Κλείνει η MultiChoice Κύπρου, αλλά η Nova παραμένει στη Κυπριακή αγορά...

Τη διάλυση της MultiChoice Κύπρου, μέσω της οποίας διανέμεται το δορυφορικό πρόγραμμα της Nova, θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία ορίστηκε για τις 9 Ιουνίου 2011. Το Δ.Σ. το οποίο ελέγχεται από τον όμιλο Forthnet (μεγαλομέτοχο της MultiChoice Hellas), έλαβε την απόφαση αυτή κατά την τελευταία συνεδρία του στις 29 Απριλίου. Το μήνυμα πάντως που στέλνει η MultiChoice Hellas προς τους συνδρομητές της Nova Κύπρου είναι πως δεν έχουν να ανησυχούν για οτιδήποτε, διότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν σήμα από το δορυφόρο. Η MultiChoice Hellas διαμηνύει ότι θα φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή της υπηρεσίας προς τους συνδρομητές της Κύπρου και πως δεν έχει καμία διάθεση να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το τηλεοπτικό περιεχόμενο τα δικαιώματα του οποίου αγόρασε ειδικά για την Κύπρο, όπως για παράδειγμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια. Από τη Nova και την νέα σαιζόν δεν θα μεταδίδονται ωστόσο τα κανάλια LTV και Άλφα (εάν δεν ανανεωθεί η συμφωνία με την Lumiere), δηλαδή μεγάλο μέρος του κυπριακού ποδοσφαίρου..., (kathimerini.com.cy)

...διότι η Lumiere δεν είναι διατεθειμένη να ανανεώσει τη συμφωνία της με την MultiChoice, εξαιτίας της πειράτευσης των καναλιών της μέσω της Nova Κύπρου (θεωρώντας ότι η τελευταία δεν προστατεύει τα κανάλια της)... Οι συνδρομητές της Κύπρου ανέρχονται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στις 10.000 (δεν ανήκουν στην MultiChoice Κύπρου), αλλά στην MultiChoice Ελλάδος, η οποία με ειδική συμφωνία τους έδωσε προς διαχείριση στην MultiChoice Κύπρου.
Το λουκέτο της MultiChoice Κύπρου θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο αφού οι τρεις τουλάχιστον μέτοχοι που ελέγχουν σχεδόν το 90% της εταιρείας (απαιτείται πλειοψηφία του 70% για να οριστικοποιηθεί η απόφαση), συμφωνούν, έστω και για διαφορετικούς λόγους, ότι η εταιρεία πρέπει να κλείσει: Η MultiChoice Ελλάδος, ουσιαστικά η Forthnet, για τη δραματική μείωση των εσόδων της εταιρείας -το 2010 ήταν μειωμένα κατά 34,91% σε σχέση με τα έσοδα του 2009– ενώ η LTV και η PrimeTel επειδή θεωρούν ότι η εποχή των δορυφορικών συνδρομητικών πλατφορμών έχει περάσει ανεπιστρεπτί γι’ αυτό κι επενδύουν στην IP και Cable TV. Αυτό ενδόμυχα θα πρέπει να σκέφτεται και η Forthnet η οποία θα κρατήσει όσο μπορεί τη δορυφορική πλατφόρμα ώστε να μειώσει τις ζημιές, θα ψάξει όμως να βρει και άλλους τρόπους για να διανέμει το ακριβό και δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν της μέσω άλλων οδών. Ήδη η Nova Cyprus πωλείται ως πακέτο μέσω της PrimeTel. Ενώ είχε γίνει προσπάθεια για τη διανομή της και μέσω της cytaVision, αλλά η συνεργασία με τον ημικρατικό οργανισμό δεν ευοδώθηκε. Το καλοκαίρι θα υπάρχει και η επιλογή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που θα είναι μια πολύ καλή λύση για την MultiChoice...
kathimerini.com.cy