«Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου»: Ο Ηρακλής της σεζόν 1983-1984 στο NovasportsstoriesHD

Την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 22:00, όλοι οι συνδρομητές της Nova, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο NovasportsstoriesHD το νέο επεισόδιο της μεγάλης συμπαραγωγής ΕΡΤ – Νova,  «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» που είναι αφιερωμένο στον Ηρακλή της σεζόν 1983-1984. Το αφιέρωμα θα προβληθεί και σε επανάληψη Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 23:00 και την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 23:00.
Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Ηρακλή της σεζόν 1983-1984, την ομάδα που ένωσε όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Ο «Γηραιός» του Γερμανού τεχνικού Φρίντελ Ράους έπαιζε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο της εποχής. Με τον Βασίλη Χατζηπαναγή να κρατάει τη «μπαγκέτα», η ομάδα της Θεσσαλονίκης διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλος εκείνης της σεζόν. Για αυτή την ξεχωριστή σεζόν μιλούν μεταξύ άλλων στην κάμερα των καναλιών Novasports οι Σάββας Κωφίδης, Λάκης Παπαϊωάννου, Δανιήλ Παπαδόπουλος και πολλοί ακόμα πρωταγωνιστές ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα από τους αγώνες των Θεσσαλονικέων.
Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova,  «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική - αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές,  που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports. Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του  επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννηση του, τη σεζόν 1979-80 έως τις μέρες μας. Η σειρά εκπομπών θα προβληθεί σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών με τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες να μας συγκινούν ενώ διηγούνται  άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.