Ταξίδι στο Σινεμά του Κόσμου στα Novacinema

Τον Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη και μία πρεμιέρα, στις 22:00 στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD 

Ο Παγκόσμιος Κινηματογράφος έρχεται και τον Οκτώβριο στα κανάλια Novacinema! Κάθε Τετάρτη βράδυ στις 22:00 οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από τα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD τέσσερις εξαιρετικές πρεμιέρες από τη Γαλλία, τη Σουηδία την Ιταλία και από το Ισραήλ.

Η ζώνη που έχει αγαπηθεί και έχει αποκτήσει το δικό της κοινό, υποδέχεται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δραματική κοινωνική ταινία «Το διαζύγιο: Η δίκη της Βίβιαν Αμσάλεμ», ισραηλινής παραγωγής, που ήταν υποψήφια στα Βραβεία Cannes Film Festival 2014 και Golden Globe Awards 2015. Η ταινία αναφέρεται στο θεσμό του γάμου στο Ισραήλ, όπου δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, πόσο μάλλον το διαζύγιο. Μόνοι οι ραβίνοι νομιμοποιούν το γάμο και αν χρειαστεί τη διάλυση του. Στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Τι γίνεται όμως όταν ο σύζυγος δεν συμφωνεί;

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ακολουθεί η κοινωνική ταινία γαλλικής παραγωγής «Η μοναχή». Στη Γαλλία του 1760, η Σούζαν, γεννημένη σε αριστοκρατική οικογένεια έχει ταλέντο στη μουσική όμως οι γονείς της τη στέλνουν σε μοναστήρι. Αρχικά η Σούζαν αντιτίθεται στους κανόνες της μονής, ώσπου ανακαλύπτει ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό.

Μια βραβευμένη παραγωγή από τη Σουηδία, περιμένει τους συνδρομητές των Novacinema την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την ταινία «Ανωτέρα βία», που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στο Cannes Film Festival 2014, ενώ ήταν υποψήφια για διάκριση στο Golden Globe Awards 2015. Μία οικογένεια Σουηδών πηγαίνει στις γαλλικές Άλπεις για σκι και κατά τη διάρκεια ενός γεύματος σε ένα εστιατόριο που κρέμεται από μία πλαγιά, μια χιονοστιβάδα φέρνει τα πάνω κάτω.
Τέλος, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου θα προβληθεί η κοινωνική ταινία ιταλικής παραγωγής «Τα δικά μας παιδιά». Δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αδέρφια με διαφορετικές επιλογές ζωής, ο Μάσιμο και ο Πάολο είναι συνεχώς σε σύγκρουση. Παρόλα αυτά, μια φορά το μήνα συναντιούνται σε ένα πολυτελές εστιατόριο μαζί με τις γυναίκες τους. Οι συζητήσεις τους είναι πάντα αδιάφορες μέχρι τη στιγμή που ένα βίντεο αποκαλύπτει κάτι που πιθανότατα αφορά τα δικά τους παιδιά.

Οι ταινίες, μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμες από την υπηρεσία Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να τις παρακολουθούν, όπου και αν βρίσκονται.

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!