"FOX και Disney Junior φεύγουν από την συνδρομητική τηλεόραση και στην Γερμανόφωνη αγορά”...


Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι γραμμικές υπηρεσίες "FOX και Disney Junior” θα πάψουν να διατίθενται από τις αντίστοιχες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης στις γερμανόφωνες αγορές (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία)!


Η ανάπτυξη του "Disney+" φέρνει την κατάργηση αυτών των γραμμικών καναλιών σταδιακά σε όλες τις αγορές και την απορρόφηση του περιεχομένου καναλιών στην Streaming πλατφόρμα. Αντίστοιχες εξελίξεις είχαμε πρόσφατα στο "Ηνωμένο Βασίλειο (30/06) και θα ακολουθήσουν οι Γερμανόφωνες χώρες (30/09) και οι Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού (10/21)”. Οι υπηρεσίες National Geographic και Nat Geo Wild θα συνεχίσουν να προσφέρονται στις γερμανόφωνες χώρες. Παράλληλα η ελεύθερη λήψης έκδοση “Disney Channel” θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό κανάλι στη στρατηγική διανομή της Disney στην Γερμανική αγορά, ενώ μέρος του προγραμματισμού του “Disney Junior” θα συνεχίσει να μεταδίδεται και από το FTA κανάλι “Disney Channel”!

Στην χώρα μας έχει ήδη καταργηθεί από όλες τις πλατφόρμες η υπηρεσία “Disney XD”, όμως η πρεμιέρα της Streaming πλατφόρμας "Disney+" στην ελληνική αγορά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει… Ενώ θα αποτελέσει πεδίο μάχης ανάμεσα στις ελληνικές ΟΤΤ πλατφόρμες για την διεκδίκηση αποκλειστικότητας διάθεσης στη χώρα μας, του πρώτου χρόνου λειτουργίας του "Disney+", όποτε και όλες αυτές οι εξελίξεις αφαίρεσης γραμμικού περιεχομένου θα γίνουν με την αντίστοιχη χρόνοκαθυστέρηση…
Nicolas A.