«YES TO SAFE SEX!» στο ελληνικό MTV...

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το ελληνικό MTV αφιερώνει το πρόγραμμα του στην πρόληψη και ενημέρωση για το HIV/AIDS, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων. Με κεντρικό μήνυμα «YES TO SAFE SEX!», η εκστρατεία του Ιδρύματος Staying Alive εμπνέει και ενθαρρύνει το κοινό να λάβει έντονη δράση στην καταπολέμηση της επιδημίας. Έπειτα από 11 χρόνια αφοσίωσης στη μάχη κατά του ιού του HIV και της νόσου του AIDS, το ίδρυμα Staying Alive ετοίμασε για το δίκτυο του MTV μια σειρά από εκπομπές και ντοκιμαντέρ, για να ενημερώσει και εκπαιδεύσει τη νεολαία, αλλά και να καλλιεργήσει υπεύθυνη συμπεριφορά σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν από το HIV και το AIDS. Το ειδικό πρόγραμμα του MTV την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS , θα παρουσιάσει τα εξής:

01/12/2009 - 18.00 «Travis McCoy's Unbeaten Track» – Ντοκιμαντέρ διάρκειας 60 λεπτώ: Ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, Travis McCoy, πρεσβευτής του ιδρύματος Staying Alive και τραγουδιστής του indie hip hop συγκροτήματος Gym Class Heroes ταξίδεψε σε Νότια Αφρική, Φιλιππίνες και Ινδία για να γνωρίσει νέους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την οδύνη του ιού, μαθαίνοντας από «πρώτο χέρι» πως επηρεάζει τη ζωή τους και την κοινωνία.
Όσο είναι στη Νότια Αφρική, ο Travis McCoy επισκέπτεται μια ομάδα ανθρώπων που μέσω της κινητής τηλεφωνίας και του street theatre προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τη νεολαία για τις πολλαπλές απειλές του HIV/AIDS. Στη Μανίλα, γνωρίζει ένα πρώην μέλος ομάδας γκάνγκστερ, ο οποίος επισκέπτεται σχολεία διδάσκοντας σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε μια έντονα καθολική χώρα, ενώ στην Ινδία ανακαλύπτει πώς μια νέα οροθετική χήρα καταπολέμησε το κοινωνικό στίγμα και τον αποκλεισμό.

01/12/2009 - 21.00 «Shuga» & 22.30 «Shuga: Behind the Scenes» – Δράμα διάρκειας 90 λεπτών: Το Shuga έχει γυριστεί στο Ναϊρόμπι, με ηθοποιούς εξολοκλήρου από την Κένυα και τη Νότια Αφρική και σκηνοθετήθηκε από το γνωστό συγγραφέα και σκηνοθέτη Teboto Mahlatsi. Η δραματική ταινία πραγματεύεται θέματα όπως η σεξουαλική κοινωνικοποίηση, η πολυγαμία στις σχέσεις και η ζωή με το HIV. Η δραματική ιστορία παρουσιάζει τη ζωή εννέα σύγχρονων φοιτητών στο Ναϊρόμπι, η έντονη ζωή των οποίων κρέμεται από μια κλωστή, λόγω της αγάπης τους για το ρίσκο και τον κίνδυνο. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Aiyra, μια μοντέρνα κοπέλα που ξέρει τι θέλει και τι χρειάζεται να κάνει για να το αποκτήσει. Μπορεί το πάθος που έχει για μεγαλύτερους άνδρες να της κοστίσει για πάντα τη μεγάλη της σχέση με τον Ty;

01/12/2009 - 23.00 «Tribes» & 00.30, «Tribes: Behind The Scenes» – Δράμα διάρκειας 90 λεπτών: Το Tribes γυρίστηκε στην Καραϊβική, στο Trinidad και το Tobago, και σκηνοθετήθηκε από τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Ras Kassa. Το Tribes εστιάζει στον κίνδυνο της επιλογής πολλαπλών συντρόφων και του έρωτα επί πληρωμή. Η συγκλονιστική δραματική ταινία παρουσιάζει τις αντιθέσεις με το περιβάλλον του ειδυλλιακού νησιού και την ωμή ενέργεια και σεξουαλικότητα της νεολαίας. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Jamahl, έναν ακατανίκητο αγωνιστή (stick fighter) και δημοφιλή ραδιοφωνικό DJ. Όλα πηγαίνουν καλά για τον Jamahl, μέχρι τη στιγμή που μια απρόσμενη αλλαγή στην προσωπική του ζωή απειλεί να τα καταστρέψει όλα. Στην ταινία ο Jamahl φαίνεται να συμφιλιώνεται τελικά με τις ίδιες του τις πράξεις, αλλά και να ανταμείβεται για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη μακρόχρονη σχέση του με την Trisha.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του MTV, Staying Alive Foundation, επί 11 συναπτά χρόνια, έχει αφιερωθεί στο έργο για την ενημέρωση και την καταπολέμηση του HIV/AIDS. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης, το Staying Alive ακολουθεί μια στρατηγική που συνδυάζει πολλαπλά μηνύματα, καθώς και τη χρήση διάφορων Μέσων σχετικά με την πρόληψη, με στόχο το μήνυμα να προσεγγίσει πιο αποτελεσματικά τους αποδέκτες του. Όλα αυτά τα χρόνια, το Staying Alive επιτυγχάνει τη στρατηγική του με εκπομπές στην τηλεόραση, συνέργειες με νεανικά προϊόντα, διαγωνισμούς, κοινωνικά μηνύματα, ειδικές ιστοσελίδες, συνεργασίες με διάσημες προσωπικότητες και ειδικά blogs. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ιδρύματος θα βρείτε στο: http://www.staying-alive.org/.

«Κέντρο Ζωής», Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Το ελληνικό MTV στηρίζει, επίσης, την πρωτοβουλία του «Κέντρου Ζωής» και είναι κοντά στη μεγάλη γιορτή ενημέρωσης που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, από 27 έως 29 Νοεμβρίου, στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό Μετρό «Σύνταγμα».
Καθημερινά η νεολαία σε όλο τον κόσμο απειλείται από το HIV & το AIDS. Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια είναι νέοι ηλικίας 15-24. Το ποσοστό των γυναικών που έχουν προσβληθεί από τον ιό υπολογίζεται σε περισσότερο από το 50% του συνόλου των φορέων, ενώ σύμφωνα με μελέτες, μέρα με τη μέρα, 6.000 νέοι προστίθενται στη λίστα των οροθετικών. Παρακολουθήστε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου το ειδικό πρόγραμμα του MTV, για την ενημέρωση και πρόληψη κατά του HIV/AIDS, και διαδώστε το μήνυμα «YES TO SAFE SEX!».

Ημερομηνία - Ώρα - Εκπομπή:
01/12/2009 - 18:00 - Travis McCoy’s Unbeaten Track

01/12/2009 - 21:00 - Shuga

01/12/2009 - 22:30 - Shuga: Behind the Scenes

01/12/2009 - 23:00 - Tribes

01/12/2009 - 00:30 - Tribes: Behind The Scenes