COSMΟΤΕ TV στην κορυφή με αύξηση συνδρομητικής βάσης σε 678 χιλιάδες κατά το Δ` τρίμηνο του 2023...

Το 2023, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 678 χιλιάδες συνδρομητές. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 13 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο.
Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να αξιοποιεί το πλούσιο περιεχόμενο του, ιδίως το αθλητικό, τις ταινίες και σειρές, επωφελούμενος από την υψηλότερη πιστότητα των πελατών. “Από εκεί και πέρα η προηγμένη πλατφόρμα “COSMOTE TV Streaming”, αν και διαθέτει την καλύτερη OTT εφαρμογή στην Ελληνική αγορά, με Posters και κατανοητή-γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα υλοποίηση της! Επιδέχεται κινητικότητα βελτίωσης στις ψηφιακές ευκολίες Multiscreen πρόσβασης για όλο το ψυχαγωγικό On Demand και γραμμικό περιεχόμενο, είτε στην πρόσβαση περιεχομένου μέσω "Replay TV" και κινητών συσκευών, είτε στη διαθεσιμότητα υπηρεσιών Cloud Recording (υπηρεσίες EPG εγγραφών μέσω Cloud)”, είτε στην On Demand πρόσβαση περιεχομένου σε 4Κ ανάλυση! Έτσι στο Δ` τρίμηνο του 2023 συνέχισε απέναντι στον ανταγωνισμό, στην κορυφή μιας μάξιμουμ συνδρομητικής βάσης 678.301 συνδρομητών τηλεόρασης και παράλληλη αύξηση με περισσότερους από “13.040 συνδρομητές τηλεόρασης” (σε σχέση με το Γ` τρίμηνο του 2023)...
...
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Δ’ τρίμηνο του 2023, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ:
«Κλείσαμε το 2023 με ένα τρίμηνο ισχυρών λειτουργικών και οικονομικών επιδόσεων, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια με την οποία αντιμετωπίσαμε τις νέες προκλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Το τέταρτο τρίμηνο, καταγράψαμε θετικές χρηματοοικονομικές επιδόσεις, με τα έσοδα σταθερής να αυξάνονται σημειώνοντας βελτίωση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αντίστοιχα τα έσοδα από την κινητή αυξήθηκαν για ακόμα ένα τρίμηνο, αναδεικνύοντας την υπεροχή του δικτύου μας, οδηγώντας σε συνολική αύξηση εσόδων στην Ελλάδα κατά 5%. Συνεπείς στη στρατηγική μας, επεκτείνουμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς τα δίκτυα σταθερής και κινητής, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη και την κερδοφορία μας για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε και να ικανοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων, μέσα από τα πιο προηγμένα δίκτυα οπτικών ινών και 5G της χώρας». «Με την πεποίθηση ότι θα διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση και ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις επιδόσεις μας, προτείνουμε την αύξηση της συνολικής αμοιβής των μετόχων μας στα €450 εκατ. περίπου, που αντιστοιχεί στο 95% των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2024 και αύξηση του ποσού του μερίσματος κατά 23%».

Σταθερή Τηλεφωνία: Κατά τη διάρκεια του 2023, ο ΟΤΕ θωράκισε και επέκτεινε περεταίρω την πελατειακή του βάση. Οι πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1,7%, ενώ η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στις συνολικές γραμμές σταθερής αυξήθηκε σε 88%, από 86% ένα χρόνο πριν, υποστηριζόμενη από τις ελκυστικές προσφορές και τις συνεχείς αναβαθμίσεις πελατών. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο σε πελάτες broadband, με 13 χιλιάδες νέες προσθήκες, προσελκύοντας την πλειονότητα των εκτιμώμενων καθαρών προσθηκών στην αγορά, με τους συνολικούς συνδρομητές του να ανέρχονται σε 2.359 χιλιάδες. Το 2023, ο ΟΤΕ κατέγραψε ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις πετυχαίνοντας σε ετήσια βάση αύξηση 6,8% στους συνδρομητές οπτικών ινών (FTTx) με το συνολικό αριθμό συνδρομητών FTTx να ανέρχεται σε 1.546 χιλιάδες, ενώ η διείσδυση των υπηρεσιών οπτικής ίνας επί της συνολικής ευρυζωνικής βάσης αυξήθηκε σε 65,6%. Ο ΟΤΕ κατέγραψε 21 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες στο τρίμηνο, καθώς συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών, να αναβαθμίζει τις προσφορές του και να ενισχύει την εμπειρία των πελατών. Οι ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος, αγγίζοντας το 47% των συνδρομητών FTTx. Συνεπής με την στρατηγική του, ο ΟΤΕ εστίασε στο επενδυτικό του πλάνο για την ανάπτυξη του δικτύου FTTH, κατασκευάζοντας 183 χιλιάδες γραμμές στο τρίμηνο, από τις 420 χιλιάδες γραμμές που έγιναν εντός του 2023. Στο τέλος του 2023, 1,331 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις είχαν πρόσβαση στο δίκτυο FTTH, ενώ η εταιρεία αναμένεται να φτάσει περίπου τα 1,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2024. Αυτό περιλαμβάνει τις επενδύσεις σε «Yποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband» που θα φέρει υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας. Ο ΟΤΕ παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 80% των γραμμών FTTH της χώρας. Παρέχοντας προηγμένες υποδομές FTTH στη χώρα, ο ΟΤΕ προσελκύει την πλειονότητα των πελατών θωρακίζοντας την πελατειακή βάση του. Στο τρίμηνο, ο ΟΤΕ κατέγραψε ρεκόρ σε προσθήκες συνδρομητών FTTH, με 35 χιλιάδες νέες συνδέσεις, με τη συνολική πελατειακή βάση να αυξάνεται σε 251 χιλιάδες. Η διείσδυση στις υποδομές FTTH του ΟΤΕ (ποσοστό πελατών επί των διαθέσιμων γραμμών OTE) ανήλθε σε 19,5%, από 15,8% ένα χρόνο πριν, χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου, καθώς και τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες. Η διείσδυση των υπηρεσιών FTTH στους πελάτες ΟΤΕ, από τα σπίτια των οποίων έχει περάσει οπτική ίνα, ξεπερνά ήδη το 30%. Λόγω της μικρότερης απώλειας πελατών και του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους του δικτύου FTTH, η επέκταση της βάσης συνδρομητών είναι κρίσιμη, θέτοντας τα θεμέλια για συνεχή ανάπτυξη.

Το 2023, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 678 χιλιάδες συνδρομητές. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 13 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να αξιοποιεί το πλούσιο περιεχόμενο του, ιδίως το αθλητικό, τις ταινίες και σειρές, επωφελούμενος από την υψηλότερη πιστότητα των πελατών.

Κινητή Τηλεφωνία: Για μια ακόμη χρονιά, ο ΟΤΕ σημείωσε αύξηση στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής, με το συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 3,1 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 6,1%. Αυτή είναι η έβδομη συνεχής χρονιά διεύρυνσης της συνδρομητικής βάσης συμβολαίων κινητής, χάρη στις συνεχείς προσθήκες νέων πελατών και στις αναβαθμίσεις πελατών καρτοκινητής σε πελάτες συμβολαίου. Στο τρίμηνο σημειώθηκαν 43 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις. Η συνεχής αύξηση πελατών συμβολαίου οφείλεται κυρίως στο συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας όσον αφορά την άριστη εξυπηρέτηση πελατών και την υπεροχή του δικτύου. Η Εταιρεία κατέγραψε 241 χιλιάδες καθαρές αποσυνδέσεις στην καρτοκινητή κυρίως ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της ανενεργού βάσης στο τρίμηνο και της μετάβασης των πελατών σε υπηρεσίες συμβολαίου. Η Εταιρεία συνεχίζει να κατέχει σημαντικό προβάδισμα στις έρευνες ικανοποίησης πελατών και απόδοσης δικτύων στην αγορά. Κατά τη διάρκεια του 2023, το δίκτυο κινητής της COSMOTE διακρίθηκε, για 7η συνεχόμενη χρονιά, ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα», στα Speedtest AwardsTM της Ookla®, ενώ για τις υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής η COSMOTE έλαβε την πιστοποίηση «Best in Test» από την umlaut για 9η συνεχόμενη φορά. Τα πρόσφατα αποτελέσματα της Ookla® σχετικά με την ταχύτητα δικτύου κινητής επιβεβαίωσαν την υπεροχή του δικτύου COSMOTE και για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η αναγνώριση της κορυφαίας ποιότητας του δικτύου COSMOTE, αλλά και οι συνεχείς επενδύσεις, κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών και οδηγούν σε αύξηση εσόδων. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να επεκτείνει το 5G δίκτυο του, έχοντας πετύχει στο τέλος του 2023 πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη άνω του 90%, ξεπερνώντας τον στόχο που είχε θέσει για το 2023. Έτσι επιβεβαιώνει την ηγετική του θέση, στοχεύοντας την περαιτέρω αύξηση της κάλυψης 5G μέσα στο 2024. Η κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέρχεται ήδη σε 97%, ενώ και άλλες 68 πόλεις στην Ελλάδα απολαμβάνουν κάλυψη άνω του 95%, με τις ταχύτητες να υπερβαίνουν σε κάποιες περιοχές το 1Gbps. H Εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση των υποδομών δικτύου κινητής 5ης γενιάς σε 5G Stand-Alone (SA), που θα παρέχουν ακόμα υψηλότερη ταχύτητα download και upload, εξαιρετικά χαμηλή απόκριση (latency), βελτιωμένη κάλυψη σε κλειστούς χώρους και ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στις επικοινωνίες. Η εμπορική του διάθεση αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2024. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να προωθεί τη χρήση δεδομένων μέσω των δικτύων του, με τη μέση χρήση δεδομένων ανά μήνα να αγγίζει τα 12,6GB στο τρίμηνο, συγκριτικά με 9,5 GB ένα χρόνο πριν. Ο ΟΤΕ αξιοποιεί την αύξηση της χρήσης δεδομένων και την υπεροχή του δικτύου, για να ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδά του. Η σαφής ηγετική θέση του ΟΤΕ στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αποφέρει αύξηση τόσο του αριθμού των συνδρομητών όσο και των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

COSMΟΤΕ TV στην κορυφή, με αύξηση συνδρομητικής βάσης σε 678 χιλιάδες κατά το Δ` τρίμηνο του 2023...
Πιο συγκεκριμένα το 2023, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 678 χιλιάδες συνδρομητές. Ο ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμα θετικό τρίμηνο, καταγράφοντας 13 χιλιάδες καθαρές νέες προσθήκες, χάρη στην πλατφόρμα streaming και στο πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να αξιοποιεί το πλούσιο περιεχόμενο του, ιδίως το αθλητικό, τις ταινίες και σειρές, επωφελούμενος από την υψηλότερη πιστότητα των πελατών. ...

COSMΟΤΕ ΤV 
Q4 2023
Q4 2022
Δ
Συνδρομητές PayTV 
Ελλάδα 
(DTH - Δορυφορική Τηλεόραση + OTT/IP)
678.301
 642.687
+5,5%