Μοναδικά ταξίδια στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova...

Στο σινεμά του κόσμου με τα Novacinema
Υπερατλαντικά ταξίδια στον κινηματογραφικό πλανήτη πραγματοποιούνται το Νοέμβριο στα Novacinema, μέσα από την ζώνη «Το σινεμά του κόσμου». Τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova δεν μένουν μόνο Ελλάδα, αλλά ταξιδεύουν τους συνδρομητές τους με παραγωγές από Καναδά, Ιταλία, Ιαπωνία και Αυστραλία, κάθε Παρασκευή στις 22:00 σε Novacinema 1 και Novacinema HD.

Από τον Καναδά έρχεται η κινηματογραφική παραγωγή «Το δικό μας βαλς», που θα προβληθεί την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου, με την υπογραφή της υποψήφιας για Όσκαρ Σάρα Πόλεϊ. Η δραματική αυτή κομεντί εξερευνά με συναισθηματικό τρόπο τη δυναμική των μακροχρόνιων σχέσεων, καθώς και την ασταθή έννοια του «νέου» έναντι του «παλιού».

Με 3 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τιμήθηκε η κοινωνική ταινία «Η πόλη των παιδιών», που αποτελεί άλλη μια συμπαραγωγή της Nova και θα μεταδοθεί σε Α’ τηλεοπτική προβολή στις 8/11. Θέμα της ο ερχομός στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, μέσα από μια οικογενειακή τραγωδία, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μια ιστορία εκτρώσεων και εξωσωματικών και το 24ωρο ενός τοκετού σε μια πολυκατοικία μεταναστών.


Ακολουθεί στις 15/11 η δραματική κομεντί «Εκεί που χτυπά η καρδιά μου», μια διεθνής παραγωγή από Ιταλία, με συμμετοχή της Γαλλίας και Ιρλανδίας. Ο Σον Πεν υποδύεται έναν εκκεντρικό πρώην ροκ σταρ που ζει στο Δουβλίνο, η ζωή του οποίου θα αποκτήσει νόημα, όταν μετά το θάνατο του πατέρα του αποφασίζει να διασχίσει την Αμερική, σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Από τη μακρινή Ιαπωνία έρχεται στις 22/11 η κοινωνική ταινία «Harakiri: Ο θάνατος ενός σαμουράι» του θρυλικού σκηνοθέτη Τακάσι Μίκε. Πρόκειται για μια κλασική ιστορία εκδίκησης και τιμής, εν μέσω της πτώσης των Σαμουράι το 17ο αιώνα, που έλαβε υποψηφιότητα για το Χρυσό Φοίνικα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Με μια αληθινή ιστορία από τη μακρινή Αυστραλία ολοκληρώνεται στις 29/11 το ταξίδι των Novacinema στο σινεμά του κόσμου. Η ταινία «Ο τελευταίος χορευτής του Μάο» εξιστορεί την επική διαδρομή του Λι Κουνζίν, ο οποίος από μικρό χωριατόπουλο στην επαρχία της Κίνας κατάφερε να καταξιωθεί στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως ένας από τους κλασικούς χορευτές παγκόσμιου αναγνώρισης.

Nova. Ζεις καλύτερα!