Μια χρονιά ειδήσεις - Ανασκόπηση 2015 Ομίλου ΟΤΕ...

Από την καθιέρωση της ενιαίας μάρκας COSMOTE μέχρι την επιτυχή έξοδο στις διεθνείς αγορές και από την ταχύτατη ανάπτυξη δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής μέχρι τη συναυλία του Robbie Williams το καλοκαίρι και την αποκατάσταση λειτουργίας του θόλου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το 2015 ήταν μία παραγωγική χρονιά γεμάτη ειδήσεις για τον Όμιλο ΟΤΕ. Θυμόμαστε μέσα από εικόνες τις πιο ξεχωριστές στιγμές και τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Ομίλου, στο τέλος μιας χρονιάς, που δυστυχώς έκλεισε με τον αιφνίδιο χαμό του Ζαχαρία Πιπερίδη.
.
...
Νέο Brand
Το 2015, και με τη λειτουργική ενοποίηση ΟΤΕ-COSMOTE να έχει ολοκληρωθεί, ο Όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε τη νέα ενιαία εμπορική μάρκα COSMOTE. Καθιερώνοντας κοινή εικόνα για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet, ο Όμιλος ΟΤΕ, υπό το brand COSMOTE υπόσχεται ένανέο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας και συνδυαστικές προτάσεις όπως το COSMOTE ONE, το COSMOTE Business ONE και το ανανεωμένο COSMOTE DEALS for YOU.
NGN
Η ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς συνεχίστηκε δυναμικά και το 2015. Τα επιτεύγματα πολλά: Διάθεση (πρώτοι στην Ελλάδα) δικτύου 4G+ για ταχύτητες έως 300 Mbps. Διάθεση ταχυτήτων 375 Mbps (το μόνο δίκτυο στην Ελλάδα) με το κορυφαίο Smartphone Samsung GalaxyS6 edge+. Πιλοτική παρουσίαση ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω 4G+ (πρώτοι στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως). Πρώτη παρουσίαση υβριδικής πρόσβασης σε δίκτυα σταθερής-κινητής στην Ελλάδα. Η χρονιά κλείνει με την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G να έχει αυξηθεί στο 80% (μακράν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα), ενώ το δίκτυο VDSL για ταχύτητες 50 Mbps είναι ήδη διαθέσιμο σε 1.900.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ICT
 Η ανάληψη του έργου λειτουργίας του DataCenter της Coca-Cola Hellenic στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται, ενός από τα τρία μεγαλύτερα DataCenter στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από σύνθετα έργα που ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ το 2015 αποδεικνύοντας ότι έχει το μέγεθος, την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία να υλοποιεί με επιτυχία μεγάλα έργα ICT.OTE TV
 Ξεκινώντας τη χρονιά από τα νέα του στούντιο, ο ΟΤΕ TV έκλεισε μεγάλες συνεργασίες, εξασφάλισε για τους πελάτες του αποκλειστικό περιεχόμενο, δημιούργησε νέα κανάλια, έφερε στην τηλεοπτική του στέγη το Champions και το EuropaLeague, βρέθηκε δίπλα στα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Ακόμη, παρουσίασε προηγμένες υπηρεσίες σαν το OTE TV GO, κάνοντας πιο ευέλικτη την τηλεοπτική εμπειρία. Έτσι, και το 2015, αποδείχθηκε πρωταγωνιστής προσθέτοντας πάνω από 100.000 πελάτες στη μεγάλη του οικογένεια φθάνοντας τους 435.000 συνδρομητές και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Financial
Σε μία χρονιά δύσκολη για την οικονομία και την κοινωνία, ο Όμιλος ΟΤΕ κατάφερε να σταθεροποιήσει τα χρηματοοικονομικά του, να διατηρήσει το επενδυτικό του πλάνο και τις θετικές ταμειακές ροές και να βγει με επιτυχία στις διεθνείς αγορές, αντλώντας €350 εκατ. και «ανοίγοντας» ξανά τις διεθνείς κεφαλαιαγορές για ελληνικές εταιρείες.

HR
Παράλληλα, μέσω κοινωνικά υπεύθυνων λύσεων ανανέωσε το προσωπικό, υλοποιώντας ένα επιτυχημένο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και πραγματοποιώντας προσλήψεις, με στόχο να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών του.


CR
Και το 2015 οι δεσμοί του Ομίλου με την κοινωνία παρέμειναν στενοί: Πρόγραμμα Υποτροφιών, Υποστήριξη φορέων που στηρίζουν παιδιά, νέα προγράμματα Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, διαγωνισμός Ρομποτικής, «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο». Μερικά μόνο παραδείγματα προσφοράς τη χρονιά που πέρασε. Είμαστε περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας όλα τα σημαντικά γεγονότα του Ομίλου το 2015 και είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα πιο συναρπαστικό 2016!

Η ομάδα του Γραφείου Τύπου Ομίλου ΟΤΕ