Πρεμιέρα στο OTE HISTORY για Το Στάρι, El Greco & τη νέα σειρά «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Εβδομάδα 24- 29 Ιουνίου 
Πρεμιέρα κάνει αυτή την εβδομάδα στο OTE HISTORY η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», σε συμπαραγωγή OTE TV, ένα οδοιπορικό σε 23 πόλεις της νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως Ταρσό Κιλικίας, Αντιόχεια, Αττάλεια, Σμύρνη, Ιεροσόλυμα, Δαμασκό, Πέργη, Έφεσο, Άσσο, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Αθήνα, Καισάρεια, Κρήτη και Ρώμη, με αφηγητή τον Στέλιο Μάινα και σκηνοθέτη τον Γρηγόρη Καραντινάκη. Το πρώτο επεισόδιο «Σαούλ, Σαούλ γιατί με διώκεις;» θα προβληθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 21.00, ενώ η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 6 επεισόδια.
...
Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή έρχεται και το ντοκιμαντέρ Το Σταρι, όπου με τη βοήθεια σπάνιου αρχειακού υλικού, η ομάδα ‘Hιστορισταί’ προσεγγίζει το θέμα της πείνας, του  επισιτισμού και της αποστολής διεθνούς βοήθειας στην κατοχική Ελλάδα.
Το αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή (21.00) με την προβολή του ντοκιμαντέρ El Greco: Προσωπογραφίες σε σκηνοθεσία και παραγωγή Λευτέρη Χαρωνίτη. Η ταινία, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, ‘φωτίζει’ την αισθητική ιδιαιτερότητα και το μοναδικό ύφος του Κρητικής καταγωγής καλλιτέχνη που έφερε το Βυζάντιο στην καρδιά της Δύσης.

Και τo ταξίδι στις μινωικές γεύσεις ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 26 Ιουνίου (19.00), με τη σειρά Δείπνο με τον Πλάτωνα και το επεισόδιο Κρήτη: Ένα μινωικό συμπόσιο (Μέρος Δ'). Στο τέταρτο επεισόδιο γνωρίζουμε τον Διόνυσο, επισκεπτόμαστε αμπελώνες, βλέπουμε το παλαιότερο πατητήρι στον κόσμο και δοκιμάζουμε το «ομηρικό κρασί» του Μάρωνα μέσα από την «φιλοσοφική λίθο» του Ήρωνος.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προβολή της πρώτης βωβής ελληνικής ταινίας του 1929, Αστέρω, την Τρίτη βράδυ στις 21.00. Πρόκειται για το πιο διάσημο βουκολικό δράμα της χώρας μας, που άνοιξε το δρόμο στο φημισμένο «σινεμά της φουστανέλας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γαζιάδη, από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.