Το YouTube Music και το Universal Music Group μετατρέπουν κλασικά μουσικά βιντεοκλίπ από SD σε High Definition!

Το YouTube Music και το Universal Music Group μετατρέπουν κλασικά μουσικά βιντεοκλίπ από SD σε HD ποιότητα αποκλειστικά στο YouTube!

Τα σπουδαία μουσικά βιντεοκλίπ είναι έργα τέχνης και συνεχίζουν να οδηγούν την πολιτισμική επιρροή σε ολόκληρες γενιές. Και ακριβώς όπως οι ανεκτίμητοι πίνακες ή τα γλυπτά σε μουσεία, από καιρό σε καιρό χρειάζονται κάποιου είδους φροντίδα διαχρονικότητας (ΤLC). Έτσι σε μια πρωτοποριακή συνεργασία, το YouTube συνεργάζεται με την Universal Music Group για να επανασυνθέσει μερικά από τα πιο εικονικά μουσικά βιντεοκλίπ όλων των εποχών και να εξασφαλίσει στις σημερινές και μελλοντικές γενιές ότι θα απολαύσουν αυτά τα διαχρονικά κλασικά μουσικά βιντεοκλίπ όπως ποτέ πριν δεν τα έχουν βιώσει...
Ξεκινώντας αποκλειστικά στο YouTube, θα βρείτε περισσότερα από 100 μουσικά βίντεο με την υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα βίντεο και ήχου, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων από “Billy Idol, Beastie Boys, Boyz II Men, George Strait, Janet Jackson, Kiss, Lady Antebellum, Lady Gaga, Lionel Richie, Maroon 5, Meat Loaf, No Doubt / Gwen Stefani, Smokey Robinson, The Killers, Tom Petty και πολλά άλλα”! Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Καθώς το YouTube και η Universal Music Group έχουν δεσμευτεί να αναβαθμίσουν πλήρως περίπου 1.000 μουσικά βιντεοκλίπ, αλλάζοντας με προσοχή μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία του format με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα. Κάθε εβδομάδα κατά το επόμενο έτος, θα προσθέτονται περισσότεροι τίτλου, με το σύνολο των 1.000 τίτλων να είναι διαθέσιμοι πριν από το τέλος του 2020.
"Είναι πραγματικά τιμή να συνεργαστούμε με την Universal Music Group και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα δουν οι οπαδοί σε ολόκληρο τον κόσμο την προβολή μερικών από τα πιο κλασικά και εικονικά βίντεο. Η ποιότητα είναι πραγματικά εκπληκτική ", δήλωσε ο Στίβεν Μπράιαν, παγκόσμιος επικεφαλής των σχέσεων ετικετών στο YouTube. "Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα σημερινά μουσικά βίντεο - αληθινά έργα τέχνης - πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που αξίζουν οι καλλιτέχνες και οι σημερινοί οπαδοί της μουσικής." Για χρόνια, μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά βίντεο στον κατάλογο του YouTube ήταν διαθέσιμα μόνο στα ξεπερασμένα πρότυπα που προορίζονταν αρχικά για τηλεοπτικές εκπομπές με μονοφωνικά ηχεία. Με αυτήν τη νέα πρωτοβουλία, αναβαθμίζουμε τα βίντεο, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία προβολής, είτε σε οθόνες για κινητά, επιτραπέζιους υπολογιστές ή το σαλόνι. Τα νέα βίντεο αντικαθιστούν απλά τις αρχικές εκδόσεις τόσο στο YouTube όσο και στο YouTube Music, διατηρώντας ταυτόχρονα την ίδια διεύθυνση “url, view-counts και likes".
 Ο Michael Nash, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ψηφιακής Στρατηγικής στο UMG, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το YouTube για να παρουσιάσουμε αυτά τα εικονικά μουσικά βιντεοκλίπ με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου και βίντεο. Οι καλλιτέχνες εγγραφών και οι σκηνοθέτες μας έβαζαν αυτά τα βίντεο με τόση δημιουργικότητα. είναι υπέροχο να επιτρέψουμε την πλήρη εμπειρία του οράματος και της μουσικής τους. Αυτά τα βίντεο όχι μόνο φαίνονται εκπληκτικά σε οποιαδήποτε οθόνη τώρα, θα τα απολαύσουν οι οπαδοί της μουσικής για τις επόμενες δεκαετίες."
Tα πρώτα δείγματα από την επεξεργασία μερικών από τα πιο εικονικά μουσικά βιντεοκλίπ όλων των εποχών, υπάρχουν πλέον στο YouTube, όπως: Το μουσικό βίντεο του Tom Petty για το ""Free Fallin"" που κυκλοφόρησε πριν από 30 χρόνια, το μουσικό βίντεο του Beastie Boys για το ""Sabotage"" που κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια, καθώς και το μουσικό βίντεο της Lady Gaga για το "Bad Romance" που κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια Το YouTube Music θα συνεχίσει να προβάλλει μουσικά βιντεοκλίπ από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες UMG, ώστε να μην ψάχνετε για "Remastered" στην περιγραφή των βίντεο καθώς μετατρέπονται από SD σε HD, αποκλειστικά στο YouTube!