Καλώς ήλθες Ελληνικό MTV!

Καλώς ήλθες Ελληνικό MTV!
Στις 5 Δεκεμβρίου 2007, από το site του Ιταλικού MTV: www.mtv.it, έγινε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του δικτύου της MTV Networks για το λανσάρισμα του Ελληνικού MTV, με τίτλο «Benvenuta MTV Grecia» (Καλώς ήλθες Ελληνικό MTV)...

Ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνεται πλέον πραγματικότητα, μετά και την οριστική συμφωνία μεταξύ της MTV Networks και του Ελληνικού ομίλου Ρέστη, που επισημοποιήθηκε την ιδία μέρα με την αντίστοιχη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα. Στην οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος του MTV Νότιας Ευρώπης Antonio Campo dall΄ Orto, δηλωσε την συναισθηματική αξία του Ελληνικού MTV που επανέρχεται σε μια τόση σημαντική χώρα πολιτισμικά όπως η Ελλάδα, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που μετέδωσε το κλασικό MTV Europe σε επίγεια ελεύθερη μετάδοση και ταυτόχρονα επηρέασε μουσικά την γενιά των σημερινών τριαντάρηδων. Έτσι η Ελληνική έκδοση του MTV, θα αποτελέσει το πέμπτο κανάλι MTV για την Νότια Ευρώπη, μετά τις εκδόσεις Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας, αλλά και το 36ο κανάλι σε τοπικό και θεματικό επίπεδο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον όμιλο Ρέστη, το Ελληνικό MTV έρχεται την άνοιξη του 2008 μέσα από τις επίγειες συχνότητες του Smart TV στην Αττική (Υμηττός Ch.51, Πάρνηθα Ch.59), ενώ παράλληλα το κανάλι θα αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή έκδοση του καναλιού στην Νόβα. Επίσης αναμένεται και η αντίστοιχη μετάδοση του καναλιού μέσω δορυφόρου, για την επίγεια δικτύωση του καναλιού στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η έναρξη του Ελληνικού MTV θα συνδυαστεί με μια μεγάλη συναυλία-εκδήλωση στην Αθήνα, την περίφημη MTV Day! Όπως είθιστε να χαρακτηρίζεται η εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια των γενέθλιων των τοπικών καναλιών MTV Νότιας Ευρώπης, που κάθε χρόνο αλλάζουν πόλη διοργάνωσης. Το MTV Greece θα παίζει βιντεοκλίπ από την τοπική και διεθνή σκηνή, παράλληλα θα περιλαμβάνει και πολλά ψυχαγωγικά προγράμματα νεανικού περιεχομένου. Ενώ δεν θα λείψουν και τα εξειδικευμένα προγράμματα μουσικής που παραπέμπουν στα διεθνή θεματικά κανάλια του MTV. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 θα είναι σε πλήρη λειτουργία το επίσημο site του καναλιού: http://www.mtv-greece.com/. Ενώ για τους φανατικούς φίλους του MTV που δεν αντέχουν να περιμένουν, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το site:
http://www.youtube.com/watch?v=PKSCQo-ior8, οπού η πρώτη Ελληνίδα παρουσιάστρια του Γερμανικού MTV VJ Anastasia, χορεύει Ζορμπά στo Select MTV!