“Android TV Home” με γρήγορο ζάπινγκ στα LIVE TV Επίγεια `η Δορυφορικά κανάλια και “Rebranding EΡT Kids και EΡT Music” στο ERTFLIX!

Tο Android TV Home έφερε στο κεντρικό μενού του το γρήγορο ζάπινγκ πρόσβασης στα LIVE TV επίγεια `η δορυφορικά κανάλια! Παράλληλα επήλθε “Rebranding EΡT Kids και EΡT Music” μέσα από την ΟΤΤ πλατφόρμα του ERTFLIX.
Πλέον και τα δυο διαδικτυακά κανάλια ακολουθούν το κυρίαρχο brand name της ΕΡΤ, σε ΟΤΤ πρόσβαση μέσα από τις εφαρμογές της “ERTFLIX” σε “Smart TVs/Box, LapTop/PC και κινητές συσκευές Smartphone και Tablet”, αλλά και σε hbbTV πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα!...
Nicolas A.


“Το Android TV Home έφερε στο κεντρικό μενού του το γρήγορο ζάπινγκ πρόσβασης στα LIVE TV επίγεια `η δορυφορικά κανάλια”!
H Βρετανική “Ofcom” ζήτησε να μπουν τα επίγεια ψηφιακά και δορυφορικά κανάλια σε περίοπτη θέση στο κεντρικό μενού των εφαρμογών σε όλες τις πλατφόρμες σε διασυνδεδεμένες τηλεοράσεις “Smart TVs” και “Box”!
Στα πλαίσια αυτά η “Google” αναβάθμισε φέρνοντας στο κεντρικό μενού του “Android TV Home” τα LIVE TV επίγεια ψηφιακά `η δορυφορικά κανάλια, αναλόγως με ποια πλατφόρμα έχετε ενεργοποιημένη εκείνη τη στιγμή στη διασυνδεδεμένη τηλεόραση σας. Π.χ. αν στη “Smart TV `η στο Box σας” έχετε ενεργοποιημένη τη LIVE TV δορυφορική πλατφόρμα, τότε στο κεντρικό μενού του “Android TV Home” υπάρχει πλέον πρόσβαση σε LIVE TV παράθυρα από τη γενική SAT λίστα, για ένα γρήγορο ζάπινγκ δευτερολέπτων σε άμεση πρόσβαση στα δέκα πρώτα δορυφορικά κανάλια, ενώ στη κορυφή του “Top 10” πάντοτε εναλλάσσεται το LIVE TV κανάλι που έχετε πρόσφατα παρακολουθήσει περισσότερο...

“Rebranding EΡT Kids και EΡT Music” στο ERTFLIX!
“Rebranding EΡT Kids και EΡT Music” επήλθε μέσα από την ΟΤΤ πλατφόρμα του ERTFLIX! Πλέον και τα δυο διαδικτυακά κανάλια ακολουθούν το κυρίαρχο Brand-name της ΕΡΤ, σε ΟΤΤ πρόσβαση μέσα από τις εφαρμογές της “ERTFLIX” σε “Smart TVs/Box, LapTop/PC και κινητές συσκευές Smartphone και Tablet”, αλλά και σε hbbTV πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα! Από τις 26 Απριλίου 2024, το “EΡT Kids” έχει ενισχυθεί με ολοήμερο προγραμματισμό που στοχεύει σε “ένα μαγικό κόσμο από ήρωες, ιστορίες και φοβερές περιπέτειες από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ”! Ενώ το “EΡT Music” συνεχίζει με υλικό προγραμματισμού κυρίως από το αρχείο της ΕΡΤ, αλλά και πρόσφατες παραγωγές όπως το “Μουσικό Κουτί”. Παράλληλα το μουσικό κανάλι της ΕΡΤ δεν περιλαμβάνει μουσικές ζώνες με μουσικά βιντεοκλίπ `η αποσπάσματα ως βιντεοκλίπ από το αρχειακό υλικό μουσικών εκπομπών της ΕΡΤ, που συνήθως οι χρήστες ανεβάζουν στο YouTube και εν δυνάμει η ΕΡΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως ιδέα για να βελτιώσει και να κάνει πιο ενδιαφέρον το “EΡT Music” για τους μουσικόφιλους!

Το “Live Streaming TV στο ERTFLIX” αναπληρώνει το κενό σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στις High Definition εκδόσεις των “ΕΡΤ2 HD και ΕΡΤ3 HD” (2ο MuX), όπως και την πρόσβαση στις High Definition εκδόσεις των δορυφορικών καναλιών “ΒΟΥΛΗ HD, RIK Sat HD, DW HD και TV5Monde Europe HD”. Εξάλλου όλο και περισσότερα ηλικιακά γκρουπ παρακολουθούν τηλεόραση μόνο μέσω Streaming εφαρμογών σε διασυνδεμένες συσκευές, γι αυτό και τα μεγάλα δίκτυα στη Βρετανία (BBC, ITV, Channel 4, Channel 5), ετοιμάζονται να λανσάρουν μια κοινή εφαρμογή “Freely”, που θα είναι τα επόμενα χρόνια ο φυσικός αντικαταστάτης της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης “Freeview”!

Οι αυξημένες απαιτήσεις αθλητικού προγραμματισμού της ΕΡΤ για το Καλοκαίρι,
με το “EURO 2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου)” και τους “Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου)”, οδηγεί τα αθλητικά της κανάλια “ΕΡΤSPORTS1 και ΕΡΤSPORTS2” να αποκτήσουν συνεχόμενη ροή προγραμματισμού προκειμένου να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων!
Από εκεί και πέρα μια προσωρινή `η μόνιμη αντικατάσταση στην επίγεια πλατφόρμα του 2ου MuX (για το Καλοκαίρι των αθλητικών εκδηλώσεων), μεταξύ των επίγειων δορυφορικών καναλιών “DW, TV5Monde Europe” και των διαδικτυακών αθλητικών καναλιών “ΕΡΤSPORTS1 και ΕΡΤSPORTS2” θα ήταν ευπρόσδεκτη για όσους δεν διαθέτουν διασυνδεδεμένες τηλεοράσεις!

Τέλος το κυκλικό Zapping μέσω του “Live TV στο ERTFLIX” συνδέει τα τηλεοπτικά κανάλια, με τα ραδιοφωνικά κανάλια της ΕΡΤ σε μια κοινή πρόσβαση “π.χ. Zeppelin, Kosmos Jazz,…”. Από εκεί και πέρα μια βόλτα στα ραδιοφωνικά δορυφορικά κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας “ARD/ZDF”, μέσω της δημοφιλής τροχιακής θέσης “Astra 19.2E”, σε διασυνδεδεμένη τηλεόραση “Smart TV”, θα μπορούσε να δώσει ιδέες για το πως μπορούν να αναβαθμιστούν τα ψηφιακά ραδιοφωνικά κανάλια της ΕΡΤ, με Visual εναλλαγές εικόνων και πληροφορίες προγράμματος που τροφοδοτούνται μέσω της Hbbtv!

 Nicolas A.