ViacomCBS Inc. και "η ισχύς εν τη συνενώσει"…

CBS και VIACOM συμφωνήσαν να συνδυαστούν σε μια κοινή εταιρεία τη ViacomCBS Inc.
CBS και Viacom (NASDAQ: VIA, VIAB), δύο από τους κορυφαίους στον κόσμο εταιρείες ψυχαγωγίας, ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία για να συνδυάσουν σε μια συγχώνευση όλες τις δραστηρίοτητες, δημιουργώντας μια συνδυασμένη εταιρεία με έσοδα άνω των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κοινή εταιρεία, ViacomCBS Inc., θα είναι μια κορυφαία παγκόσμια, πολυπλατφορμική εταιρία περιεχομένου υψηλής ποιότητας, με περιουσιακά στοιχεία, δυνατότητες και σε κλίμακα ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς και προμηθευτές περιεχομένου στον κόσμο…
Nicolas A.
...
Η κοινή εταιρεία ViacomCBS Inc., είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλίμακας, με ηγετικές θέσεις στις αγορές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Αυτό περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη τηλεοπτική επιχείρηση στις Η.Π.Α., με το μεγαλύτερο μερίδιο εκπομπής και προβολής καλωδίακων δικτύων σε όλα τα δημογραφικά κοινά και δυναμικά ηλικιακά γκρουπ σε κάθε βασική κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου των ειδήσεων, των αθλημάτων, της γενικής ψυχαγωγίας, της ποπ κουλτούρας, Κωμωδίας, Μουσικής και Παιδικών καναλιών - καθιστώντας τον εταίρο πρώτης επιλογής σε διανομείς και διαφημιστές. Επιπλέον, η συνδυασμένη εταιρεία θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ταχέως αναπτυσσόμενων πλατφορμών άμεσης επικοινωνίας με καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων τόσο των συνδρομών, όσο και των διαφημίσεων.
Θα περιλαμβάνει επίσης ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο του Hollywood, το Paramount Pictures, το οποίο είναι παραγωγός και παγκόσμιος διανομέας της κινηματογραφικής ψυχαγωγίας για περισσότερο από έναν αιώνα και συνεχίζει να είναι παγκόσμιος οδηγός box office. Λαμβανόμενα μαζί, αυτά τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα θα επιταχύνουν την ικανότητα της CBS και της Viacom να προσφέρει μια σειρά από συναρπαστικό περιεχόμενο σε σημαντικό και ποικίλο κοινό σε αμφότερες τις παραδοσιακές και αναδυόμενες πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο.

Ο Bob Bakish, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Viacom, θα γίνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της συνδυασμένης εταιρείας. Ο κ. Bakish δήλωσε: "Σήμερα σηματοδοτείτε μια σημαντική μέρα για την CBS και τη Viacom, καθώς ενώνουμε τα συμπληρωματικά μας περιουσιακά στοιχεία και τις δυνατότητες ώστε να γίνει μία από τις λίγες εταιρείες με το εύρος και το βάθος του περιεχομένου, καθώς και το σχήμα με το οποίο θα οδηγηθούμε στο μέλλον του κλάδου μας. Η μοναδική μας δυνατότητα να παράγουμε premium και δημοφιλές περιεχόμενο για παγκόσμια ακροατήρια σε κλίμακα - για τις δικές μας πλατφόρμες και για τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο - θα μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε τις δραστηριότητές μας για σήμερα, τοποθετώντας μας ταυτόχρονα για πολλά χρόνια. Καθώς βλέπουμε το μέλλον, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος από τις ευκαιρίες που θα έχουν οι συνδυασμοί για την εταιρεία και όλους τους ενδιαφερόμενους - συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, της δημιουργικής κοινότητας, των εμπορικών εταίρων, των εργαζομένων και φυσικά τους μετόχους μας."
Ο Joe Ianniello, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, CBS, θα γίνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CBS. Ο κ.Ianniello θα επιβλέπει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της CBS με το νέο της ρόλο, ενώ δήλωσε ότι: "Αυτή η συγχώνευση φέρνει ένα συναρπαστικό νέο σύνολο ευκαιριών και στις δύο εταιρείες. Στην CBS, έχουμε εξαιρετική δυναμική τώρα - δημιουργικά και επιχειρησιακά - και το χαρτοφυλάκιο της Viacom συμβάλλει στην επιτάχυνση αυτής της προόδου. Προσβλέπω σε όλα όσα θα κάνουμε μαζί, καθώς βασιζόμαστε στη συνεχή επιτυχία μας. Και προσωπικά, εγώ χαίρομαι που παραμένω επικεντρωμένος στην κορυφαία προτεραιότητα της CBS - συνεχίζοντας τη μετατροπή μας σε παγκόσμια, multiplatform, premium εταιρεία περιεχομένου."