Ακόμη περισσότερες βραβευμένες ταινίες στον OTE TV...

Επτά βραβεία απέσπασαν στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι ταινίες «Suzanne» και «Κελί από Χρυσάφι» (La Jaula De Oro) της StraDaFilms, που έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα και θα προβάλει σε α’ τηλεοπτική προβολή το 2014 ο ΟΤΕ TV, στα κινηματογραφικά του κανάλια...
.
Η ταινία «Κελί από Χρυσάφι» (La Jaula De Oro) του Ισπανού Διέγο Κεμάδα, που ακολουθεί το ταξίδι μίας ομάδας μεταναστών από τη Γουατεμάλα ως τις ΗΠΑ, κατέκτησε, μεταξύ άλλων, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ, αλλά και το βραβείο κοινού.

Από τη Γαλλίδα σκηνοθέτη Κατέλ Κιγιεβερέ, το «Suzanne», μια ερωτική ιστορία μέσα από τα μάτια μίας νέας γυναίκας, κέρδισε 3 βραβεία, μεταξύ των οποίων βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ηθοποιό Σάρα Φορεστιέ.

 Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του φεστιβάλ ήταν ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν.

Δύο ακόμη ταινίες της ανεξάρτητης εταιρείας διανομής StraDa Films, που θα προβληθούν σε α’ προβολή από τα κανάλια OTE CINEMA το 2014, το «Μέλι» (Miele), πρώτη σκηνοθετική δουλειά της ηθοποιού Βαλέρια Γκολίνο, η οποία βγαίνει αυτό το μήνα στις ελληνικές αίθουσες, και ο «Εγωιστής Γίγαντας» (The Selfish Giant) της βρετανίδας Κλίο Μπάρναντ, κέρδισαν υποψηφιότητα για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την StraDa Films, ο ΟΤΕ TV έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 40 εξαιρετικές ταινίες του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τα κανάλια OTE CINEMA.