Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία 2008 του MTV: Ο Stereo Mike υποψήφιος Europe’s Favourite Act!



Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός στην Ευρώπη που διοργανώνει το MTV Europe, υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά μια Ελληνική υποψηφιότητα η οποία θα υποστηριχθεί από το Ελληνικό MTV. Το MTV Networks ανακοίνωσε σήμερα τους φιναλίστ στη κατηγορία Europe’s Favourite Act των 2008 MTV Europe Music Awards: ο Stereo Mike, μια από τις πλέον φρέσκιες και ενδιαφέρουσες παρουσίες στην Ελληνική hip-hop σκηνή, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους του ελληνικού κοινού και θα είναι έτοιμος να συναγωνισθεί με καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Τα βραβεία θα μεταδοθούν live από το Echo Arena στο Liverpool – την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008.
“Με τις υποψηφιότητες για το Europe’s Favourite Act όλες οι κατηγορίες για αυτή τη χρονιά έχουν ολοκληρωθεί,” είπε ο Richard Godfrey, Senior Vice President, Music and Production & Executive Producer, 2008 MTV Europe Music Awards. “Το εύρος στην επιλογή των φιναλίστ δείχνει πραγματικά την επιλεκτικότητα του κοινού και τώρα είναι στο χέρι τους να διαλέξουν τον μεγάλο νικητή που θα ανακοινωθεί εκείνη τη βραδιά.” Η ψηφοφορία για να αναδείξει τελικά ποιός θα πάρει το βραβείο στις 6 Νοεμβρίου έχει ήδη ξεκινήσει στο http://www.mtvema.com/

2008 MTV EUROPE MUSIC AWARDS
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROPE’S FAVOURITE ACT (Με αλφαβητική σειρά)


Χώρα Καλλιτέχνης
ADRIA • LAKA
BALTIC • Happyendless
DENMARK • Suspekt
HOLLAND • Der Jeugd Van Tegenwoordig
FINLAND • Nightwish
FRANCE • Zaho
GERMANY • Fettes Brot
GREECE • Stereo Mike
HUNGARY • Gonzo
ISRAEL • Shiri Maimon
ITALY • Finley
NORWAY • Erik & Kriss
POLAND • Feel
PORTUGAL • Buraka Som Sistema
ROMANIA • Morandi
RUSSIA • Dima Bilan
SPAIN • Amaral
SWEDEN • Neverstore
TURKEY • Emre Ayd
UNITED KINGDOM • Leona Lewis
UKRAINE • Quest Pistols




Η Katy Perry κάνει ντεμπούτο ως οικοδέσποινα των EMA!
Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Katy Perry θα είναι η παρουσιάστρια των 2008 MTV Europe Music Awards. Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει κάποια απονομή βραβείων. Να σημειωθεί ότι η Perry είναι επίσης υποψήφια σε δύο κατηγορίες στα φετινά βραβεία – Best New Act και Most Addictive track. Η Katy Perry θα συνοδεύεται στη σκηνή από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας της, οι οποίοι θα είναι οι επίσημοι MTV Europe Music Awards House Band. Μαζί με την Katy θα επιδοθούν σε musical χορευτικά, συνοδευόμενοι από άλλους καλλιτέχνες και παρουσιαστές βραβείων.

“Η Katy Perry είναι από τις πιο φρέσκιες και πετυχημένες νέες καλλιτέχνιδες που εμφανίστηκε στο χώρο της διεθνούς μουσικής σκηνής αυτή τη χρονιά, το οποίο αποδεικνύεται από την υποψηφιότητά της σε δύο κατηγορίες στα φετινά βραβεία,” σχολίασε ο Godfrey. “Θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα πολύ πιο ανεπίσημο και χαλαρό ρόλο για την παρουσίαση των φετινών βραβείων που να έχει όμως ένα musical χαρακτήρα και νομίζουμε ότι η Kary θα είναι η κατάλληλη.”

Η εικοσιτριάχρονη Καλιφορνέζα μουσικός γνώρισε την επιτυχία με το “Ur So Gay” το 2007 και στη συνέχεια το 2008 με το “I Kissed A Girl”, το οποίο πέτυχε πωλήσεις πάνω από πέντε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο της single “Hot N Cold” πλησιάζει το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις διεθνώς από τότε που κυκλοφόρησε το debut album της “One Of The Boys”, το οποίο πουλάει δυναμικά (περισσότερα από 1.1 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο).

Κάθε χρόνο το MTV προσκαλεί μεγάλα ονόματα από τη showbiz και το χώρο της μουσικής για να ανέβουν στη σκηνή και να απονείμουν τα βραβεία στους νικητές. Για τα 15α MTV Europe Music Awards στους παρουσιαστές περιλαμβάνονται οι Grace Jones, Solange Knowles – αδερφή της Beyoncé που εμφανίζεται και είναι υποψήφια στη φετινή απονομή - Sugababes, Tiziano Ferro, Tokio Hotel – προτεινόμενοι για το Best Act Ever - και Travis Mccoy, από τους Gym Class Heroes.



P!nk, Duffy, The Killers, & Kid Rock θα ερμηνεύσουν ζωντανά στα EMA!
Τέσσερις ακόμα καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ζωντανά στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία 2008 του MTV. Εκτός από την Beyoncé, η P!nk, η Duffy, οι The Killers και ο Kid Rock θα εμφανιστούν στη σκηνή. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε και άλλους καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν.

Μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στα MTV Video Music Awards στο Λος Άντζελες όπου ερμήνευσε το νέο της σινγκλ «So What», η Pink επιστρέφει στα EMA του MTV για τρίτη φορά και τονίζει ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη που θα ερμηνεύσει στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV!

Η Ουαλή τραγουδίστρια της σόουλ Duffy κάνει ντεμπούτο στα EMA και είναι υποψήφια σε τρεις κατηγορίες. Αν κερδίσει υποψηφιότητα στην κατηγορία New UK & Ireland, θα είναι η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Βραβεία (συνολικά τέσσερις).

Οι The Killers θα εμφανιστούν στην σκηνή στο Λίβερπουλ μετά το ντεμπούτο τους στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV το 2006 στην Κοπεγχάγη, όπου είχαν κερδίσει το βραβείο Καλύτερου Ροκ Καλλιτέχνη. Ο τραγουδιστής του γκρουπ Brandon Flowers είπε: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα ερμηνεύσουμε και πάλι στα EMA. Το Λίβερπουλ είναι η καραμέλα στο μήλο. Είναι εξάλλου το λίκνο της μουσικής».

Ο Kid Rock κάνει επίσης ντεμπούτο στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV και είναι υποψήφιος για το πρόσφατο σινγκλ του «All Summer Long» - ένα από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι. Το θρασύ ίνδαλμα της ροκ λέει: «Είμαι φοβερά ενθουσιασμένος που θα εμφανιστώ στα φετινά Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία. Οι ταλαντούχοι στο πλέι-μπακ και οι τελευταίες χορευτικές κινήσεις σίγουρα θα ξεσηκώσουν τους ατίθασους λάτρεις της μουσικής! Συνέχισε να ροκάρεις, Λίβερπουλ!»

Πολύ αστείο, Kid. Φυσικά, όλοι οι καλλιτέχνες στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV θα ερμηνεύσουν ΖΩΝΤΑΝΑ!
http://ema.mtv-greece.com/