«Forthnet-nova»: "Σε εντονότατο προβληματισμό για την επένδυση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Blog-Σχόλιο: Τον εντονότατο προβληματισμό του για την επένδυση της «Forthnet-nova» στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου, Ανδρέας Μπέκιος (μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»), μετά τα τελευταία βίαια γεγονότα στο ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπου η τρισδιάστατη μετάδοση Nova3D εξελίχθηκε σε θρίλερ... Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα και για τη Nova να αλλάξει τα πλάνα της και να επενδύσει σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο καναλιών υψηλής ευκρίνειας, με αναβάθμιση των κινηματογραφικών της καναλιών σε ΗD (novacinema 2ΗD), των καναλιών ντοκιμαντέρ (History ΗD + Animal Planet ΗD) και μουσικής ψυχαγωγίας (MTVLive ΗD), καθώς και την αναβάθμιση του πιλοτικού τρισδιάστατου καναλιού Nova3D σε ΗD ανάλυση και με αντίστοιχο 3D/ΗD περιεχόμενο ψυχαγωγικού περιεχομένου (Nova3D/ΗD)...
Μπέκιος: «Η NOVA τηρεί τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA»
Τον εντονότατο προβληματισμό του για την επένδυση της «Forthnet» στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου, Ανδρέας Μπέκιος. «Εάν η NOVA ήθελε να επενδύσει σε θρίλερ θα το κάναμε και μάλιστα, με μικρότερο κόστος. Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι για την επένδυσή μας», ήταν χαρακτηριστικά τα αιχμηρά λόγια του Μπέκιου, μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», αφού υπογράμμισε για μία ακόμα φορά πως ο τηλεοπτικός σταθμός τήρησε τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα προβάλουμε αίσχη. Για μας πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Μπέκιου:
-Για τη στάση που κράτησε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ: «Αυτά είναι τα τραγικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντί να επικεντρωνόμαστε στο θέαμα, στο ποδόσφαιρο, επικεντρωνόμαστε στη βία και σε άλλα που βλέπουμε να συμβαίνουν στα γήπεδα και ειλικρινά εμείς χθες δεν φανταζόμασταν ότι θα συμβούν. Όλη η Ελλάδα ήξερε ότι η κατάσταση ήταν έκρυθμη για το παιχνίδι αυτό, αλλά δεν έγινε κάτι για να αποτραπούν. Το κανάλι έχει μια συγκεκριμένη τακτική εδώ και δύο χρόνια. Δεν προβάλουμε τη βία. Δεν προβάλουμε στιγμές πόνου. Απλώς ταυτιζόμαστε με τα όσα λέει η FIFA και η UEFA, ότι επικεντρωνόμαστε στον ποδοσφαιριστή, στο θέαμα. Ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν μιμητικά. Το τρομερό όμως είναι ότι οι παίκτες και χθες επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα. Φτάνει πια. Εμείς τι να κάνουμε; Να δείχνουμε αίσχη; Να προβάλουμε τη βία; Όχι. Δεν θα δείξουμε βία. Δεν θα δείξουμε αίσχη. Δεν θα κάνουνε πρωταγωνιστή αυτόν που κάνει τα επεισόδια, αυτόν που –ας το πούμε έτσι- θέλει να επιδείξει με τον τρόπο αυτό μαγκιά. Έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες και εμείς αυτό κάνουμε, τις εφαρμόζουμε. Αυτό είναι το αυτονόητο. Ξέρετε τι προετοιμασία έχει κάνει το κανάλι για το παιχνίδι αυτό; Κάναμε προετοιμασία για προβολή σε 3D. Είχαμε προετοιμάσει τρεις σχολιασμούς. Και τελικά αντί να δείξουμε μια γιορτή όλα αυτά πήγαν στο βρόντο. Υπάρχει εντονότατος προβληματισμός στον όμιλο. Γιατί να συνεχίσει η εταιρεία να επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η NOVA είναι ιδιωτική επιχείρηση. Δεν μπορεί να επιβάλει κάτι ή να αλλάξει τα πράγματα. Προσπαθεί όμως να επιβάλει την δική της πολιτική προστασίας του προϊόντος. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς. Εκτός από τα ευχολόγια, ας δώσουν μια λύση. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Με μεγάλη μου χαρά βλέπω –το τελευταίο διάστημα- παράγοντες να υποστηρίζουν δημόσια αυτό που κάνει η NOVΑ. Μακάρι να συνεχιστεί αλλά και να ληφθούν και κάποια μέτρα πρόληψης. Χθες ήταν στο γήπεδο 50.000 άτομα. Δεν είναι άδικο για αυτούς να καταστρέφεται το άθλημα από 50-10 άτομα; Χθες ήταν το πιο εμπορικό μας παιχνίδι… Η σωστή μετάδοση θα ήταν να δείχναμε τα επεισόδια; Εάν η NOVA ήθελε να επενδύσει σε θρίλερ θα το είχε κάνει και μάλιστα με λιγότερο κόστος. Εμείς λέμε όχι σε θρίλερ. Τον τελευταίο καιρό όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι πρωταγωνιστές είναι παραδείγματα προς μίμηση. Χθες όλοι τους όμως ήταν τόσο απογοητευμένοι, είτε αυτοί ήταν Έλληνες διεθνείς, είτε όχι. Να δείξουμε την απογοήτευση; Όχι. Εμείς θα δείξουμε την χαρούμενη πλευρά του αθλήματος. Και πάλι επαναλαμβάνω ότι είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι με την επένδυσή μας».
onsports.gr