Τον Δεκέμβριο στη ζώνη Sci Fi του Universal Channel: 5 νέες ταινίες επιστημονικής φαντασίας του 2011…

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με πέντε νέες ταινίες (παραγωγής του 2011), θα απολαύσουν οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, το Δεκέμβριο στη ζώνη Sci Fi του Universal Channel «Killer Mountain, Metal Tornado, Super Tanker, Weather Wars, Ice Road Terror». Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή, στις 21:00, αποκλειστικά σε πρώτη μετάδοση από το Universal Channel, στην Ελλάδα μέσω της ΟΤΕ TV (μέσω δορυφόρου και Conn-x)…

«Killer Mountain», μετάδοση 2 Δεκεμβρίου 2011. Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, παραγωγή του 2011, σε σκηνοθεσία του Sheldon Wilson και πρωταγωνιστές τους: Aaron Douglas (Battlestar Galactica), Paul Campbell (Battlestar Galactica), Emmanuelle Vaugier (CSI:NY, Two and a Half Men) και Torrance Coombs (Tudors). Το "KILLER MOUNTAIN" βρίσκεται στην νότια Ασία, στην περιοχή Gangkhar Puensum και είναι μία από τις ψηλότερες ανεξερεύνητες κορυφές στον κόσμο. Σύμφωνα με το μύθο, η κορυφή αυτή είναι η κατοικία των θεών και η προσπέλαση σε αυτή απαγορεύεται αυστηρά από τις τοπικές θρησκευτικές παραδόσεις. Όμως ο δισεκατομμυριούχος Walter Burton προσλαμβάνει τον Ward Donovan και τους συνεργάτες του που θεωρούνται οι καλύτεροι ορειβάτες στον κόσμο, ως ομάδα διάσωσης για μια προηγούμενη χαμένη αποστολή που είχε στείλει στο "KILLER MOUNTAIN". Ενώ ο Ward Donovan και η ομάδα του προχωρούν στην αποστολή τους, κάτι τους ακολουθεί και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι το "KILLER MOUNTAIN" κρύβει πολλές εκπλήξεις...

«Metal Tornado», μετάδοση 9 Δεκεμβρίου 2011. Ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγή του 2011, σε σκηνοθεσία του Gordon Yang και πρωταγωνιστές τους: Greg Evigan, Sophie Gendron, John Maclaren και Alexis Maitland. Μια γιγαντιαία ηλιακή έκλαμψη επηρεάζει την ανώτερη ατμόσφαιρα της γης καθώς και ένα επιστημονικό κέντρο συλλογής ιόντων από την ατμόσφαιρα για την πειραματική εκμετάλλευσή τους ως προς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (Helios project). Αυτό δημιουργεί τεράστιους και βίαιους μαγνητικούς ανεμοστρόβιλους που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους έλκοντας οτιδήποτε μεταλλικό. Η ανθρωπότητα δείχνει ανίσχυρη μπροστά τους, όμως ο αστροφυσικός Michael Edwards πιστεύει ότι η δημιουργία ενός μεγάλου ηλεκτρομαγνητικού παλμού μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα.

«Super Tanker», μετάδοση 16 Δεκεμβρίου 2011. Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, παραγωγή του 2011, σε σκηνοθεσία του Jeffery Scott Lando και πρωταγωνιστές τους: Velizar Binev, Callum Blue και Sarah Brown. Σε μια απόρρητη τοποθεσία της Αλάσκας βρίσκεται κρυμμένο ένα από τα πιο καταστροφικά όπλα της εποχής του ψυχρού πολέμου. Μια ουσία που έχει εξαχθεί από μετεωρίτη έχει τις ιδιότητες της αντιύλης. Κατά τη διάρκεια μεταφοράς αυτού του όπλου, της ουσίας ICE-10, ένα ατύχημα εξαφανίζει μια ολόκληρη πόλη και η Αμερικάνικη κυβέρνηση κρίνει ότι το όπλο αυτό είναι πολύ ασταθές για να συνεχίσει να το αποθηκεύει. Έτσι το φορτώνει σε ένα υπέρ-τάνκερ προκειμένου να βυθιστεί στο βαθύτερο θαλάσσιο φρεάτιο της γης. Όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού απειλείται η διαρροή της καταστροφικής ουσίας στη θάλασσα και μια επίλεκτη ομάδα θα πρέπει να επιβιβαστεί στο τάνκερ για να εμποδίζει αυτήν τη καταστροφική για την ανθρωπότητα εξέλιξη.

«Weather Wars», μετάδοση 23 Δεκεμβρίου 2011. Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, παραγωγή του 2011, σε σκηνοθεσία του Todor Chapkanov και πρωταγωνιστές τους: Jason London, Wes Brown και Erin Cahill. Ένας επιστήμονας-μετεωρολόγος αποκαλύπτει τη δημιουργία ενός υπέρ-υπολογιστή που μπορεί να σταματήσει τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής μέσω του ελέγχου όλων των στοιχείων που καθορίζουν τα καιρικά φαινόμενα. Όταν η «ευφυΐα» του υπολογιστή αναπτύσσεται στο επίπεδο της απόκτησης «συνείδησης», ο υπολογιστής αντιδρά στην προσπάθεια των στρατιωτικών αρχών να τον ελέγξουν και να τον κλείσουν, δημιουργώντας αστάθεια στον καιρό και τρομερές καταιγίδες. Θα μπορέσει ο επιστήμονας που τον δημιούργησε να τον σταματήσει.

«Ice Road Terror», μετάδοση 30 Δεκεμβρίου 2011. Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, παραγωγή του 2011, σε σκηνοθεσία του Terry Ingram και πρωταγωνιστές τους: Brea Grant, Ty Olsson και Dylan Neal. Το "Arctic Breeze" είναι ένα αδαμαντωρυχείο χαμένο στην απεραντοσύνη της Αλάσκας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών εξόρυξης οι εργαζόμενοι του ορυχείου απεγκλωβίζουν ένα θανατηφόρο τέρας, τον Pretador X, ένα είδος δεινόσαυρου που θανατώνει όλο το προσωπικό του ορυχείου. Πιο μακριά, προς το νότο, δύο φορτηγά διασχίζουν τους παγωμένους δρόμους της Αλάσκας μεταφέροντας εφόδια στο ορυχείο.

Η ζώνη Sci Fi στο Universal Channel
Το Sci Fi ανοίγει μια πόρτα σε μια άλλη διάσταση, μια ζώνη αποκλειστικά αφιερωμένη στην επιστημονική φαντασία, τη φαντασία και τα μεταφυσικά φαινόμενα. Διατίθεται κατ' αποκλειστικότητα μέσω του Universal Channel και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τις 21.00 έως τις 22.45, το Σάββατο από τις 21.00 έως τις 00.20 και την Κυριακή από τις 17.00 έως τις 21.00.