To 8o HbbTV Συμπόσιο και Βραβεία 2019 στην Αθήνα...

To 8o HbbTV Συμπόσιο και Βραβεία 2019 στην Αθήνα... 
Το 8o HbbTV Συμπόσιο και Βραβεία 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Αυτό ανακοινώθηκε από την Ένωση HbbTV, μια παγκόσμια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην παροχή ανοικτού προτύπου για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών διαδραστικής τηλεόρασης μέσω ραδιοτηλεοπτικών και ευρυζωνικών δικτύων για συνδεδεμένες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές.
 Η ετήσια σημαντική εκδήλωση των συνδεδεμένων φορέων εκμετάλλευσης πλατφόρμας τηλεοπτικών εκπομπών, ραδιοτηλεοπτικών φορέων, διαφημιστών και adtechs, οργανισμών τυποποίησης και τεχνολογικών εταιρειών θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ελληνική δημόσια τηλεόραση ERT.
"Μετά το πολύ επιτυχημένο 7ο Συμπόσιο και Βραβεία HbbTV στο Βερολίνο το 2018, προσβλέπουμε στην ενημέρωση της βιομηχανίας για τις συναρπαστικές εξελίξεις της HbbTV και στη συζήτηση των τελευταίων τάσεων της αγοράς με τηλεοπτικούς επαγγελματίες και ανώτατα στελέχη στην Αθήνα", δήλωσε ο Vincent Grivet, Πρόεδρος της Ένωσης HbbTV. "Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον ελληνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ΕΡΤ για να φιλοξενήσουμε το 8ο Συμπόσιο και τα βραβεία HbbTV στην ελληνική πρωτεύουσα, προσφέροντας μια μεγάλη ευκαιρία να χαράξουμε το μέλλον της τηλεόρασης σε μια μοναδική ιστορική ατμόσφαιρα.

Λευτέρης Κρέτσος, Αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Υβριδική Broadband Television είναι μια ισχυρή τεχνολογία που θα επεκτείνει τη βάση χρηστών της στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, είμαστε περήφανοι που ο ελληνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ERT εισήγαγε το HbbTV στο ελληνικό κοινό και παρέχει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε περισσότερες από 450.000 τηλεοράσεις σε λιγότερο από 18 μήνες από την έναρξη της υβριδικής πλατφόρμας. Για τους λόγους αυτούς, προσβλέπουμε στην υποδοχή της Κοινότητας Υβριδικής Τηλεόρασης στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2019."
 Οι ομιλίες και παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν ανασκοπήσεις των πρώτων εμπορικών υλοποιήσεων του HbbTV OpApp που αλλάζει το παιχνίδι, των τελευταίων εφαρμογών HbbTV παγκοσμίως, των νέων χαρακτηριστικών των προδιαγραφών HbbTV, του HbbTV ως παράγοντα διευκόλυνσης της στοχευμένης και απευθυνόμενης διαφήμισης και των περαιτέρω ευκαιριών που προσφέρει η HbbTV στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης πλατφορμών για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους και το άνοιγμα νέων πηγών εσόδων. Μετά από την περσινή διοργάνωση στο Βερολίνο, η οποία έλαβε χώρα σε μία πρωτοφανή συμμετοχή περισσότερων από 300 συμμετεχόντων από 27 χώρες, το HbbTV Symposium και τα Βραβεία 2019 στην Αθήνα θα φιλοξενήσουν την τρίτη έκδοση των βραβείων HbbTV με ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, την πρακτική και την αριστεία στην κοινότητα HbbTV. Λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκληση για ομιλητές, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για να παρουσιάσετε τις δραστηριότητές σας, τις εξελίξεις και τις απόψεις σας σε υψηλόβαθμο ακροατήριο των στελεχών της βιομηχανίας στο HbbTV Symposium και τα βραβεία 2019 και η πρόσκληση για συμμετοχές στα βραβεία HbbTV θα κυκλοφορήσει σύντομα.