Οι Queen θα τιμηθούν με το Global Icon Award στα 2011 MTV EMA...

Οι Queen, το πιο επιτυχημένο γκρουπ όλων των εποχών στα βρετανικά charts, θα τιμηθούν με το Global Icon Award στα 2011 MTV EMA, όπως ανακοίνωσε σήμερα το MTV. Η θρυλική ροκ μπάντα θα καταλάβει τη σκηνή για μια απίθανη εμφάνιση. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 40η επέτειο από το σχηματισμό των Queen το 1971. Μέχρι σήμερα, οι εισηγμένοι στο «Rock and Roll Hall of Fame» Queen, έχουν κερδίσει αμέτρητες διακρίσεις με πωλήσεις πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ, 16 #1 άλμπουμ, 18 Ν #1 singles και του #1 άλμπουμ σε πωλήσεις όλων των εποχών για το Ηνωμένο Βασίλειο (η συλλογή τους Greatest Hits έχει πουλήσει 5.7 εκατομμύρια αντίτυπα). Με παρουσιάστρια την πολυτάλαντη ηθοποιό και τραγουδίστρια Selena Gomez, τα 2011 MTV EMA θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 22.00 από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. «Είναι μεγάλη μας τιμή ένα βραβείο Global Icon Award. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φανούμε αντάξιοι!» δήλωσε ο Brian May των Queen...


«Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, οι Queen έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην pop μουσική κουλτούρα! Από γενιά σε γενιά το κοινό αλλά και μουσικοί από όλο τον κόσμο έχουν αγκαλιάσει τα τραγούδια του συγκροτήματος, κάνοντάς τα ‘ύμνους’. Είναι προνόμιο μας να τους έχουμε μαζί μας στα 2011 MTV EMA στο Belfast και περιμένουμε με αγωνία τη ζωντανή εμφάνισή τους!» δήλωσε ο Bruce Gillmer, Executive Vice President of Talent and Music Programming / Events for Viacom International Media Networks.

Σχετικά με τους Queen
Οι Queen (Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John Deacon) σχηματίστηκαν το 1971 και υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο με την ΕΜΙ στα τέλη του 1972. Τον Ιούλιο του 1973 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single «Keep Yourself Alive» και αμέσως μετά ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Queen». Το 1974 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ «Queen II», που περιελάμβανε το πρώτο τους hit single «Seven Seas of Rhye» το οποίο έφτασε στην 1η θέση του βρετανικού chart. Ακολούθησε ένα δεύτερο hit single (το πρώτο τους hit στις ΗΠΑ), «Killer Queen», από το άλμπουμ «Sheer Heart Attack» που ακολουθήθηκε αργότερα την ίδια χρονιά από μία μεγάλη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 1975 κυκλοφόρησε το θρυλικό single «Bohemian Rhapsody», από το «A Night at the Opera». Παρά τα 5’55” του τραγουδιού - μεγάλη διάρκεια για ένα πετυχημένο ραδιοφωνικό κομμάτι - έφτασε στη #1 θέση στο βρετανικό chart και παρέμεινε στην κορυφή για 9 συνεχόμενες εβδομάδες καθιστώντας το ένα από τα σπουδαιότερα hits όλων των εποχών. Το 1977 οι Queen κυκλοφόρησαν το single «We Are The Champions», μαζί με το «We Will Rock You». Και τα δυο αυτά τραγούδια έγιναν γρήγορα τα πιο δημοφιλή και πιο αγαπημένα τραγούδια της εποχής τους αλλά και για πολλά χρόνια μετέπειτα. Ο συνδυασμός «The Champions/Rock You» αποτελούν τα πιο δημοφιλή και πολυπαιγμένα τραγούδια στην ιστορίας της μουσικής. Μετά το single ακολούθησε η κυκλοφορία του 6ου άλμπουμ των Queen «News of the World» τον Οκτώβριο του 1977. Από εκεί και πέρα το γκρουπ κυκλοφορούσε το ένα άλμπουμ μετά το άλλο και έκανε περιοδείες σε όλη την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική. Στα τέλη του 1981 το γκρουπ συνεργάστηκε με τον David Bowie στο single που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία παγκοσμίως με το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι των Queen, το «Under Pressure». Το 1984 το single «Radio Ga Ga» από το «The Works» έγινε παγκόσμια επιτυχία φτάνοντας στη θέση #1 σε 19 χώρες. Το 1986 κυκλοφόρησε το 12Ο άλμπουμ τους, «A Kind Of Magic» με το soundtrack της ταινίας του Russell Mulcahy, «Highlander». Το άλμπουμ ανέβηκε στην 1η θέση των charts σε πολλές χώρες. Οι Queen περιόδευσαν στην Ευρώπη μέσα σε ένα χρόνο, διεξάγοντας δύο θρυλικές συναυλίες στο Wembley Stadium και το μεγαλύτερο open air show στο Knebworth Park, τον Αύγουστο. Αν και δεν το γνώριζαν τότε, αυτή θα ήταν η τελευταία συναυλία με τον Freddie Mercury. Το Φεβρουάριο του 1991, κυκλοφόρησε το «Innuendo» το τελευταίο άλμπουμ με το Freddie Mercury. Και το single αλλά και το άλμπουμ ανέβηκαν στη θέση #1 των chart από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τελευταίο track το «The Show Must Go On», κυκλοφόρησε σαν single τον Φεβρουάριο του 1991, μερικές βδομάδες πριν ο Freddie Mercury, χάσει την μάχη με το HIV/AIDS.
Στις 23 Νοεμβρίου 1991 ο Freddie Mercury, ανακοίνωσε στον κόσμο ότι πάσχει από HIV/AIDS και την επόμενη ημέρα πέθανε ήρεμα στο σπίτι του. Αποτελεί το πιο δημοφιλές άτομο που χάθηκε από την νόσο HIV/AIDS, στον κόσμο του θεάματος και η είδηση σόκαρε τους fans του σε όλο τον κόσμο. Ως φόρο τιμής το «Bohemian Rhapsody/These Are The Days Of Our Lives» κυκλοφόρησε ως ένα διπλό A-sided single προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Terence Higgins Trust». Ανέβηκε στην κορυφή του chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και έμεινε για πέντε εβδομάδες, μαζεύοντας πάνω από £1.000.000 για φιλανθρωπία και καθιστώντας τους Queen την πρώτη μπάντα που είχε το ίδιο single δύο φορές στο chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους οι Queen είχαν 10 άλμπουμ στο βρετανικό Top 100. Το 1992 ο Freddie βραβεύτηκε μετά θάνατον με το BRIT «Outstanding Contribution to British Music» Award, ενώ το «Days Of Our Lives» κέρδισε το βραβείο του Best Single. Τον Απρίλιο, πολλά από τα κορυφαία αστέρια του κόσμου ενώθηκαν με τους Brian, Roger και John στη σκηνή του Γουέμπλεϊ για ένα συναισθηματικό φόρο τιμής στον Freddie. Το 1995 τα ακυκλοφόρητα κομμάτια των Queen που είχαν αρχίσει να ηχογραφούνται από το 1991 με τον Freddie, ολοκληρώθηκαν από τους Brian, Roger και John και το πολυαναμενόμενο «Made in Heaven» κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο, με τεράστια αναγνώριση και επιτυχία. Ήταν το τελευταίο άλμπουμ των Queen με το Freddie Mercury και μαζί το τέλος μιας εποχής.

Τον Μάιο του 2002 το hit μιούζικαλ «We Will Rock You» ξεπούλησε σε εισιτήρια στο West End του Λονδίνου. Η παράσταση ανέβηκε και σε τοπικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο, όπως στην Ισπανία, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Ασία, το Las Vegas, τον Καναδά και σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει την παράσταση. Τον Οκτώβριο του 2002, οι Queen απέκτησαν το δικό τους αστέρι στο «Hollywood Walk of Fame». Μαζί με τους Beatles είναι από τις πραγματικά λίγες μπάντες που ενώ δεν είναι από τις ΗΠΑ, έχουν λάβει αυτή την πραγματική τιμή. Το 2004 οι Queen μπήκαν στο «Rock and Roll Walk of Fame» και επίσης ψηφίστηκαν από το κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρώτο «UK Music Hall of Fame». Από το 2005 έως το 2008, ο Brian και ο Roger έβαλαν τους Queen και πάλι στη διαδικασία της περιοδείας ενώ για πρώτη φορά από το 1986, εντάχθηκε ο πρώην τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός των Free & Bad Company, Paul Rodgers, πραγματοποιώντας συναυλίες σε Βρετανία, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Queen, παρακαλώ επισκεφθείτε το www.queenonline.com.

Σχετικά με τα 2011 MTV EUROPE MUSIC AWARDS:
Η πολυτάλαντη Selena Gomez θα είναι η παρουσιάστρια των βραβείων 2011 MTV EMA. Οι Queen προστέθηκαν στην λίστα με τους καλλιτέχνες όπως οι Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chilli Peppers, Jessie J, LMFAO, Snow Patrol και Jason Derulo οι οποίοι θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή των 2011 MTV EMA. Οι πρώτοι από τους παρουσιαστές βραβείων για τα 2011 MTV EMA ανακοινώθηκαν οι Nicole «Snooki» Polizzi και Jenni «JWOWW» Farley από το αγαπημένο «Jersey Shore» και η Ashley Rickards από τη νέα hot σειρά του MTV «Awkward». Οι περισσότεροι παρουσιαστές και performers θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους EMA καλλιτέχνη στο www.mtvema.com. Η Lady Gaga κυριαρχεί με έξι υποψηφιότητες στα 2011 MTV Europe Music Awards καθώς την ακολουθούν οι Katy Perry και Bruno Mars με τέσσερις. Οι Adele, Justin Bieber και Thirty Seconds To Mars διεκδικούν βραβείο σε τρείς κατηγορίες ο καθένας. Οι Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyoncé, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa και Kings of Leon επίσης ξεχωρίζουν με τις υποψηφιότητες τους στα φετινά βραβεία EMA. Οι Richard Godfrey και Bruce Gilmer είναι Executive Producers στα 2011 MTV EMA. Για όλα τα νέα και τις ανακοινώσεις των 2011 MTV EMA κάντε like στο EMA on Facebook και follow στο EMA Twitter.