Επιτυχημένη η εκτόξευση του δορυφόρου EUTELSAT 7C με προορισμό τη τροχιακή θέση 7Ε...

Επιτυχημένη η εκτόξευση του δορυφόρου EUTELSAT 7C με προορισμό τη τροχιακή θέση 7Ε... 

Ο δορυφόρος εκπομπής υψηλής ισχύος θα εξυπηρετεί αγορές στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία Η Eutelsat Communications επιβεβαιώνει την επιτυχημένη έναρξη του EUTELSAT 7C. Ο δορυφόρος ανυψώθηκε στο διάστημα από το διαστημικό κέντρο Κούρου της Γαλλικής Γουιάνας με πύραυλο της σειράς Ariane 5 στις 23h43 CET (21h43 UTC).

 Ο νέος δορυφόρος EUTELSAT 7C κατασκευάστηκε από την Maxar Technologies και είναι ένας δορυφόρος εκπομπής υψηλής ισχύος ισχύος 3,4 τόνων (ηλεκτρικής πρόωσης), ο οποίος θα εξυπηρετεί τις αγορές στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατ ολή και την Τουρκία, μέσω 49 αναμεταδοτών στη μπάντα Ku των 36 MHz. Ο δορυφόρος θα εγκατασταθεί παρέα με το EUTELSAT 7B στη τροχιακή θέση 7Ε, αυξάνοντας την ικανότητα σε αυτή τη δυναμική γειτονιά με 19 αναμεταδότες. Και θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία στο τέλος του τρέχοντος έτους. Επί του παρόντος, ο δορυφόρος EUTELSAT 7A μετά την επικείμενη αντικατάσταση του θα μετακινηθεί σε άλλη τροχιακή θέση στο πλαίσιο της στρατηγικής βελτιστοποίησης του στόλου της Eutelsat.
 Ο κ. Rodolphe Belmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Eutelsat, δήλωσε: "Ο EUTELSAT 7C θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες βίντεο στη γειτονιά των 7 ° East με δύο δορυφόρους υψηλής ισχύος, οι οποίοι θα παρέχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους πελάτες αυτής της ζωντανής αγοράς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση και επωφεληθήκαμε από την τεχνολογία της Maxar για να γιορτάσουμε ακόμα μια επιτυχημένη εκτόξευση με την Arianespace ".