MTV DAY 2009: Κλιματικά Ουδέτερη Συναυλία για 2η Συνεχή Χρόνια…

Κλιματικά Ουδέτερη Συναυλία για 2η Συνεχή Χρόνια… Για πρώτη φορά το MTV εξισορροπεί την εκπομπή αερίων CO2 με έργο στην Ελλάδα! Το ελληνικό MTV ενισχύει την επέκταση των φωτοβαλταϊκών συστημάτων στα «Παιδικά Χωριά SOS»

Το MTV συνεχίζει για δεύτερη χρονιά και πραγματοποιεί τη συναυλία MTV DAY 2009 ως «Κλιματικά Ουδέτερη», με τη συνεργασία του Centre for Sustainability & Excellence (CSE) και τον Οργανισμό myclimate. Το MTV DAY 2009 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, με τους Tokio Hotel, Aloha from Hell, Μύρωνα Στρατή, Professional Sinnerz και Moral πρόκειται να συνεισφέρει διπλά στο περιβάλλον. Το CSE θα υπολογίσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την παραγωγή της συναυλίας και μέσω του ελβετικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού myclimate θα εξισορροπήσει τους ρύπους σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ενώ παράλληλα θα εκδώσει ειδικό πιστοποιητικό «climate neutral».

Το MTV Greece πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και επανεπενδύει στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ίδια την Ελλάδα. Για πρώτη φορά η “πράσινη εξισορρόπηση’” αφορά ένα ελληνικό έργο με κοινωνικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, το MTV θα ενισχύσει το Μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό Παιδικά Χωριά SOS για την επέκταση των υφιστάμενων φωτοβαλταϊκών συστημάτων του, τα οποία βρίσκονται στη Βάρη ενισχύοντας την μείωση εκπομπών ρύπων στην χώρα μας αλλά και την ενημέρωση των παιδιών που φιλοξενεί το Ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον το MTV παγκοσμίως υποστηρίζει ενέργειες όπως το «MTV Switch». Η πρωτοβουλία του MTV για την «Κλιματικά Ουδέτερη» συναυλία αποσκοπεί αφενός στο μήνυμα κοινωνικής ευθύνης και στην ολοκλήρωση ενός περιβαλλοντολογικού έργου στα Παιδικά Χωριά SOS, όπως επίσης στην ενημέρωση και ενθάρρυνση των νέων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χορηγοί του MTV DAY 2009 είναι το VODAFONE CU, η HEINEKEN και το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Mega Channel.

Ημερομηνία: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου / Χώρος: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ / Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
Καλλιτέχνες: Tokio Hotel, Aloha From Hell, Μύρωνας Στρατής, Professional Sinnerz, Moral.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ/ Η προπώληση έχει αρχίσει.
Σημεία διάθεσης εισιτηρίων

Public Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
Ticket House Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς) – Αθήνα / τηλεφωνικό κέντρο 210-3608366
Ticket Services Πανεπιστημίου 39 – Αθήνα / τηλεφωνικό κέντρο 210-7234567
e-ticketing http://www.mtvday.gr/