MTV Europe Music Awards 2009 - Berlin Highlights...

Η Beyoncé αναδείχτηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς των 2009 MTV Europe Music Awards (EMAs) που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο. H ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, τραγουδίστρια και παραγωγός πήρε σπίτι της τρία αγαλματίδια EMA - Best Female, Best Song και Best Video – από την αστρατευρή μουσική γιορτή του MTV, η οποία μεταδόθηκε live στο ελληνικό MTV από το O2 World Arena στο Βερολίνο, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009.

Ο Eminem κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο στην κατηγορία Best Male, το οποίο είναι αυτό που τιμάει και στηρίζει τους σύγχρονους super star της Ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, ενώ ο Jay-Z θριάμβεψε στην κατηγορία Best Urban. Οι U2 απέσπασαν δικαίως το βραβείο Best Live Act – κατακτώντας έτσι το τρίτο τους EMA, από την πρώτη τους εμφάνιση στα MTV Europe Music Awards το 1994.

Το «αστείρευτο» ταλέντο της Lady Gaga είχε την τιμητική της, κατακτώντας το βραβείο στην κατηγορία Best New Act, ενώ οι Green Day βγήκαν νικητές κερδίζοντας τον τίτλο Best Rock. Το βραβείο Best Group απέσπασε το Γερμανικής καταγωγής ροκ συγκρότημα Tokio Hotel, οι οποίοι εντυπωσίασαν τους 9,000 θεατές με την εκπληκτική ερμηνεία του hit τους με τίτλο «The World Behind My Wall», που κορυφώθηκε με εκρήξεις πυροτεχνημάτων, καταλήγοντας να παίρνουν τα όργανα του συγκροτήματος φωτιά! Οι Placebo διακρίθηκαν στην κατηγορία Best Alternative, ενώ οι Τούρκοι maNga κέρδισαν τον τίτλο του Best European Act. Το βραβείο Best World Stage Performance δόθηκε στους Linkin Park, ενώ η Pixie Lott αναγνωρίστηκε ως η πρώτη MTV Push Artist – και οι δύο αυτές κατηγορίες προστέθηκαν φέτος για πρώτη φορά στα EMAs αναγνωρίζοντας τους καλλιτέχνες που έχουν διακριθεί από το MTV διεθνώς στους μουσικούς τομείς.

Τα φετινά EMAs πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και σε αυτό το πλαίσιο παρακολουθήσαμε τις εντυπωσιακές ερμηνείες των Beyoncé, Jay-Z, Green Day, Leona Lewis, Tokio Hotel, Foo Fighters, Shakira και U2 – που μεταδόθηκαν σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια δέκτες στον κόσμο.

Η λαμπερή βραδιά των EMAs ξεκίνησε ανεβάζοντας στα ύψη την ενέργεια με το εντυπωσιακό opening show των Green Day, κατά τη διάρκεια του οποίου φλόγες εκτοξεύονταν στον αέρα ρυθμικά ανάλογα με το bit των τραγουδιών που ερμήνευσαν. Αμέσως μετά ακολούθησε ένα ποτ πουρί από τα πέντε υποψήφια κομμάτια της κατηγορίας Best Song, όπως τα hit «Halo» της Beyoncé και «Use Somebody» των Kings of Leon, ερμηνευμένα από την οικοδέσποινα της βραδιάς Katy Perry.

Η Katy Perry έδωσε στα Βραβεία για μια ακόμα χρονιά την ενέργειά της και το χαρακτηριστικό χιούμορ της. Εμφανίστηκε με μια σειρά από εκθαμβωτικά φορέματα εμπνευσμένα από το κλασσικό musical set του 1930, Cabaret. Η λαμπερή παρουσιάστρια ήταν άκρως ελκυστική και ανταποκρίθηκε στον ρόλο της με εξαιρετικό χάρισμα. Πότε φορώντας ένα καπέλο παίκτη bowling γεμάτο χιλιάδες κρυστάλλους και ξαπλώνοντάς σε ένα τεράστιο γυάλινο ποτήρι, πότε πετώντας πάνω από το κοινό σε ένα αστραφτερό εκκρεμές σε σχήμα μισοφέγγαρου, η Katy ολοκλήρωσε τα καθήκοντα της ως παρουσιάστρια με τη δική μοναδική της υπογραφή.

Στα μέσα της βραδιάς το show συνεχίστηκε με ζωντανή σύνδεση από την Πύλη του Βρανδεμβούργου όπου τα είδωλα της rock μουσικής σκηνής, U2, καθήλωσαν το κοινό με μία συγκινητική live εμφάνιση μπροστά στο ιστορικό μνημείο, το οποίο αποτελεί ένα σύμβολο ειρήνης για όλο τον κόσμο, άλλα παράλληλα είναι και ο χώρος διεξαγωγής των πρώτων MTV Europe Music Awards. Μπροστά σε 10.000 τυχερούς θαυμαστές, οι Ιρλανδοί θρύλοι, έδωσαν μία σύντομη συναυλία στην οποία ερμήνευσαν αγαπημένα τους κομμάτια όπως τα «Sunday, Bloody Sunday», «Magnificent» και «One» – ο εμπνευσμένος ύμνος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1989.

Στα highlights των Βραβείων συγκαταλέγεται η εξαιρετικά sexy ερμηνεία του «Happy» από τη Leona Lewis, η ξεσηκωτική διασκευή του «Sweet Dreams» από τη Beyoncé, που εμφανίστηκε ντυμένη στα κόκκινα κόβοντας έτσι κυριολεκτικά την ανάσα του κοινού, και οι rock ύμνοι «Wheels» και «All My Life» από τους Foo Fighters. Μιλώντας για καυτές εμφανίσεις, η Κολομβιανή σειρήνα Shakira ανέβασε τη θερμοκρασία με την ερμηνεία του «Did It Again» περιτριγυρισμένη από χορευτές που φορούσαν μόνο πετσέτες! Ακόμη μια συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Beyoncé ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Best Song για το Single Ladies (Put a Ring on It), και ζήτησε ένα μόνο πράγμα, να ευχαριστήσει το αγαπημένο της σύντροφο Jay-Z που την έκανε ευτυχισμένη με το γάμο τους.

Guest παρουσιαστές των φετινών EMAs ήταν μεταξύ άλλων: ο ηθοποιός, μουσικός και international celebrity, David The Hoff Hasselhoff, η hip hop ντίβα Lil’ Kim, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του box , Wladimir Klitschko, ο ηθοποιός Jesse Metcalfe, το pop/rock φαινόμενο Jonas Brothers, ο ηθοποιός από το Inglorious Basterds Daniel Brühl, το supermodel Franziska Knuppe, ο Γερμανός άσσος του ποδοσφαίρου Lothar Matthäus καθώς και οι Backstreet Boys, Juliette Lewis, Jean Reno, Miranda Cosgrove, Asia Argento, Bar Refaeli, Brody Jenner, David Guetta, Pixie Lott, Tara Reid, Daniel Merrieweather και Batista. Η ταλαντούχα Βρετανίδα soul τραγουδίστρια και στιχουργός Joss Stone εκτός από το βραβείο που απένειμε, έκανε και το ντεμπούτο της ως παρουσιάστρια στο λαμπερό «2009 EMA: Red Carpet Show» μαζί με τον MTV VJ Joco, ενώ ο Pete Wentz, των Fall Out Boy, παρουσίασε το digital show «2009 EMA:All Access».

Οι νικητές των 2009 MTV Europe Music Awards είναι:

Best Male: Eminem
Best Female: Beyoncé
Best Group: Tokio Hotel
Best Urban: Jay-Z
Best Video: Beyoncé - Single Ladies (Put a Ring on It)
Best Song: Beyoncé – Halo
Best Rock: Green Day
Best New Act: Lady Gaga
Best Live Act: U2
Best Alternative: Placebo
MTV Push Artist: Pixie Lott
Best World Stage Performer: Linkin Park
Best European Act: maNga

Στο πλαίσιο των EMAs, ο VJ του MTV Άλεξ Καβδάς παρέδωσε το Βραβείο Best Greek Act στη δική μας Έλενα Παπαρίζου, η οποία ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το κοινό του ελληνικού MTV που την ανέδειξε πρώτη και την κατέταξε στους υποψήφιους για την κατηγορία Best European Act. Απόσπασμα από το video clip της Έλενας Παπαρίζου «Θα’μαι αλλιώς» προβλήθηκε στα EMAs όταν παρουσιάστηκαν οι Best Regional Act των χωρών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Παράλληλα, υπήρξε πολύ υψηλή επισκεψιμότητα και ανταπόκριση από τους επισκέπτες, που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το show, αποκλειστικά red carpet στιγμιότυπα και backstage σκηνές, μέσα από το www.mtvema.com και από το fan page του MTV Greece στο facebook. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (streaming), οι χρήστες κατέγραφαν τα ενθουσιώδη σχόλια τους για το υπερθέαμα που παρακολουθούσαν online, καθώς επίσης αντάλλασαν μηνύματα δίνοντας στο show μια ξεχωριστή διαδραστική διάσταση.
Είναι πλέον γεγονός ότι τα MTV Europe Music Awards έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο φαντασμαγορικά live μουσικά events διεθνώς. Φέτος, τα Βραβεία μεταδόθηκαν σε 532 εκατομμύρια δέκτες τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Το 2008, τα EMAs είχαν περισσότερους από 4 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες στο www.mtvema.com και 100 εκατομμύρια online ψήφους!
Σύντομα τη συναρπαστική βραδιά των 2009 MTV Europe Music Awards θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε επανάληψη…Stay tuned στο ελληνικό MTV.