Τα μυστικά του Παρθενώνα στο OTE HISTORY

Το αφιέρωμα του OTE HISTORY στην Ακρόπολη των Αθηνών συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με το ντοκιμαντέρ Τα μυστικά του Παρθενώνα (Secrets of the Parthenon), το οποίο αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο Παρθενώνας και καταγράφει τις προσπάθειες αναστήλωσης του μνημείου μέσα στα 2.500 χρόνια ζωής του (Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 21.00)...

...Ακόμη, το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ HISTORY Οδός Ελλήνων, είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Ανδρέα Συγγρού, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνισμού τον 19ο αιώνα, ενώ τα καθώς τα έργα υποδομής που χάρισε στον τόπο έδωσαν νέα πνοή στην ελληνική κοινωνία.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ HISTORY Οδός Ελλήνων, που αρχίζει να προβάλλεται την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21.00, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων που συνέδεσαν το όνομά τους με την ελληνική ιστορία και τιμήθηκαν από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων. Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη και ξεδιπλώνει πτυχές από τη ζωή του μεγάλου Έλληνα μυθιστοριογράφου, ποιητή, και θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος λατρεύτηκε όσο λίγοι κι αμφισβητήθηκε όσο κανείς. Το ντοκιμαντέρ H Ανασκαφή - Αποκαλύπτοντας το αρχαίο θέατρο της Πάφου (Παρασκευή 2/9, 20.00), καταγράφει την αρχαιολογική ανασκαφή σε έναν τόπο μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας, εξερευνώντας τις ρίζες του αρχαίου ελληνικού θεάτρου στην Κύπρο, ενώ το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, Κρήτη - Ιδαίου Μύθοι «ρίχνει φως» στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Γιάννη Σακελλαράκη στην Ζώμινθο, ένα μινωικό ανάκτορο με μεγάλη σπουδαιότητα, και στο Ιδαίον Άντρον, τη σπηλιά του Ψηλορείτη, όπου σύμφωνα με το μύθο μεγάλωσε ο Δίας (Σάββατο 3/9, 22.00).
Τον Σεπτέμβριο, το αφιέρωμα του μήνα στο ΟΤΕ HISTORY αφορά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο πρώτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, «Πύργος Παρθενών» του Πάνου Καρκανεβάτου, ακολουθούμε τον Γιώργο, ναυτικό, μουσικό και κυρίως άριστο μαρμαροτεχνίτη, από τον Πύργο της Τήνου, που για δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια, δουλεύει στα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα.
Τέλος, τη συγκλονιστική ιστορία του Στάθη Χαϊτίδη, επιζώντα του ολοκαυτώματος στους Πύργους Εορδαίας το 1944 που η μοίρα του επεφύλασσε να μεταναστεύσει στην Γερμανία, καταγράφει το ντοκιμαντέρ Παράδοξη Πατρίδα που κάνει πρεμιέρα στο OTE HISTORY την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 22.00. Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.