TV100 Thessaloniki: Προ των πυλών σε High Definition μέσω της COSMOTE TV και με ψηφιακές ευκολίες Restart, Replay TV και δυνατότητες εγγραφών PVR ή Cloud Storage!

TV100 Thessaloniki: Προ των πυλών σε High Definition μέσω της COSMOTE TV και με ψηφιακές ευκολίες Restart, Replay TV και δυνατότητες εγγραφής προγραμμάτων PVR ή Cloud Storage! Coming Soon TV100 και στην EON TV!
Η TV100 Θεσσαλονίκης σύντομα αναβαθμίζεται σε High Definition μέσω της δορυφορικής και ΟΤΤ πλατφόρμας της COSMOTE TV, ενώ παράλληλα η ανανέωση συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΠΘΕ και της COSMOTE TV προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ετεροχρονισμένης θέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων εντός επτά (7) ημερών (Replay TV), από την αρχική τους μετάδοση, καθώς και υπηρεσίες εγγραφής προγραμμάτων σε σκληρό δίσκο (PVR) ή σε αποθηκευτικό μέσο νέφους (cloud storage). Κάτι που δείχνει ότι η ΟΤΤ πλατφόρμα της COSMOTE TV προετοιμάζεται για να προσφέρει το επόμενο διάστημα και υπηρεσίες εγγραφής προγραμμάτων “Cloud Recording”!
Nicolas A.
...
Από τη μια οι υπηρεσίες εγγραφής προγραμμάτων σε σκληρό δίσκο (PVR), αναφέρονται στις ήδη προϋπάρχουσες δυνατότητες που διαθέτουν οι συνδρομητές της COSMOTE TV μέσω δορυφόρου! Είτε διαθέτουν δορυφορικό δέκτη με ενσωματωμένο PVR (σκληρό δίσκο), είτε Zapper δορυφορικό δέκτη της COSMOTE TV που επιτρέπει σύνδεση με εξωτερικό σκληρό δίσκο (έως 2Τ HDD), για Εγγραφές Προγραμμάτων μέσω EPG (αλλά και Timeshift ετεροχρονισμένης θέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων)!

Από την άλλη οι υπηρεσίες “Cloud Recording” ανήκουν στις κορυφαίες υπηρεσίες ψηφιακών ευκολιών που μπορεί να προσφέρει μια ΟΤΤ πλατφόρμα στους συνδρομητές της, για πρόσβαση Multiscreen συσκευών και ετεροχρονισμένη θέαση εγγεγραμμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων μέχρι και τρεις μήνες μετά,
καθώς στη συνέχεια σβήνουν αυτόματα από το σύστημα. Ενώ τα προγράμματα αυτά έχει επιλέξει ο χρήστης συνδρομητής να εγγραφούν μέσω δεκαπενθήμερου EPG, σε αποθηκευτικό μέσο νέφους (cloud storage) και σε χωρητικότητα ωρών που διαφέρει σε κάθε ΟΤΤ/ΙP Πλατφόρμα. Στην Ελληνική αγορά η χωρητικότητα “cloud storage” ήταν 180 ώρες για την ΙP Πλατφόρμα της “Wind Vision” (και για όλα τα προσφερόμενα τηλεοπτικά προγράμματα στο Family Pack, με εξαίρεση τα Novasports), πριν καταργηθεί και απορροφηθούν οι συνδρομητές της στην συνέχεια από την “EON TV” (που δεν διαθέτει υπηρεσίες “Cloud Recording”)! Ενώ η Vodafone TV είναι η μοναδική ΟΤΤ πλατφόρμα στην Ελληνική αγορά, που προσφέρει υπηρεσίες αυτή τη στιγμή τύπου “cloud storage” μέχρι και 120 ώρες, αλλά σε περιορισμένα ψυχαγωγικά κανάλια (Θεματικά κανάλια των ομίλων WBD και Disney, MAD TV, Panik TV,…). Αντίθετα σε Ευρωπαϊκές ΟΤΤ πλατφόρμες όπως ο “SKYUK”, υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης “cloud storage” πάνω από 500 ώρες. Το επόμενο επερχόμενο βήμα για υπηρεσίες εγγραφών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε αποθηκευτικό μέσο νέφους (cloud storage), είναι στην Ελληνική αγορά για την ΟΤΤ πλατφόρμα της COSMOTE TV!

Coming Soon TV100 και στην πλατφόρμα της EON TV!

Παράλληλα αναμένεται η “TV100” να ανεβεί σύντομα και στην ΟΤΤ πλατφόρμα της “EON TV”! Η συμφωνία με την “ΔΕΠΘΕ” προβλέπει τη διαδικασία μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης “TV100” στη συνδρομητική πλατφόρμα της EON TV για 3 χρόνια...