Μετά το πράσινο φως της Βουλγαρικής CPC η United Group ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της DTH πλατφόρμας Bulsatcom!

“Μετά το πράσινο φως της Βουλγαρικής CPC η United Group ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της DTH πλατφόρμας Bulsatcom!”
Η Βουλγαρική Επιτροπή Ανταγωνισμού (CPC) ξεκαθάρισε το τοπίο δίνοντας το πράσινο φως στην “United Group” (μητρική εταιρεία της “Vivacom”), και η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της DTH δορυφορικής πλατφόρμας “Bulsatcom”! “Οι ενστάσεις που είχαν οι ανταγωνιστές της “Vivacom”, “Yettel Bulgaria και A1 Bulgaria” δεν κρίθηκαν βάσιμοι για να αποτρέψουν τις εξελίξεις, καθώς θεωρήθηκε ότι “Vivacom” και “Bulsatcom” θα κατέχουν από κοινού ένα μερίδιο γύρω στο 50% των συνολικών συνδρομητών τηλεόρασης στη Βουλγαρική αγορά, εάν συμπεριληφθούν και οι συνδρομητές τηλεόρασης από τις διεθνείς ΟΤΤ πλατφόρμες όπως το NETFLIX (αλλά και εγχώριοι χρήστες τηλεοπτικών και δορυφορικών υπηρεσιών από γειτονικές χώρες)”...
Επί της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε
ότι στην Βουλγαρική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα διανομής αθλητικών και κινηματογραφικών καναλιών, καθώς όλες οι πλατφόρμες SAT/Cable/IP/OTT έχουν πρόσβαση με έξτρα συνδρομή (επιλεκτική `η συνδυαστική), στο αποκλειστικό premium περιεχόμενο των αθλητικών καναλιών “Max Sport” (A1 Bulgaria) και “Diema Sport” (United Group), αλλά και των premium κινηματογραφικών καναλιών “HBO/Cinemax” (WBD, με επιλογές και από τα άλλα μεγάλα Studio του Ηolywood)...
Nicolas A.
H United Group ολοκλήρωσε την εξαγορά της Bulsatcom

Η United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της Bulsatcom, παρόχου δορυφορικής τηλεόρασης και ευρυζωνικού διαδικτύου στη Βουλγαρία.
Η εξαγορά αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της United Group για την επέκταση και ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης και την προώθηση της καινοτομίας με στόχο τη μετάβαση σε μια ψηφιακά συνδεδεμένη κοινωνία.
Η Victoriya Bocklag, CEO της United Group δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bulsatcom. Αυτό το βήμα θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε περαιτέρω σε αυτή τη σημαντική αγορά και να επιταχύνουμε την καινοτόμο μετάβασή της. Η εξαγορά αυτή ενισχύει το χαρτοφυλάκιό μας και προσφέρει σαφή οφέλη στους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες μας στη Βουλγαρία».
Ο Nikolay Andreev, CEO της Vivacom και της Bulsatcom είπε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bulsatcom είναι ιδιαίτερα θετική για τους καταναλωτές σε κατακερματισμένες αγορές, όπως είναι η περίπτωση της Βουλγαρίας. Θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα των τηλεοπτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες της Bulsatcom. Αυτό σημαίνει περισσότερα κανάλια HD για αυτούς και πρόσβαση σε περισσότερους από 30.000 τίτλους στη βάση περιεχομένου της EON, της κορυφαίας τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα αυξήσει επίσης σημαντικά την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας διαδικτύου όσον αφορά τις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης».
Η United Group εισήλθε στη βουλγαρική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Vivacom. Έκτοτε, ο όμιλος έχει προβεί σε σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της παρουσίας του και την προώθηση της καινοτομίας. Μεταξύ των επιτευγμάτων της United Group συγκαταλέγονται η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου 5G της χώρας και το λανσάρισμα του πρώτου δικτύου οπτικών ινών 10GIGA.
H United Group παρείχε επίσης στους Βούλγαρους καταναλωτές τα πρώτα προγράμματα απεριόριστης χρέωσης 5G και πρόσβαση στη βραβευμένη πλατφόρμα EON TV.

Bulsatcom: Η μεγαλύτερη DTH δορυφορική πλατφόρμα στη Βουλγαρική αγορά περνά στη Vivacom και το United Group!
Το United Group
η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της Bulsatcom, του 1ου DTH πάροχου σε συνδρομητές δορυφορικής τηλεόρασης στη Βουλγαρική αγορά, η οποία δραστηριοποιείται εμπορικά στην τροχιακή θέση “Hellas Sat 39E”! Ενώ μετά την εξαγορά της παράλληλα με την DTH πλατφόρμα της Vivacom (που δραστηριοποιείται εμπορικά στην τροχιακή θέση “Intelsat 45.1E”), αναμένεται να ενταχτούν στα μελλοντικά πλάνα του United Group για την ενοποίηση των DTH υπηρεσιών της σε μία κοινή πλατφόρμα τροχιακής θέσης και εμπορικής λειτουργίας!
Nicolas A.
Το United Group εξαγοράζει την εταιρεία παροχής δορυφορικής τηλεόρασης απευθείας στο σπίτι (DTH) και ευρυζωνικού διαδικτύου Bulsatcom

Η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής του United Group για περαιτέρω επέκταση και ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά στη Βουλγαρία.Το United Group αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε οκτώ χώρες της περιοχής και αυτή η τελευταία εξαγορά θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του Ομίλου.

Η Bulsatcom, ιδρύθηκε το 2000 και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος δορυφορικής τηλεόρασης απευθείας στο σπίτι (DTH), στη βουλγαρική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης
. Η εταιρεία εξυπηρετεί επί του παρόντος πελάτες τηλεόρασης και ευρυζωνικότητας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των οικιακών όσο και των επαγγελματικών συνδρομητών, μέσω των υπηρεσιών δορυφορικής τηλεόρασης απευθείας στο σπίτι, IPTV και ευρυζωνικού διαδικτύου. Διαχειρίζεται επίσης τη δική της εθνική υποδομή οπτικών ινών και δίκτυο διανομής λιανικής.

Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη όλων των ισχυόντων αντιμονοπωλιακών εγκρίσεων.

Η Victoriya Boklag, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου United, δήλωσε: «Η εξαγορά της Bulsatcom είναι άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για τις δραστηριότητες του Ομίλου United στη Βουλγαρία, μια βασική αγορά για την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Παραμένουμε δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους Βούλγαρους καταναλωτές τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες ποιότητας και θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας σε υποδομές, περιεχόμενο και τεχνολογία.»

Ο Nikolai Andreev, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivacom, δήλωσε:
« Γνωρίζουμε ότι η Bulsatcom πέρασε δύσκολες στιγμές και έχει αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συναλλαγή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αυτήν την επιχείρηση να ανακάμψει και να επιταχύνει την ανάπτυξή της. Με την ένταξη στην οικογένεια του United Group, οι πελάτες της Bulsatcom θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένων υψηλής ποιότητας και καινοτόμων προϊόντων που καλύπτουν τεχνολογίες ευρυζωνικότητας, DTH και 5G. Η επένδυσή μας στην αγορά θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στις τρέχουσες υπηρεσίες και την εμπειρία των πελατών».

Το United Group εισήλθε στη βουλγαρική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Vivacom.
Έκτοτε έχει λάβει μια σειρά από σημαντικά βήματα για να ενισχύσει την παρουσία της και να προωθήσει την καινοτομία στην αγορά. Μεταξύ των επιτευγμάτων του Ομίλου United είναι η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου 5G στη χώρα και η ανάπτυξη του πρώτου δικτύου οπτικών ινών 10GIGA. Το United Group παρέχει επίσης στους Βούλγαρους καταναλωτές τα πρώτα απεριόριστα τιμολόγια 5G και πρόσβαση στη βραβευμένη τηλεοπτική πλατφόρμα “EON TV”, με πάνω από 200 γραμμικές υπηρεσίες με διεθνές και τοπικό περιεχόμενο, αλλά και 4Κ και On Demand υπηρεσίες! "Ένα επίπεδο υπηρεσιών που δεν κατάφερε ακόμη να προσφέρει η “EON TV” στα δυο χρόνια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά"!