Η Digea επέλεξε τη σουηδική εταιρεία Agama Technologies...

Η εξειδικευμένη σουηδική εταιρεία Agama Technologies σε θέματα εξασφάλισης ποιότητας και ροής υπηρεσιών βίντεο, ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε από την Digea για να της παράσχει το σύστημα επιτήρησης Head-End, στις επίγειες ψηφιακές μεταδόσεις των ιδιωτικών καναλιών σε όλη την Ελλάδα. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η συνεργασία της περιφερειακής εταιρείας ενοποίησης συστημάτων Cybertec. Το δίκτυο υποστηρίζει αυτή τη στιγμή δύο πανεθνικής εμβέλειας DVB-T SFN multiplex και τρία τοπικά SFN multiplex στην περιοχή της Αττικής. Η Digea επέλεξε τη προηγμένη λύση επιτήρησης της Agama για να διασφαλίσει την ποιότητα της υπηρεσίας των head-end stream (από την μεταφορά έως τα content layer). Η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη της Cybertec, μίας εταιρείας ενοποίησης συστημάτων που έχει 25 χρόνια παρουσία στην τοπική αγορά.
 “Με επιτυχία δοκιμάσαμε την λύση διασφάλισης ποιότητας της Agama ήδη από το 2010”, δήλωσε ο Χρήστος Κανταρέλης, τεχνικός διευθυντής της Digea. “Η λύση ταιριάζει στη στρατηγική μας δέσμευση για παροχή υπηρεσίας κορυφαίας ποιότητας, και αποφασίσαμε τώρα να την εφαρμόσουμε μετά το αναλογικό switch off από το βασικό κέντρο εκπομπής Υμηττού για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.” Αυτό είναι το πρώτο βήμα ενός σχεδίου ανάπτυξης που θα διαμορφώσει τη βάση ενός μελλοντικού end-to-end συστήματος διασφάλισης ποιότητας της υπηρεσίας που θα εξασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης στους συνεργάτες και στους καταναλωτές. Η Digea επέλεξε την λύση της Agama λόγω της ευέλικτης και σπονδυλωτής δομής της και της δυνατότητας να παρέχει λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες που επιτρέπουν την ταχεία ανακάλυψη των προβλημάτων, την διερεύνηση των επιπτώσεων που έχουν στη δομή του συστήματος, και την ανάλυση των γενεσιουργών αιτιών τους. Ταυτόχρονα ένα φιλτραρισμένο σετ πληροφοριών υψηλού επιπέδου ικανοποιεί τις ανάγκες της διαχείρισης και της συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές ποιότητας υπηρεσιών (SLA).
“Είναι μεγάλη ευχαρίστηση μας να προσφέρουμε την αποδεδειγμένη και ισχυρή λύση για την επιτήρηση της ποιότητας υπηρεσιών head-end στην Digea, η οποία προστίθεται στον κατάλογο των σύγχρονων πελατών διαχείρισης δικτύων ψηφιακής τηλεόρασης ", δήλωσε ο Mikael Dahlgren, Διευθύνων Σύμβουλος της Agama Technologies (ανάμεσα τους είναι και ο ΟΤΕ). “Η επιτήρηση της δημιουργίας των υπηρεσιών είναι θεμελιώδης, καθώς η απόδοση των head-end επηρεάζει τελικά όλους τους πελάτες. Με τη συνεχή, σε βάθος και σε πραγματικό χρόνο επιτήρηση των υπηρεσιών, η ανίχνευση οποιουδήποτε θέματος, από προβλήματα στο transport stream, στην κωδικοποίηση και σε ζητήματα διαμόρφωσης της υπηρεσίας, η Digea θα εξασφαλίσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εισροή και εκροή υπηρεσιών βίντεο από τα head-end της.” Η ολοκληρωμένη γραμμή προϊόντων διασφάλισης της ποιότητας βίντεο της Agama μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του τηλεοπτικού φορέα σε οποιοδήποτε περιβάλλον head-end, με την καλύτερη υποστήριξη και ευελιξία διασύνδεσης, με προηγμένη και σε βάθος επιτήρηση και ανάλυση, με επεκτασιμότητα και με παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου. H Agama προσφέρει μαζικές και οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τη λειτουργική διαφάνεια και τη στρατηγική διορατικότητα που αφορούν την ποιότητα εμπερίας (QoE) και την ποιότητα υπηρεσιών (QoS) βίντεο για τα head-end, που έχουν υιοθετηθεί από ένα ευρύ φάσμα τηλεοπτικών φορέων παγκοσμίως. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Agama (4.Α55) στην έκθεση IBC 2012 του Άμστερνταμ (από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου), θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις όλης της γκάμας λύσεων επιτήρησης DTV της Agama, για την end-to-end πραγματική διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών βίντεο για τους τηλεοπτικούς φορείς, που συμπεριλαμβάνουν συστήματα επιτήρησης για περιβάλλοντα πολλαπλών πλατφορμών (multiplatform) και πολλαπλών οθονών (multiscreen).