Ζωντανά από το National Geographic και την Nova: Ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει το κανάλι της Μάγχης, πετώντας!

Αύριο Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, ο Yves Rossy θα επιχειρήσει το ακατόρθωτο, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα διασχίσει πετώντας τo κανάλι της Μάγχης, χρησιμοποιώντας φτερά που λειτουργούν με κινητήρα jet, τοποθετημένα στην πλάτη του.
Το National Geographic Channel, θα παρακολουθήσει από κοντά, κάθε στιγμή από την ιστορική αυτή πτήση του Ελβετού «ανθρώπου τζετ». Αυτή η μοναδική προσπάθεια θα προβληθεί ζωντανά σε 164 χώρες του κόσμου και από την ιστοσελίδα www.natgeotv.com/jetman. & http://jetmanlive.com/ Στην Ελλάδα θα προβληθεί από τη ψηφιακή πλατφόρμα της nova.
Η εκπομπή «ο άνθρωπος τζετ», θα ξεκινήσει στα 14:00 και θα διαρκέσει 90 λεπτά από τα οποία στα 60 πρώτα θα παρακολουθήσουμε όλη την προετοιμασία των τελευταίων μηνών του σύγχρονου Ίκαρου.
Η ζωντανή σύνδεση θα ξεκινήσει στις 15:00 από το Καλέ της Γαλλίας με την απογείωση του αεροπλάνου που θα μεταφέρει τον Yves Rossy με τα μηχανικά φτερά στα 2500 μέτρα ύψος και θα παρακολουθήσουμε το επικό του ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά. Η ταχύτητα που θα αναπτύξει θα είναι 200 χιλιόμετρα την ώρα και η απόσταση που θα διανύσει είναι 35 χιλιόμετρα.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν η πτήση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

(Δελτίο Τύπου - Nova)