To Eurosport εδραιώνει τη θέση του στις ζωντανές καλύψεις των αγώνων Ποδηλασίας.

To Eurosport εδραιώνει τη θέση του στις ζωντανές καλύψεις των αγώνων Ποδηλασίας, καθώς τα “Tour De France” και “La Vuelta” με ανανεωμένες συμφωνίες επέκτασης θα μεταδίδονται σε αποκλειστικότητα από το δίκτυο του Eurosport έως και το 2025… Έτσι πλέον το Eurosport είναι το σπίτι των ζωντανών μεταδόσεων για τη ποδηλασία (“Home of Cycling”), για το Τένις (“Home of Tennis”) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (“Home of Olympics”) που επέρχονται το Καλοκαίρι του 2020…
Nicolas A.

...
Το Eurosport ανακοινώνει την επέκταση συμφωνιών στις εκδηλώσεις Grand Tour
Το Eurosport έχει εδραιώσει τη θέση του ως «Home of Cycling», προσφέροντας στους οπαδούς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάθε λεπτό, κάθε φάσης του Tour de France μέχρι τουλάχιστον το 2025 μετά από μια νέα συμφωνία με τον Αθλητικό Οργανισμό Amaury και την Eurovision Sport. Η διετής παράταση επιτρέπει στο Eurosport να διατηρήσει την αποκλειστικότητα για να παρουσιάσει πλήρως τη ναυαρχίδα των ποδηλατικών αγώνων σε 38 αγορές * στην Ευρώπη.
Η ανακοίνωση έρχεται στο προσκήνιο των δυνατών αριθμών συμμετοχής κατά τη διάρκεια του Tour de France του 2019, όπου η Eurosport εξασφάλισε αύξηση τηλεθέασης σε γραμμικούς θεατές στο Eurosport 1 (+ 95% έναντι 2018) κατά τη διάρκεια του Tour de France, καθώς οι παθιασμένοι τηλεθεατές ποδηλασίας εκμεταλλεύτηκαν την πρόσβαση Multiscreen οθονών.
To Eurosport επίσης επεκτείνει τη συμφωνία του για την προβολή της La Vuelta, για άλλα πέντε χρόνια μέχρι το 2025. Από το 2021, το Eurosport θα προβάλλει κάθε λεπτό ζωντανά και κατ 'απαίτηση στους οπαδούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικότητας σε 50 αγορές **. Στο πλαίσιο της ρύθμισης, το Eurosport θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει τις ροές δεδομένων όλων των σταδίων, ενώ θα δημοσιεύει βασικές στιγμές στα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για να παρέχει μοναδικές ψηφιακές εμπειρίες για τους οπαδούς της ποδηλασίας στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.
Το 2020 και η 75η έκδοση ξεκινά στην ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης, καθιστώντας την πρώτη θέση για να φιλοξενήσει τα στάδια και των τριών Grand Tours.
Από το 2021, η αδελφική πλατφόρμα Eurosport, Global Cycling Network (GCN), θα διοχετεύει κάθε Grand Tour που τροφοδοτείται από το Eurosport μέσω της νέας εφαρμογής της, ως μέρος ενός απόλυτου ποδηλατικού οικοσυστήματος, το οποίο βυθίζει τους τηλεθεατές και τους αναβάτες ποδηλασίας, παρέχοντας το επιθυμητό στόχο του Eurosport, με τον τρόπο που θέλουν κάθε μέρα.
Παράλληλα, το Eurosport εξασφάλισε τα δικαιώματά για την προβολή πρόσθετων γυναικείων αγώνων με τις εκδηλώσεις Liège-Bastogne-Liège και Flèche Wallonne που παρήχθησαν και μεταδόθηκαν ζωντανά για πρώτη φορά από το 2020, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για το Eurosport να προωθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος για όλους να απολαύσετε.
Ο Ανδρέας Γεωργίου, Πρόεδρος του Eurosport και των Global Sports Solutions & Sports Marketing Solutions, δήλωσε ότι: «Οι παθιασμένοι φίλοι των εναλλακτικών σπορ βρίσκονται στο επίκεντρο όλων αυτών που κάνουμε, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την πιο εκτεταμένη ζωντανή κάλυψη και στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις ποδηλασίας, την Tour de France και La Vuelta μέχρι τουλάχιστον το 2025.
"Οι ψηφιακές μας παράγωγες σε παγκόσμια κλάση μας επιτρέπει να φέρουμε τους οπαδούς στην καρδιά της δράσης, προσφέροντας πολλαπλούς τρόπους αμφίδρομης ψυχαγωγίας και εμπλοκής με τη ποδηλασία υψηλής ποιότητας σε πολλαπλές οθόνες πρόσβασης σύμφωνα με τις επιλογές και επιθυμίες των συνδρομητών σε οποιαδήποτε οθόνη, οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Είμαστε συνεχώς καινοτόμοι - όπως η παρουσίαση του Bradley Wiggins που αναφέρει ζωντανά από ένα ποδήλατο στην καρδιά του peloton πέρυσι - το οποίο μας κάνει τον προορισμό για τους λάτρεις της ποδηλασίας και δεν μπορούμε να περιμένουμε να φέρουμε τη δράση πίσω στις οθόνες φέτος .
Ο Γεωργίου πρόσθεσε επίσης: "Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τα καλύτερα σε γυναικεία ποδηλατικά ταλέντα και σε πανευρωπαϊκό κοινό μέσω της συμφωνίας μας με την ASO και την Eurovision Sport και είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίξουμε τη συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος σε ολόκληρη την ήπειρο, ενθαρρύνοντας περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να εμπλακούν».
Εκτός από την τηλεοπτική του κάλυψη, το Eurosport συνεχίζει να προσφέρει εκτεταμένη ψηφιακή κάλυψη μέσω της Eurosport Player, της πλατφόρμας ζωντανής ροής και της ζήτησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μέχρι και επτά επιπλέον ροές κάμερας στο Tour de France. Ο νούμερο ένα ευρωπαϊκός ιστότοπος αθλητικών ειδήσεων στην Ευρώπη - Eurosport.com - συμπληρώνει την εκπομπή του με εκτενή κάλυψη της ποδηλασίας σε απευθείας σύνδεση στην ευρύτερη κοινότητα οπαδών.