Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Λουί ντε Φινές στα κανάλια Novacinema

Κάθε Πέμπτη στις 22:00 στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD 
 Το Σεπτέμβριο, οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα σε δύο από τους μεγαλύτερους Γάλλους ηθοποιούς, στον ακαταμάχητο γόη Ζαν Πολ Μπελμοντό και τον ξεκαρδιστικό Λουί Ντε Φινές. Ο ένας μόνιμα με ένα τσιγάρο στο στόμα και σύμβολο αρρενωπότητας, ο άλλος υπερκινητικός και γνωστός μεταξύ άλλων για τους ανεπανάληπτους μορφασμούς του. Τις Πέμπτες του Σεπτεμβρίου, στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD στις 22:00, θα προβληθούν τέσσερις ταινίες τους που άφησαν εποχή!

.Στις 3 Σεπτεμβρίου, θα προβληθεί «Ο Φαντομάς», όπου ο Λουί ντε Φινές υποδύεται έναν …θεότρελο επιθεωρητή της αστυνομίας και ο Ζαν Μαρέ τον Φαντομά. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της γνωστής τριλογίας, που εδραίωσε τον Λουί ντε Φινές ως έναν από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς στην ιστορία του σινεμά.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, σειρά παίρνει ο σκληροτράχηλος Ζαν Πολ Μπελμοντό με την ταινία «Ο άσος των άσων», όπου υποδύεται έναν πρώην μποξέρ, όπως και άλλωστε ήταν, που πηγαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, ως προπονητής της γαλλικής ομάδας του μποξ και έρχεται σε επαφή με το αληθινό «πρόσωπο» του ναζισμού.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, έρχεται η κωμωδία φαντασίας «Ο κατεψυγμένος», με τους Λουί ντε Φινές, Κλοντ Τζένσακ και Μάικλ Λονσντέιλ. Θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες ανάμεσα σε αυτές που σκηνοθέτησε ο Εντουάρντ Μολιναρό, όπως «Το κλουβί με τις τρελές», «Εγώ, δυο γυναίκες, τρεις βαλίτσες», «Ο κακός μπελάς» κ.α.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό έρχεται ως «Μπάτσος ή αλήτης» όπου υποδύεται ένα θαρραλέο αστυνόμο που διεισδύει στο γαλλικό υπόκοσμο με σκοπό να οδηγήσει δύο επικίνδυνες συμμορίες στην αλληλοεξόντωση.

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!