Nova: Πρώτες αναβαθμίσεις καναλιών και αναμεταδοτών σε MPEG-4 και DVB-S2...

Edit 10/09: Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 03:00 το πρωί, η NOVA πραγματοποίησε τις πρώτες τεχνικές εργασίες αναβάθμισης στο 4ο αναμεταδότη (συχνότητα 11938Η), με ψηφιακά δεδομένα "SR 27500, FEC 3/4", διαμόρφωση DVB-S2/8PSK και πρότυπο συμπίεσης εικόνας MPEG-4... Αν και κατά το διάστημα μετάβασης έγιναν δοκιμές σε διαμόρφωση DVB-S2/QPSK, αλλά και αλλαγή ψηφιακών δεδομένων (από "SR 29900, FEC 2/3"), σε "SR 27500, FEC 3/4", με εμφανή καλύτερα αποτελέσματα ποιότητα σήματος (αλλά και bitrate εικόνας), στη τελευταία αλλαγή ψηφιακών δεδομένων... Ενώ έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η πλήρη αλλαγή και αναβάθμιση των αποκωδικοποιητών HD, σε ολόκληρη τη συνδρομητική βάση της NOVA και δεν αναμένονται προβλήματα κατά τη μετάβαση σε DVB-S2 και MPEG-4...

Η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί ώστε μελλοντικά να είναι εφικτό, να προστεθούν περισσότερα κανάλια και για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα της εικόνας. Η πρώτη αναβάθμιση αφορά τα κανάλια "Novacinema-2/3, Novasports-3/6, Novasports Highlights, FOXlife, Fox, E!, History Channel, Nat Geo Wild, Boomerang και Disney Channel." και τη συχνότητα εκπομπής 11938Η... Παράλληλα η ενημέρωση για τις τεχνικές αναβαθμίσεις Nova (σε DVB-S2 και MPEG-4), τρέχει μέσω EPG και στα κανάλια "MTV, VH1, MAD GreekZ (που ανήκουν στη συχνότητα 10930Η), καθώς και στην αντίστοιχη ενημερωτική κάρτα στο κανάλι "Novasports 7" (11823Η)...


ΣE ANABAΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η NOVA...
Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, η NOVA προχωρά στην εφαρμογή των σχεδίων της και αναβαθμίζει το σχήμα διαμόρφωσης και το πρότυπο συμπίεσης εικόνας στον 4ο αναμεταδότη που κατέχει στον δορυφόρο Hotbird 13Ε και πιο συγκεκριμένα στην συχνότητα 11938Ghz. Έτσι τα προγράμματα που φιλοξενούνται εκεί θα είναι διαμορφωμένα σε DVB-S2 και πρότυπο συμπίεσης εικόνας MPEG-4. Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη αλλαγή και αναβάθμιση των αποκωδικοποιητών HD σε ολόκληρη την συνδρομητική βάση, δεν αναμένονται προβλήματα στη μετάβαση. Από την πλατφόρμα θα υπάρχουν ενημερωτικές πληροφορίες τόσο στα προγράμματα της όσο και στο www.nova.gr. Έτσι λοιπόν οι συνδρομητές των Novacinema θα παρακολουθήσουν το βράδυ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου στις 22:00, από τον αναβαθμισμένο αναμεταδότη, την οσκαρική ταινία «Η Προφητεία» που θα προβληθεί στο Novacinema 2, με διαμόρφωση DVB-S2 και συμπίεση MPEG-4...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υ.Γ. Επίσης έγινε επιπρόσθετη ενεργοποίηση της υπηρεσίας "ΔΤ" στη συχνότητα εκπομπής "11823Η", καθώς και η μετακίνηση της υπηρεσίας "Novasports-4" στη συχνότητα εκπομπής "12169Η"...




Τεχνικές εργασίες αναβάθμισης NOVA στις 10 Σεπτεμβρίου...
Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 03:00 το πρωί, η NOVA θα πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες αναβάθμισης. Η αλλαγή  αυτή θα πραγματοποιηθεί ώστε μελλοντικά να είναι εφικτό να προστεθούν περισσότερα κανάλια και για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα της εικόνας.

Πιο  συγκεκριμένα:

Οι τεχνικές εργασίες αναβάθμισης αφορούν στην αλλαγή διαμόρφωσης από DVB-S σε DVB-S2 στον 4ο αναμεταδότη της πλατφόρμας και ταυτόχρονα θα ολοκληρωθεί η αλλαγή συμπίεσης του πρότυπου εικόνας από MPEG 2 σε MPEG 4 στο συγκεκριμένο transponder και τα προγράμματα που φιλοξενεί.

Στις συχνότητες αναβάθμισης εκπέμπονται μεταξύ άλλων, τα κανάλια Novacinema-2,3, Novasports-3,6, Novasports Highlights,  FOXlife, Fox, E!, History Channel, National Wild, Boomerang και Disney.

Μετά το πέρας των τεχνικών αλλαγών, ενδέχεται κάποιοι δέκτες να μην μπορούν να συντονίσουν τα ως άνω κανάλια και να εμφανίσουν το πιο κάτω μήνυμα.




Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο λύσεις για να επανέλθουν τα προγράμματα στον αποκωδικοποιητή μας. Οι λύσεις μπορούν να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα και όχι σειριακά.

1η. Συντονιστείτε σε κάποιο από τα προγράμματα του πρώτου αναμεταδότη (11823GHz) όπως το Novasports 7, το Disney ΧD, το Novacinema 1, ή το Novasports 1 και παραμείνετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για 15 λεπτά περίπου.

2η. Στην περίπτωση που δεν επανέλθει ο αποκωδικοποιητής με την προηγούμενη μέθοδο η την περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος 15 λεπτών  θα πρέπει να προχωρήσετε εκ νέου σε συντονισμό - σάρωση (Scan) του δέκτη σας.



Οδηγίες  συντονισμού σε δέκτες NOVA (PACEHD)

MENU
Πιέζουμε  το πλήκτρο MENU του τηλεχειριστηρίου και στη συνέχεια επιλέγουμε:
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ -> ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ -> ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
(SETTINGS -> ADVANCED OPTIONS -> INSTALLATION)

Δίνουμε τον εργοστασιακό κωδικό: 1234 – ή τον προσωπικό κωδικό που έχουμε αποθηκεύσει παλαιότερα

Στη συνέχεια, επιλέγουμε:
ΣΑΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ (SCAN) και πιέζουμε το πλήκτρο ΟΚ του τηλεχειριστηρίου.
Αναμένουμε την ολοκλήρωση της σάρωσης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!