H Ελληνική Forthnet γίνεται επίσημα μέλος του United Group…


H Ελληνική Forthnet γίνεται επίσημα μέλος του United Group……
"Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού για να αυξήσουμε τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης"...
Ο Έλληνικος πάροχος τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης Forthnet S.A. έγινε επίσημα μέλος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
...
H Ελληνική Forthnet γίνεται επίσημα μέλος του United Group
Ο Ελληνικός πάροχος τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης Forthnet S.A. έγινε επίσημα μέλος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η είσοδος της United Group στην ελληνική αγορά είναι ένα άλλο ορόσημο στην ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης και ενισχύει περαιτέρω τη θέση του ομίλου με έδρα την Ολλανδία ως ηγέτη της βιομηχανίας, που λειτουργεί σε οκτώ χώρες σε ολόκληρη την περιοχή.
Η Διευθύνων Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag τόνισε: «Χαίρομαι που καλωσορίζω τους συναδέλφους μας από τη Forthnet στην οικογένεια της United Group. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την εταιρεία που θα υλοποιηθούν με τη νέα ομάδα διαχείρισης. Η μάρκα Nova της Forthnet είναι καλά εδραιωμένη στην Ελλάδα και βλέπουμε πολλές δυνατότητες για την επιχείρηση."
Παράλληλα τόνισε: «Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού για να αυξήσουμε τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία μας σε τομείς όπως το περιεχόμενο και η τεχνολογία, σε συνδυασμό με την ευρύτερη τηλεπικοινωνιακή προσφορά μας, μπορούμε να προσφέρουμε μια κορυφαία εμπειρία χρήστη και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας για την επιχείρηση."
Η United Group, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην BC Partners, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι συμφώνησε να αποκτήσει ένα αρχικό μερίδιο περίπου 36% στην Forthnet. Από τότε, η United Group έχει αυξήσει το μερίδιό της στο 80% περίπου. Και μέχρι το τέλος του έτους, αφού η εταιρεία ολοκληρώσει τη μετατροπή του μετατρέψιμου χρέους Forthnet που κατέχει, το μερίδιο της θα αυξηθεί σε περίπου 85%.

Υποχρεωτική προσφορά
Σύμφωνα με τους ελληνικούς κανόνες προσφορών, η United Group έχει ενεργοποιήσει τις ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις προσφορών και αναμένεται να ξεκινήσει μια Υποχρεωτική δημοσια Προσφορά (MTO), η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Q1 2021.
Εάν η United Group αποκτήσει τουλάχιστον το 90% των κοινών μετοχών της Forthnet κατά την ολοκλήρωση του MTO, θα αποκτήσει τελικά 100% μερίδιο στην εταιρεία, μέσω ενός συνδυασμού εξαγορών στο MTO ή / και του δικαιώματος να αποσύρει τυχόν υπόλοιπα μετοχών σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς.
Η Forthnet είναι πάροχος υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνιών στην Ελλάδα, με περίπου 1.000 υπαλλήλους και τα έσοδα του ομίλου είναι σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ (RGUs). Η Forthnet προσφέρει στους πελάτες της περισσότερα από 60 κανάλια απευθείας προς το σπίτι (DTH) μέσω της μάρκας Nova.

Ανακοίνωση Forthnet για την επικείμενη εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 20.11.2020, κατόπιν της απόκτησης συμμετοχής από τo United Group σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 80% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της Εταιρείας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τον κύριο Δημήτριο Τζελέπη, μέχρι το σημείο εκείνο Chief Financial Officer της Εταιρείας, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση (και για το υπόλοιπο της θητείας) του κ. Πάνου Παπαδόπουλου. Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.
Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Τζελέπη) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Υπενθυμίζεται στο επενδυτικό κοινό ότι έχει ήδη συγκληθεί Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Τζελέπης ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντα του και, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, θα εκπροσωπεί την Εταιρεία και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 11η Δεκεμβρίου 2020.
Συνοπτικό Βιογραφικό Διευθύνοντος Συμβούλου
Ο κ. Τζελέπης διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.). Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και διαθέτει MBA in Finance από το Cass Business School, Λονδίνο.
Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.