Με εξοπλισμό Harmonic αναβαθμίστηκαν οι τηλεοπτικές υποδομές της Nova...

Η Nova σε συνεργασία με τον οίκο Harmonic και την PTS, μετά τη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασίας, προχώρησε σε αναβάθμιση των High Definition Video Servers για τη συνδρομητική πλατφόρμα. Το έργο περιελάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος Broadcast Playout Server που θα αποτελέσει την καρδιά των λειτουργιών αναπαραγωγής νέων προγραμμάτων, υποστηρίζοντας συνολικά 30+ High Definition κανάλια με αποθηκευτικό χώρο 70TB, σε πλήρη εφεδρεία εξοπλισμό τύπου MediaCentre, καθώς επίσης 120 Terra Byte Near Online Storage με εξοπλισμό τύπου MediaGrid. Όλα εγκαταστάθηκαν και είναι σε πλήρη λειτουργία στα κεντρικά κτήρια της Nova...

Σχετικά με τη Forthnet 
 Η Forthnet που έφερε το Internet στην Ελλάδα και η Nova που έφερε την συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας, αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα. Η συνδρομητική βάση της εταιρείας ξεπερνά τα 800.000 νοικοκυριά που απολαμβάνουν προηγμένες υπηρεσίες internet, σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Η πελατοκεντρική προσέγγιση της εταιρείας σε συνδυασμό με την συνεχή παρουσία μεγάλων εμπορικών και τεχνολογικών καινοτομιών αναδεικνύουν σήμερα τη Forthnet σε κυρίαρχο παίκτη της αγοράς Τηλεπικοινωνιών με στρατηγικό πλεονέκτημα τη διάθεση αποκλειστικού τηλεοπτικού περιεχομένου.

Σχετικά με την PTS 
 Η PTS είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρίες προμήθειας Ηλεκτρονικού Τηλεοπτικού Εξοπλισμού και Ολοκληρωμένων Συστημάτων στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα και έχει προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις κρίσιμων εφαρμογών, για μερικούς από τους μεγαλύτερους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς και Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς. Έχει κατασκευάσει σύνθετα συστήματα παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος HD, καθώς επίσης προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε σημαντικά έργα. Η εμπειρία της περιλαμβάνει όλους τους κατασκευαστικούς τομείς όπως προγραμματισμό έργου, project management, σχεδίαση, αξιολόγηση εξοπλισμού, τεχνική δοκιμή συστήματος, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη και IT υπηρεσίες.
pts.gr