DIGEA: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ψηφιακές εκπομπές της Αττικής…



DIGEA: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ψηφιακές εκπομπές της Αττικής…
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Αττική (μέσα από τον δικτυακό τόπο της DIGEA), μια και στις 18 Ιουνίου 2010, θα ξεκινήσουν οι πρώτες ψηφιακές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: «ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR», στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, στους διαύλους συχνοτήτων 46UHF (Μακεδονία TV/CNN) και 47UHF (Mega/Attica TV). Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού, παράλληλα με το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας (που σε αυτή τη φάση δεν θα συμμετάσχει στο μεταβατικό στάδιο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης…).
Παράλληλα θα διακοπεί το αναλογικό σήμα από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας (σύμφωνα με τη ΚΥΑ 21161/08), όλων των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: «Alpha - 63UHF, Alter - 68UHF, Antenna - 35UHF, Μακεδονία TV - 46UHF, Mega - 47UHF , ΣΚΑΪ - 36UHF και Star - 61UHF».
Διαβάστε περισσότερα »

Αλλά και επιβεβλημένη διακοπή των αναλογικών εκπομπών των καναλιών «CNN - 46UHF» και «Attica TV - 47UHF» (`η μεταφορά σε άλλους διαύλους μέσω Υμηττού)… Ενώ σε όσους διαύλους συχνοτήτων δεν αντιστοιχούν ψηφιακές εκπομπές (από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας), θα ενεργοποιηθούν δοκιμαστικές κάρτες ενημέρωσης της DIGEA… Έτσι αυτή την περίοδο ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών αρχών των περιοχών που θα χρειαστούν άμεση προσαρμογή, αλλά και εντατικοποίηση των διαφημιστικών μηνυμάτων της DIGEA (σε τηλεόραση και ραδιόφωνο). Προκειμένου οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων να μπουν από τώρα στη διαδικασία αγοράς δέκτη λήψης επίγειας ψηφιακής εκπομπής (με προδιαγραφές DVB-T/Mpeg-4)… Το ψηφιακό σήμα του Υμηττού, θα δώσει κρυστάλλινη εικόνα και ήχο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε μια ευρύτατη περιοχή (συμπεριλαμβανομένων των δυτικών παραλιών των Κυκλάδων και της ΝΔ Εύβοιας). Παράλληλα το ψηφιακό σήμα που θα αντικαταστήσει το αναλογικό σήμα της Αίγινας, θα δώσει μια για πάντα λύση στα «Νότια Προάστια» και σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα αναλογικής λήψης (ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Γλυφάδας και Σουνίου)…

Nicolas A. - http://greekdigitaltv.blogspot.com/