίνου. Η φετινή εκδήλωση δεν θα ενώσει μόνο τους fans της μουσικής από όλο τον κόσμο αλλά θα απονείμει επίσης φόρο τιμής στη δύναμη της μουσικής και στο ρόλο που παίζει όταν προωθεί την ελευθερία της έκφρασης.»

Ο Bruce Gillmer, Co-Executive Producer & SVP, Talent & Music από το MTV Networks International σχολίασε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα MTV Europe Music Awards προσφέρουν στο κοινό με συνέπεια εξαιρετικές live ερμηνείες από τα μεγαλύτερα και πιο συναρπαστικά μουσικά σχήματα του κόσμου. Επιπλέον, βλέπουμε ότι οι υποψηφιότητες των Βραβείων τιμάνε ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνών από superstars όπως η Beyoncè και οι U2 μέχρι νεότερα ταλέντα όπως ο Daniel Merriweather και η Pixie Lott».

Τα 2009 EMAs θα περιλαμβάνουν 13 κατηγορίες και 23 Regional Awards. Οι νικητές σε 11 από τις 13 κατηγορίες («Best Song», «Best Live Act», «Best Group», «Best New Act», «Best Female», «Best Male», «Best Urban», «Best Rock», «Best Alternative», «Best World Stage Performance» και «Best Push Artist») θα επιλεγούν από τους τηλεθεατές του MTV, οι οποίοι θα μπορούν να ψηφίσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στο www.mtvema.com από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Τα βραβεία «Best Push Artist» και «Best World Stage Performance» προστέθηκαν φέτος για πρώτη φορά στα EMAs προς αναγνώριση στους καλλιτέχνες που υποστηρίζονται από το MTV σε διεθνή βάση και στις δύο αυτές μουσικές ενότητες.

Η ψηφοφορία του κοινού, μέσω του http://www.mtvema.com/, για την ανάδειξη των 23ων EMA Regional Awards, που περιλαμβάνουν τον τίτλο «Best Greek Act», ξεκίνησε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 2009 Europe Music Awards. Φέτος τον τίτλο «Best Greek Act» διεκδικούν οι: Matisse, Monika, Onirama, Professional Sinnerz και Έλενα Παπαρίζου. Οι πέντε επικρατέστεροι καλλιτέχνες από τα 23 Regional Awards με τον υψηλότερο αριθμό ψήφων θα ανακοινωθούν στις 12 Οκτωβρίου και θα είναι εκείνοι που θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Best European Act», το οποίο θα ανακοινωθεί στα 2009 EMAs. Τέλος, ο νικητής της κατηγορίας «Best Video» θα επιλεγεί από το MTV.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα 2009 MTV Europe Music Awards και για να ψηφίσετε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.mtvema.com/