Η νέα εκπομπή «Πρόσωπα της Εποχής μας», σε παραγωγή COSMOTE TV, μας συστήνει σύγχρονους Έλληνες της διανόησης

Η νέα τηλεοπτική εκπομπή «Πρόσωπα της Εποχής μας» σε παραγωγή COSMOTE TV, κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Πάνου Αγγελόπουλου, γνωρίζουμε τον Σπύρο Μερκούρη, αδελφό της Μελίνας Μερκούρη, άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον χώρο του πολιτισμού, ο οποίος συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, εμπνέει καιπροβάλλει την πνευματική ζωή του τόπου.
H «Μηχανή του Χρόνου» σε παραγωγή COSMOTETV, έρχεται με καινούριο επεισόδιο, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 21.00 και με αφηγητή τον Χρίστο Βασιλόπουλο μας παρουσιάζει την πολυτάραχη ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, απ’ τη μυθολογία μέχρι τη γενοκτονία.
Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 22.00, συνεχίζεται το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας με το έκτο επεισόδιοτης σειράς ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ»,να κάνει μια αναδρομή στην περίοδο μετά τη διάλυση της ενετικής κυριαρχίας στη Μεσόγειο, όταν οι Οθωμανοί έγιναν κυρίαρχοι στο  Αιγαίο. Ακόμα και τότε όμως, η ελληνική ναυτοσύνη παραμένει ζωντανή και με σύμμαχο ξανά τη θάλασσα, οι Έλληνες θέτουν τις βάσεις για την Επανάσταση του 1821.
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουμε το ντοκιμαντέρ «Κάποτε σ’ ένα νησί» το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 22.00 με αναφορές στη μάχη της Κρήτης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 28o τάγμα των Νεοζηλανδών Μάορι πολέμησε με πάθος κι ηρωισμό στο πλευρό των Κρητών. Έκτοτε, ανάμεσα στους δυο μακρινούς λαούς υπάρχει μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης.

Δεν χάνουμε τέλος, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 21.00, το «Ρεμπέτικο», μια «περιπλάνηση» στους δρόμους και τα μονοπάτια του ρεμπέτικου τραγουδιού, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μουσικές Διαδρομές». Μέσα από το «Ρεμπέτικο» αναδεικνύονται γνωστές, άγνωστες ή ξεχασμένες εκφάνσεις του αγαπημένου αυτού είδους μουσικής, που συνδέεται άμεσα με την ιστορία των Ελλήνων.