“Eutelsat Hot Bird 13F” - Ο πρώτος δορυφόρος Airbus Eurostar Neo γεννιέται και μπαίνει σε διαδικασία δοκιμών...


Η νέα πλατφόρμα Eurostar Neo προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και αποδοτικότερα συστήματα ισχύος και θερμικού ελέγχου για συνδεσιμότητα βίντεο...

Η “Airbus Defense and Space” ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα βασικό ορόσημο στην κατασκευή του πρώτου δορυφόρου με τη νέα πλατφόρμα “Eurostar Neo”, με την επιτυχή ενσωμάτωση των ενοτήτων υπηρεσίας και επικοινωνίας του “Eutelsat Hot Bird 13F”, προκειμένου να ξεκινήσουν οι τελικές δοκιμές στα πλαίσια της προετοιμασίας της επερχόμενης εκτόξευσης του... Οι νέοι δορυφόροι “Eutelsat Hot Bird 13F” (δεύτερο εξάμηνο του 2021) και “Eutelsat Hot Bird 13G (πρώτο εξάμηνο του 2022)”, θα αντικαταστήσουν πλήρως όλο το σύμπλεγμα δορυφόρων εμπορικής λειτουργίας στην τροχιακή θέση 13Ε. Όπου εξυπηρετούνται οι μεγάλες δορυφορικές πλατφόρμες "Sky Italia, Cyfrowy Polsat, Platforma Canal+"..., άλλα και η Ελληνική πλατφόρμα "Nova" (η οποία το καλοκαίρι προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβατικών όρων με την Eutelsat)...

Με τη νέα πλατφόρμα "Eurostar Neo", η χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, με τη μονάδα επικοινωνίας να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2 τόνους ωφέλιμου φορτίου και να παρέχει ισχύ ωφέλιμου φορτίου άνω των 25kW. Οι νέοι δορυφόροι “Eutelsat Hot Bird 13F και 13G” θα έχουν και τα δύο διαστημικά σκάφη ισχύος 22 kW και με μάζα εκτόξευσης μόνο 4.500 kg.
Ο François Gaullier, Επικεφαλής των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων της Airbus Space Systems δήλωσε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα νέας γενιάς Eurostar Neo και είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο που έχει επιτευχθεί παρά την πανδημία Covid. Με αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και αποδοτικότερα συστήματα ισχύος και θερμικού ελέγχου, το Eurostar Neo συνδυάζει σημαντικές καινοτομίες με δοκιμασμένες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα μια σειρά προϊόντων που θα είναι τόσο αξιόπιστα όσο ποτέ, παρέχοντας την καλύτερη απόδοση στην αγορά."
Η πλατφόρμα Eurostar Neo της Airbus έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο των έργων εταιρικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), μαζί με τη γαλλική υπηρεσία διαστήματος CNES, και υποστηρίζεται σθεναρά από τη βρετανική υπηρεσία διαστήματος και άλλους οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη.