Μεγάλοι νικητές στα BAFTA οι ταινίες του ΟΤΕ TV...

Οκτώ βραβεία σε όλες τις βασικές κατηγορίες απέσπασαν στη χθεσινή απονομή των 68ων Βραβείων Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) οι ταινίες που έχει εξασφαλίσει ο OTE TV σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα κανάλια OTE CINEMA τη φετινή σεζόν.
Μεγάλος νικητής των φετινών BAFTA, η ταινία Μεγαλώνοντας (Boyhood) του Αμερικανού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, για τη ζωή μίας οικογένειας στη διάρκεια 12 χρόνων, που κέρδισε τον τίτλο της Καλύτερης Ταινίας, ενώ ο σκηνοθέτης απέσπασε το βραβείο Σκηνοθεσίας και η Πατρίσια Αρκέτ το BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου. Το Μεγαλώνοντας μετρά επίσης 3 Χρυσές Σφαίρες, Αργυρή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου, σειρά βραβεύσεων από ενώσεις κριτικών, αλλά και 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ...

  
Καλύτερη Βρετανική Ταινία ανακηρύχθηκε το Η Θεωρία των Πάντων (The Theory of Everything) για τη ζωή του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Η ταινία επίσης χάρισε στον πρωταγωνιστή της Έντι Ρεντμέιν το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου και τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Το φιλμ του Τζέιμς Μαρς έχει επίσης κερδίσει 2 Χρυσές Σφαίρες (η μία για τον πρωταγωνιστή της) και είναι υποψήφιο για 5 Όσκαρ. 
Πρώτα στην κατηγορία τους αναδείχθηκαν επίσης το εξαιρετικό Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι που κέρδισε το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το ανατρεπτικό Η Ταινία Lego (The Lego Movie) που απέσπασε το BAFTA Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (η ταινία προβάλλεται ήδη στο κανάλι Village Cinema).
Υποψήφιες ήταν επίσης οι ταινίες Τα Τερατοκουτάκια (The Boxtrolls), 20.000 Μέρες Στη Γη (20,000 Days On Earth) και Χόμπιτ: Η Μάχη Των 5 Στρατών (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).
Η τελετή των BAFTA προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση στο OTE CINEMA 1HD. Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να παρακολουθήσουν την λαμπερή εκδήλωση και σήμερα στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 2, με υπότιτλους.


Η τελετή των βραβείων BAFTA ζωντανά και αποκλειστικά στο OTE CINEMA 1HD   

Την λαμπερή τελετή των βραβείων BAFTA 2015 (ΕΕ British Academy Film Awards) την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου θα καλύψει και φέτος ο ΟΤΕ TV, με ζωντανή μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια αποκλειστικά στο OTE CINEMA 1HD.
Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα απολαύσουν την κορυφαία κινηματογραφική γιορτή της Ευρώπης ζωντανά, ξεκινώντας από τις 23.30 το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου με τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί και στις 00.00 με την μετάδοση της βράβευσης σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη στο OTE CINEMA 1HD. Μία μέρα μετά, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 22.00, η τελετή της βράβευσης θα προβληθεί με υπότιτλους στο ΟΤΕ CINEMA 2.    
Τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κάθε χρόνο αναδεικνύουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και τους συντελεστές τους, ενώ συγκεντρώνουν αστέρες του Χόλυγουντ και μεγάλα ονόματα από την παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή. Παρουσιαστής της φετινής βράβευσης στο Royal Opera House του Λονδίνου θα είναι, για ακόμη μία φορά, ο ηθοποιός, συγγραφέας και κωμικός Στίβεν Φράι.  
Οι φετινές υποψηφιότητες των BAFTA περιλαμβάνουν πολλές από τις ταινίες που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά στο πρόγραμμά του για το 2015 ο OTE TV, όπως το Η Θεωρία των Πάντων για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ, που συγκεντρώνει 10 υποψηφιότητες, το Μεγαλώνοντας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με 5 υποψηφιότητες, το Ida του Παβέλ Παβλικόφσκι με 2 υποψηφιότητες, το Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών, τα The Lego Movie και The Boxtrolls στην κατηγορία του animation ή το 20.000 Days on Earth στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ.

Ο Φεβρουάριος μήνας βραβείων στο ΟΤΕ CINEMA 2   
Με αφορμή την αποκλειστική μετάδοση των BAFTA, ο OTE TV φιλοξενεί ένα μοναδικό αφιέρωμα με βραβευμένες ταινίες, όλο τον Φεβρουάριο, κάθε μέρα στις 22.00 στο OTE CINEMA 2.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου όπως το βραβευμένο με 10 Όσκαρ West Side Story (22 Φεβρουαρίου), το Δίκτυο του Σίντνεϊ Λιούμετ με 4 Όσκαρ, 4 Χρυσές Σφαίρες και 1 BAFTA (24 Φεβρουαρίου), το πολεμικό δράμα με την Τζέιν Φόντα Coming Home των 3 Όσκαρ (10 Φεβρουαρίου) ή το Οσκαρικό Μπλε Βελούδο του Ντέιβιντ Λιντς (28 Φεβρουαρίου), αλλά και πιο πρόσφατες παραγωγές, όπως το Capote που χάρισε στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA ερμηνείας (13 Φεβρουαρίου), το Million Dollar Baby του Κλιντ Ίστγουντ με τα 4 Όσκαρ (11 Φεβρουαρίου), το βραβευμένο στις Κάνες Κυνήγι με τον Μαντς Μίκελσεν (8 Φεβρουαρίου), το πολυβραβευμένο I am Love με την Τίλντα Σουίντον (18 Φεβρουαρίου) ή το Dead Man Walking με την Σούζαν Σάραντον που κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ (17 Φεβρουαρίου).