Η Discovery Communications έλαβε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόκτηση της Scripps Networks Interactive

Η Discovery Communications, Inc. ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έχει δώσει το πράσινο φως για την προτεινόμενη εξαγορά της Scripps Networks Interactive από την Discovery Communications και η χρηματιστηριακή συναλλαγή (που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2017), αναμένεται να κλείσει μέχρι και το τέλος του 1ου τρίμηνου του 2018… Έτσι το χαρτοφυλάκιο των καναλιών της Scripps Networks Interactive (Travel Channel, Food Network, Fine Living, HGTV, κ.α) αναμένεται να ενταχθεί κάτω από μια κοινή πλατφόρμα, με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο καναλιών της Discovery Communications (Discovery Channel, |Animal Planet, Eurosport, κ.α.), για να προσφέρουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα περισσότερο περιεχόμενο σε περισσότερες πλατφόρμες παγκοσμίως. Αλλά και συνδυαστικά με την αύξηση των ευκαιριών σε διαφημιζόμενους, συνεργάτες ψηφιακής διανομής και ξεκλείδωμα σημαντικών συνεργιών κόστους! Ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί νομικά η συναλλαγή, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές και ανεξάρτητες οντότητες.
Nicolas A.
Η Discovery Communications, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) ("Discovery") ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έχει δώσει το πράσινο φως για την προτεινόμενη εξαγορά της Scripps Networks Interactive από την Discovery Communications. Αυτό το ρυθμιστικό ορόσημο αποτελεί σημαντικό βήμα για την διαδικασία κλεισίματος της συναλλαγής.
Η έγκριση της ΕC εξαρτάται από τη δέσμευση της Discovery να προσφέρει σε τρίτους διανομείς το δικαίωμα (σε μια μη αποκλειστική βάση), να διανέμουν τα χαρτοφυλάκια TVN24 και TVN24 BiS στη Πολωνική αγορά.
"Είμαστε ικανοποιημένοι από τη θετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", δήλωσε ο David Zaslav, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Discovery. "Πιστεύουμε ότι η ένταξη κάτω από μια κοινή πλατφόρμα όλων των δικτύων της Discovery και της Scripps Networks θα μας επιτρέψει να υπηρετήσουμε καλύτερα τους παθιασμένους οπαδούς μας για περισσότερο περιεχόμενο σε περισσότερες πλατφόρμες παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιστοποιούμε τις επιχειρήσεις μας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα".
 Η Discovery ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2017 ότι είχε καταλήξει σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Scripps Networks σε χρηματιστηριακή συναλλαγή. Ο συνδυασμός των εταιρειών αναμένεται να επεκτείνει το περιεχόμενο της Scripps Networks στο διεθνές κοινό, να αυξήσει τις ευκαιρίες για τους διαφημιζόμενους και τους συνεργάτες ψηφιακής διανομής και να ξεκλειδώσει σημαντικές συνέργιες κόστους.
Το κλείσιμο της προτεινόμενης συναλλαγής υπόκειται σε επιπρόσθετες αντιμονοπωλιακές εκκαθαρίσεις και άλλες συνήθεις συνθήκες κλεισίματος. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει αργότερα το 1ο τρίμηνο του 2018. Μέχρι να κλείσουν νομικά, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές και ανεξάρτητες οντότητες.