Nova Tribute: Νέα Σεζόν και Πρεμιέρα παρουσίασης στο νέο κυρίαρχο δορυφορικό δέκτη “EON SAT” για τις ενοποιημένες πλέον δορυφορικές υπηρεσίες μετάβασης του Ομίλου “United Group”!
...
Για την μετάβαση στην DTH πλατφόρμα νέας γενιάς HEVC (νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο), με κοινό σύστημα πρόσβασης (CAS - Irdeto), κεραία λήψης ενιαίου μεγέθους (TVRO), σύμφωνα με το νέο αποτύπωμα που δίνει ισχυρό σήμα “Beam” πάνω από την επικράτεια των χωρών εμπορικής δραστηριοποίησης του “United Group” και teleport σύνδεσης (της VIVACOM). Με φορέα εκμετάλλευσης την “Eutelsat” για την παροχή δορυφορικής χωρητικότητας που συμπεριλαμβάνει την χρήση και των δύο δορυφόρων της “Hot Bird 13° East και Eutelsat 16° East”, κάτι που σημαίνει μελλοντική υλοποίηση μετάβασης εγκατάστασης με Monobloc LNB για την ταυτόχρονη λήψη και των 2 τροχιακών θέσεων εμπορικής λειτουργίας.
Με βάση τη κοινή υλοποίηση σε 8 χώρες 40 εκατομμυρίων μέσω των τηλεπικοινωνιακών παρόχων “Nova - Ελλάδα (υφιστάμενη εμπορική λειτουργία Hot Bird 13° East)”, “Total TV (υφιστάμενη εμπορική λειτουργία “Eutelsat 16° East και Hot Bird 13° East”), Telemach, και SBB” (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία), αλλά και “VIVACOM και Bulsatcom” (Βουλγαρία). Η “Bulsatcom (υφιστάμενη εμπορική λειτουργία Hellas Sat 39E)” πρόσφατα εντάχθηκε στην οικογένεια της “VIVACOM (υφιστάμενη εμπορική λειτουργία Intelsat 45E)”, η οποία ήδη μετακινεί τα κάτοπτρα των δορυφορικών συνδρομητών της στη νέα θέση εμπορικής λειτουργίας στο σύμπλεγμα δορυφόρων “Hot Bird 13° East”, οπότε θα περιμένουμε αντίστοιχες εξελίξεις υλοποίησης και για τους δορυφορικούς συνδρομητές της “Bulsatcom” έως το τέλος του 2025!
Η ενοποίηση και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών λήψης δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος (DTH) του Ομίλου θα δώσει τη δυνατότητα στη United Group να αξιοποιήσει νέα πρότυπα μετάδοσης και τεχνολογίες συμπίεσης, να επεκτείνει τις χωρητικότητες μετάδοσης, να υποστηρίξει περισσότερα κανάλια, να αυξήσει την ποιότητα και να υποστηρίξει καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η συνολική αξιοποίηση τηλεοπτικών καναλιών, προς όφελος των συνδρομητών τηλεοπτικού περιεχομένου.
Όταν θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον όμιλο όσα έχουν ανακοινωθεί, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι συνδρομητές της Nova να αποκτήσουν πρόσβαση ως νέες υπηρεσίες στις κοινές διεθνείς ψυχαγωγικές υπηρεσίες της “EON SAT” (από τις άλλες πλατφόρμες της)! Ανάμεσα τους εν δυνάμει και οι διεθνείς μουσικές υπηρεσίες “ClubMTV, MTV 80s, MTV 90s, Stingray iConcerts”, αλλά και οι ιδιοκτησιακές τοπικές μουσικές υπηρεσίες της United Media “Magic TV BG” και “The Voice BG (το οποίο εμπεριέχει στη Playlist του και Έλληνες καλλιτέχνες)! Έτσι στα πλαίσια αυτών των επερχόμενων εξελίξεων μετάβασης στην DTH πλατφόρμα νέας γενιάς και της νέας σεζόν που υποδέχεται τα premium αθλητικά κανάλια “COSMOTE Sports”, κάνουμε πρεμιέρα παρουσίασης στο νέο HEVC δορυφορικό δέκτη για τη πλατφόρμα της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
Nicolas A.
...
Νέα σεζόν και Πρεμιέρα παρουσίασης στο νέο HEVC και HD δορυφορικό δέκτη για τη πλατφόρμα της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
Στα πλαίσια αυτών των επερχόμενων εξελίξεων μετάβασης στην DTH πλατφόρμα νέας γενιάς και της νέας σεζόν που υποδέχεται τα premium αθλητικά κανάλια “COSMOTE Sports”, κάνουμε Πρεμιέρα παρουσίασης στο νέο HEVC δορυφορικό δέκτη για τη πλατφόρμα της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
…
Ο νέος HD αποκωδικοποιητής της Nova “EON SAT – CHSAT01” υποστηρίζει το πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο υψηλής απόδοσης “HEVC”, που θα αποτελέσει τη βάση για την επερχόμενη μετάβαση στην DTH πλατφόρμα νέας γενιάς (καθώς και τα παλαιότερα video formats MPEG-4, MPEG-2). Υποστηρίζει κωδικοποίηση ήχου “AAC”, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο σε αναλύσεις “1920x1080 HD” (μέχρι και “1080p”), “1280x720 HD” (“720p”) και “720x576 SD” (“576p”). Ο “EON SAT – CHSAT01” είναι ένας Combo δέκτης με “δυο ενσωματωμένα tuners” προκειμένου να υποστηρίζει άψογα, τόσο τη δορυφορική πλατφόρμα “DVB-S2 (NOVA και FTA)”, όσο και την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα “DVB-Τ/T2 (και είναι ready για οποιαδήποτε μελλοντική επίγεια μετάβαση)”!
Στη συσκευασία του αποκωδικοποιητή περιλαμβάνονται επιπλέον το τηλεχειριστήριο “EON SAT” (με 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, που φέρουν και το Brand του κατασκευαστή του δέκτη “Sichuan Changhong Network Technologies Co. Ltd”), Καλώδιο σύνδεσης “HDMI”, Καλώδιο σύνδεσης τριπλού ακροδέκτη RCA “Composite Video και ήχο Stereo”, το “Εγχειρίδιο Χρήστη” στα Ελληνικά - Αγγλικά (αλλά και όλες τις γλώσσες εμπορικής λειτουργίας της “EON SAT”), καθώς και το τροφοδοτικό ρεύματος του Δέκτη.
Η πρόσοψη του νέου δέκτη φέρει πλέον το λογότυπο “EON SAT”, που είναι και η επίσημη εμπορική ονομασία για την DTH πλατφόρμα νέας γενιάς στις χώρες δραστηριοποίησης του United Group (του μητρικού ομίλου της Nova). Διαθέτει αισθητήρα για το τηλεχειριστήριο, “LCD οθόνη” ένδειξης τεσσάρων ψηφίων, “Standby ON/OFF” πλήκτρο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης απευθείας από τη πρόσοψη του δέκτη, καθώς και 2 πλήκτρα εναλλαγής καναλιών “P+/-”.
Στη πίσω όψη του αποκωδικοποιητή περιλαμβάνονται οι θύρες υποδοχής “RF IN” (για την διασύνδεση με την εγκατάσταση επίγειας ψηφιακής DVB-T/T2), “SAT IN” (για την διασύνδεση με την δορυφορική εγκατάσταση Nova), καθώς και οι θύρες διασύνδεσης “LAN” (με το δίκτυο Ιnternet), “HDMI” (με την Smart TV σας), “AV” (με παλαιού τύπου συσκευές εικόνας και ήχου) και η θύρα υποδοχής εξωτερικής τροφοδοσίας ρεύματος του δέκτη “DC IN” (12V/1.5A).
Αρχική εγκατάσταση “EON SAT – CHSAT01”…
Αφού έχουμε ολοκληρώσει τη διασύνδεση του δέκτη σύμφωνα με τις οδηγίες καλής λειτουργίας από το “Εγχειρίδιο Χρήστη”, “Προετοιμασία εξοπλισμού εκτός ρεύματος”, “Σύνδεση καλωδίων σήματος Επίγειας και Δορυφορικής Κεραίας” (RF IN/SAT IN), “Σύνδεση καλωδίων Εικόνας και ήχου” (HDMI για Smart TV, `η AV για συσκευή τηλεόρασης παλαιότερης γενιάς) και “Σύνδεση του δέκτη με το Ρεύμα” (τροφοδοτικό ρεύματος στο DC IN), προχωράμε στην αρχική εγκατάσταση του δέκτη χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο του “EON SAT – CHSAT01”, για το οποίο υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες χρήσης πλήκτρων στο “Εγχειρίδιο Χρήστη”.
Στην αρχική ρύθμιση του δορυφορικού αποκωδικοποιητή “EON SAT”, ο δέκτης θα ξεκινήσει από το μενού “Επιλογής Χώρας και Γλώσσα Λειτουργίας”, επιλέγουμε “Greece και μετά ΟΚ”. Πατώντας OK μεταβαίνουμε στην επόμενη οθόνη ρύθμισης που είναι “Γλώσσα ήχου και υποτίτλων” και επιλέγουμε “Ελληνικά και μετά ΟΚ”, πάντοτε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου. Με την ίδια διαδικασία περνάμε στην επόμενη οθόνη, όπου δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής της ανάλυσης εικόνας, της μορφής οθόνης...
Η προρύθμιση είναι στα “1080i”, πατώντας OK μεταβαίνουμε στην επόμενη οθόνη ρύθμισης που είναι η “Εγκατάσταση LNB”. H πλειοψηφία των εγκαταστάσεων είναι κεντρική εγκατάσταση δορυφορικού κατόπτρου μόνο “Nova” (“Hot Bird 13° East”), οπότε πατώντας OK μεταβαίνουμε στην επόμενη οθόνη “Επιλογή συχνότητας σάρωσης” και επιλέγουμε την πρώτη διαθέσιμη συχνότητα σάρωσης “Nova (π.χ. 11823Η)”.
Σε διαφορετική περίπτωση “εγκατάστασης με θύρα DiSEqC” θα πρέπει στη οθόνη “Εγκατάσταση LNB” να ρυθμίσουμε και τις “DiSEqC θέσεις LNB 1 έως 4” (σύμφωνα με τους δορυφόρους λήψης της εγκατάσταση μας), πρωτίστως ρυθμίζοντας τον “Hot Bird 13° East”, που είναι και η κυρία εμπορική τροχιακή θέση λειτουργίας της “Nova”.
Προκειμένου στη συνέχεια πατώντας OK να μεταβούμε στην επόμενη οθόνη “Επιλογή συχνότητας σάρωσης” και να επιλέξουμε την πρώτη διαθέσιμη συχνότητα σάρωσης “Nova (π.χ. 11823Η)”. Όπου και για τις 2 περιπτώσεις εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται η “διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων” με την επόμενη οθόνη “Τεχνικές Ρυθμίσεις/Σήμα”, στην οποία πατώντας OK θα ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού του αποκωδικοποιητή “EON SAT – CHSAT01”!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης δεν αφαιρούμε την παροχή ρεύματος `η σήματος από τον αποκωδικοποιητή.
…
Feelgood Zapping στη “διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων” του νέου HD Zapper αποκωδικοποιητή της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
...
Καλή Τηλεθέαση με τον νέο HD Zapper αποκωδικοποιητή της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
Μέτα την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναβάθμισης λογισμικού του αποκωδικοποιητή “EON SAT – CHSAT01”, ο δέκτης θα περάσει σε μια νέα οθόνη ρύθμισης “Λειτουργία Σάρωσης”, θα επιλέξετε την επιλογή “Σάρωση Δορυφορική και Επίγεια” και πατώντας OK θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτόματης Σάρωσης και στις 2 πλατφόρμες. Έχετε όμως και την εναλλακτική επιλογή για “Σάρωση μόνο Δορυφορική” και να κάνετε σε δεύτερο χρόνο επιπλέον τη “Σάρωση Επίγεια – DVB-T2” (Αυτόματη `η ανά συχνότητα).
Μέτα την ολοκλήρωση της επιλεγμένης “Σάρωσης”, ο δέκτης θα ανοίξει στο “κανάλι της Βουλής” και θα ξεκινήσει το ταξίδι ψυχαγωγίας με τον νέο HD Zapper αποκωδικοποιητή “EON SAT”, τόσο για τις συνδρομητικές και FTA δορυφορικές υπηρεσίες της Nova μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων “Hot Bird 13F/13G – 13East” (Λίστα Nova), όσο και για τις ελεύθερες υπηρεσίες από την πλατφόρμα της Επίγειας Ψηφιακής τηλεόρασης (Λίστα DTT).
EON SAT Συνδρομητές με πρόσθετη τηλεθέαση σε ψηφιακές ευκολίες πρόσβασης μέσω των Multiscreen εφαρμογών “EON” σε “Smart TVs, Android TV Box, LapTop/PC και Κινητές Συσκευές”!
Να τονίσουμε ότι οι συνδρομητές “EON SAT” πέραν της γραμμικής πρόσβασης ψυχαγωγικού και αθλητικού περιεχομένου μέσω του νέου δορυφορικού HD Zapper δέκτη “EON SAT Box (ως 1η Θέαση)”, μπορούν παράλληλα να έχουν πρόσβαση και στις ΟΤΤ υπηρεσίες “EON TV” με επιπρόσθετες ψηφιακές ευκολίες πρόσβασης “Catch-up TV, Προσωποποιημένο περιεχόμενο, Restart, Timeshift, EON On Demand, Sports Mode, EON Kids, Stingray Radios και Επιπλέον ΟΤΤ τηλεοπτικά προγράμματα ροής”, μέσω των Multiscreen εφαρμογών “EON” σε “Smart TV, συσκευές Streaming `η Android TV Box (ως 2η Θέαση)” και σε “Κινητές Συσκευές `η LapTop/PC (ως 3η Θέαση)”. Ενώ με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας “EON Multiroom” (με Extra μηνιαίο κόστος), ένας πρόσθετος ΟΤΤ δέκτης “EON Android TV Box” είναι διαθέσιμος για τη ταυτόχρονη πρόσβαση περιεχομένου ως “4η Θέαση”! Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα ενεργοποίηση της υπηρεσίας “EON Extra” (με Extra μηνιαίο κόστος), με χρήση σε επιπλέον φορητή συσκευή ως εναλλακτική “4η Θέαση”, σύμφωνα με τις ανάγκες τηλεθέασης του εκάστοτε συνδρομητή...
...
“Ενότητα Μενού – TV/Radio”:
“EPG - Οδηγός προγράμματος Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου”.
Σε αυτό το υπομενού μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον τηλεοπτικό οδηγό προγράμματος (όλων των καναλιών “TV/Radio”), η πρόσβαση γίνεται και μέσω του πλήκτρου EPG (στο αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου). Ο δέκτης υποστηρίζει πενθήμερο EPG για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες “Nova, DTT (Επίγεια) και FTA (Ελεύθερα δορυφορικά)”. Με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου μπορείτε να πλοηγείστε στο πενθήμερο EPG και παράλληλα με το πράσινο πλήκτρο να ορίσετε τις επιθυμητές υπενθυμίσεις προγραμμάτων με βάση τον υφιστάμενο EPG. Ενώ στο “Μενού – Ρυθμίσεις Χρήστη” θα βρείτε και το υπομενού “Υπενθυμίση” για τον ορισμό ετεροχρονισμένων Υπενθυμίσεων με βάση τις επιθυμίες του χρήστη και χωρίς τη βοήθεια EPG.
“Πρόσβαση στις Λίστες καναλιών”
Η πρόσβαση στις λίστες καναλιών πραγματοποιείται με το πλήκτρο “ΟΚ” (και η πλοήγηση με τα πλήκτρα “πάνω/κάτω”) και η εναλλαγή στις λίστες με τα πλήκτρα “Left/Right” στο τηλεχειριστήριο. Εδώ θα βρείτε όλες οι λίστες καναλιών (ανά είδος) και πιο συγκεκριμένα τις λίστες καναλιών “NOVA (κεντρική), International News, Music, Kids, Documentaries, Sports, Favorite Lists (εμφανίζονται όταν τις δημιουργήσετε και προσθέσετε κανάλια), Public (FTA+More), DTT (Επίγεια), Radios”.
...
“Ενότητα Μενού - Προσαρμοσμένες Ρυθμίσεις Χρήστη”:
Στην ενότητα αυτή υπάρχουν οι δυνατότητες προσαρμοσμένων ρυθμίσεων χρήστη, που αφορούν το υπομενού “Γλώσσα” (στο οποίο μπορείτε να ορίσετε εκ νέου όσα δεν έχετε ρυθμίσει στις “αρχικές ρυθμίσεις”), ως αναφορά τη “γλώσσα μενού, ήχου, δευτερεύον ήχου” και “γλώσσα υποτίτλου και δευτερεύον υποτίτλου”. Παράλληλα από το πλήκτρο “Option” μπορείτε να ρυθμίσετε τη “γλώσσα ήχου”, “γλώσσα υποτίτλου” και τον τύπο ήχου “Stereo/Dolby” προσαρμοσμένα για το κανάλι που ήδη παρακολουθείτε, αυτές οι εκ νέου ρυθμίσεις θα παραμένουν σταθερά αποθηκευμένες, οποτεδήποτε επιστρέψετε στο ίδιο κανάλι.
Επίσης υπάρχουν δυνατότητες προσαρμοσμένων ρυθμίσεων χρήστη με τα υπομενού: “Υπενθυμίση” (έχουμε ήδη αναφερθεί πιο πάνω), “Γονικός έλεγχος” (προεπιλεγμένος κωδικός PIN πρόσβασης “1234”), “Διάρκεια προβολής πληροφοριών (Ρύθμιση χρόνου προβολής “Mini EPG-Info Banner”)”, “Αποκλεισμός καναλιών (Κλείδωμα καναλιών με προεπιλεγμένο κωδικό PIN πρόσβασης “1234”)”, “Περιβαλλοντικές” (ρυθμίζουμε τον αποκωδικοποιητή να μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής μετά από 2, 4,... έως 24 ώρες μη χρήσης) και “Κατάσταση Αναμονής - Εξοικονόμηση ενέργειας” (ενεργοποίηση-απενεργοποίηση σε Κατάσταση παθητικής αναμονής).
“Αγαπημένα - Προσθήκη Αγαπημένων Μπουκέτων (Favorite Lists)”
Σε αυτό το υπομενού “Αγαπημένα”, μπορούμε να ορίσουμε τις λίστες αγαπημένων καναλιών μέσω της “Προσθήκης Αγαπημένων Μπουκέτων”. Ξεκινώντας αρχικώς με την δημιουργία και μετενονομασία για τα μπουκέτα λίστες αγαπημένων που επιθυμούμε να ορίσουμε, π.χ. “FTA Music”, “EONsat EntertainFTA”...
Και στην συνέχεια να κάνουμε “Επεξεργασία”, πατώντας το πλήκτρο “ΟΚ” για την “Προσθήκη” των επιθυμητών καναλιών, μέσω των γενικών λιστών “Nova/DTT/Public” (που εναλλάσσονται με το “πράσινο πλήκτρο”). Παράλληλα με τα πλήκτρα “Left/Right” περνάμε στην δεξιά λίστα επεξεργασίας αγαπημένων, προκειμένου να προχωρήσουμε στη “Διαγραφή” καναλιών (πατώντας “ΟΚ”), αλλά και στην “Αλλαγή θέσης” των αγαπημένων καναλιών με τη χρήση του “κόκκινου πλήκτρου” (τσεκάρισμα/αποθήκευση) και στη συνέχεια τη χρήση των πλήκτρων μετακίνησης “πάνω/κάτω” στα μπουκέτα που έχουμε δημιουργήσει.
Η άμεση πρόσβαση στα μπουκέτα λίστες αγαπημένων πραγματοποιείται μέσω του πλήκτρου “FAV”, `η μέσω της πλοήγησης στις γενικές και ανά είδος λίστες καναλιών με τα πλήκτρα “Left/Right”, απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στις “Favorite Lists” είναι να εμπεριέχουν κανάλια.
(*) “Προσοχή μετά την δημιουργία μπουκέτων με λίστες αγαπημένων καναλιών δεν συνιστάτε στη συνεχεία η αυτόματη χρήση αναζήτησης μέσω των υπομενού “Σάρωση Δορυφορική” και “Σάρωση Δορυφορική και Επίγεια” (τις οποίες χρησιμοποιούμε μόνο κατά την αρχική εγκατάσταση του δέκτη)! Αλλά μόνο τη χρήση αναζήτησης με τις αντίστοιχες σαρώσεις δορυφορικής (ανά συχνότητα-αναμεταδότη) μέσα από το υπομενού “Ρυθμίσεις Αναζήτησης Νέας Συχνότητας (FTA)”, προκειμένου να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων”...
…
“Ενότητα Μενού – Τεχνικές Ρυθμίσεις”:
…
“Εικόνα”
Στο υπομενού “Εικόνα” μπορείτε να ρυθμίσετε εκ νέου κάποιες τεχνικές ρυθμίσεις που μας απασχόλησαν κατά τις αρχικές ρυθμίσεις του “EON SAT Box”, όπως η ανάλυση εικόνας (“576p/720p/1080i/1080p”), ο τύπος οθόνης (16:9), ο τρόπος εμφάνισης της μορφής εικόνας “16:9 σε οθόνη 4:3 και αντίστροφα”, αλλά και άλλες ειδικές ρυθμίσεις για τη προσαρμογή οθόνης “Διαφάνεια, Φωτεινότητα, Αντίθεση, Χρωματικός Κορεσμός”, χρησιμοποιώντας το “αριστερό και δεξί βέλος” για να αλλάξετε με το τηλεχειριστήριο το εύρος “0 έως 100”.
…
“Ανίχνευση Σήματος”
Στο υπομενού “Ανίχνευση Σήματος” μπορείτε να ελέγξετε τον λόγο “SN (Signal-Noise Ratio)”, “BER (Bit Error Rate)”, την ισχύ και την ποιότητα του σήματος, καθώς και τα ψηφιακά δεδομένα εκπομπής του καναλιού που παρακολουθείται. Παράλληλα πατώντας “ΟΚ” ανοίγει η υφιστάμενη FAV λίστα δεξιά και μπορείτε να πλοηγηθείτε και να επιλέξετε οποιαδήποτε καναλι (πατώντας “ΟΚ”), από το οποίο επιθυμείτε να δείτε τα ψηφιακά δεδομένα του αναμεταδότη εκπομπής του, άλλα και την εκάστοτε ισχύ και ποιότητα σήματος!
…
“Αρχικές ρυθμίσεις (Εργοστασιακές)”
Στο υπομενού “Αρχικές ρυθμίσεις (Εργοστασιακές)” μπορείτε να επαναφέρετε τον αποκωδικοποιητή στις αρχικές του ρυθμίσεις “EON SAT Box”, οι οποίες θα χάσουν όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις χρήστη. Πριν αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το υπομενού, είναι απαραίτητο να εισαγάγετε τον προκαθορισμένο κωδικό PIN. Ο προεπιλεγμένος κωδικός PIN είναι "1234".
…
“Σύνδεση Ίντερνετ”
Στο υπομενού καναλιών “Σύνδεση Ίντερνετ” βλέπεται την κατάσταση δικτύου εφόσον έχετε συνδέσει τον δέκτη με το ρούτερ (μια διαδικασία σύνδεσης η οποία όπως έχουμε τονίσει πιο πάνω δεν είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή). Είναι δυνατή η σύνδεση του αποκωδικοποιητή στο Διαδίκτυο στατικά ή με DHCP. (απαιτείτε διασύνδεση με καλώδιο Ethernet ανάμεσα στο STB και το ρούτερ). Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη πρόγνωση καιρού, αλλά και ενδεχομένως για επερχόμενες δυνατότητες πρόσβασης που θα προέλθουν από την υλοποίηση μελλοντικών αναβαθμίσεων της πλατφόρμας.
…
Στο υπομενού “Βοήθεια”, αλλά και με τη χρήση του πλήκτρου “Help” έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αντίστοιχες πληροφορίες για τη “Συχνότητα εκπομπής” ενός αναμεταδότη που είστε συντονισμένοι, την “ισχύ (Signal Strength) και την ποιότητα του σήματος (Signal Quality)”, τη Download version του δέκτη, τον 11ψήφιο κωδικό της “Κάρτα Πρόσβασης”, που είναι απαραίτητος για τη δυνατότητα αποστολή σήματος στον δορυφορικό αποκωδικοποιητή μέσω του Nova Account. Επιπλέον με τη χρήση του πλήκτρου “Help” (και υπομενού “Βοήθεια”) έχετε την εναλλακτική πρόσβαση σε επιλογές (με τη χρήση των χρωματικών πλήκτρων), για “Άμεση Επανεκκίνηση (κόκκινο πλήκτρο), Σάρωση (πράσινο πλήκτρο) και Επαναφορά στις Αρχικές Ρυθμίσεις (κίτρινο πλήκτρο)”.
…
“Αναβάθμιση Δέκτη”
Στο υπομενού “Αναβάθμιση Δέκτη”, βλέπεται εάν υπάρχει διαθέσιμη `η μη διαθέσιμη νέα Αναβάθμιση για το νέο HD Zapper αποκωδικοποιητή της Nova “EON SAT – CHSAT01”.
…
“Σάρωση”
Στο υπομενού καναλιών “Σάρωση” έχετε διάφορες επιλογές στη “Λειτουργία Σάρωσης” που αφορούν τη δορυφορική πλατφόρμα της “NOVA” (DVB-S2/ εμπορική λειτουργία σε Hot Bird – 13East), την επίγεια πλατφόρμα των παρόχων “ΕΡΤ και DIGEA” (DVB-T/T2), καθώς και την προσθήκη ελεύθερων δορυφορικών καναλιών “FTA-SAT”, μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων “Hot Bird 13F/13G – 13East” (εγκατάσταση μόνο Nova). `Η εναλλακτικά διαθέσιμη εγκατάσταση κατόπτρου και πρόσβαση ταυτόχρονης λήψης σε δημοφιλείς δορυφόρους, συνήθως: “Hot Bird – 13East (Nova) και Astra 19.2East”, αλλά και επιπλέον τροχιακές θέσεις με θύρα εγκατάστασης “DiSEqC 1.0” (4x1).
Πιο συγκεκριμένα:
“Σάρωση Δορυφορική και Επίγεια”
Προσδιορίζεται ως επιλογή για τη διαδικασία “Αυτόματης Σάρωσης” ταυτόχρονα στις υπηρεσίες της δορυφορικής πλατφόρμας “NOVA” (DVB-S2/Hot Bird – 13East), αλλά και τα ελεύθερα εθνικά και περιφερειακά κανάλια στην επίγεια πλατφόρμα των παρόχων “ΕΡΤ και DIGEA” (DVB-T/T2).
“Σάρωση Δορυφορική”
Θεωρείτε ως επιλογή για τη διαδικασία “Αυτόματης Σάρωσης” μόνο στις υπηρεσίες της δορυφορικής πλατφόρμας “NOVA” (DVB-S2/Hot Bird – 13East).
“Επιλογή Αναμεταδότη”
Στο υπομενού “Επιλογή Αναμεταδότη”, γίνεται η επιλογή αναμεταδότη “NOVA” (Ορισμός Από τον Χρήστη), που χρησιμοποιείται ως βάση κατά την αυτόματη διαδικασία “Σάρωση Δορυφορική” `η “Σάρωση Δορυφορική και Επίγεια”.
“Σάρωση DVB-T2 (Αυτόματη)”
Στο υπομενού “Σάρωση DVB-T2 (Αυτόματη)”, είναι δυνατή η αναζήτηση για τα δωρεάν επίγεια ψηφιακά κανάλια σε όλη την μπάντα συχνοτήτων με την αυτόματη διαδικασία.
“Σάρωση DVB-T2 (Ορισμός Από τον Χρήστη)”
Στο υπομενού “Σάρωση DVB-T2 (Ορισμός Από τον Χρήστη)” είναι δυνατή η αναζήτηση σε μια συγκεκριμένη συχνότητα για τα δωρεάν επίγεια ψηφιακά κανάλια, την οποία έχει ορίσει ο Χρήστης. Π.χ. η πρόσφατη ένταξη των περιφερειακών καναλιών “Πέλλα TV” και “Εγνατία TV”, (μετάβαση από μη αδειοδοτημένο πάροχο) στη πλατφόρμα της “DIGEA”, απαιτούσε σάρωση στο δίαυλο 48 (στην ευρύτερη περιοχή ευρυεκπομπής της Θεσσαλονίκης-Κεντρικής Μακεδονίας).
“Ρύθμιση Εγκατάστασης LNB (και DiSEqC)”
Στο υπομενού “LNB Setup”, μπορείτε να ρυθμίσετε τον επιθυμητό δορυφόρο `η δορυφόρους:
“Σε εγκατάσταση κεραιοσυστήματος μόνο Nova”: H πλειοψηφία των εγκαταστάσεων είναι κεντρική εγκατάσταση δορυφορικού κατόπτρου μόνο “Nova”, όποτε ο δορυφόρος εμπορικής λειτουργίας “Hot Bird 13E” είναι προρυθμισμένος (DiSEqC = OFF) και δεν χρειάζεται να κάνετε καμία επιπλέον ρύθμιση.
“Σε εγκατάσταση κεραιοσυστήματος με πρόσβαση σε επιπλέον δορυφόρους με θύρα DiSEqC”: Θα πρέπει να ρυθμίσουμε και τις “DiSEqC θέσεις LNB 1 έως 4” (σύμφωνα με τους δορυφόρους λήψης της εγκατάσταση μας), πρωτίστως ρυθμίζοντας τον δορυφόρο “Hot Bird 13E” (στην αντίστοιχη θέση LNB - Θύρα DiSEqC), που είναι και η κυρία εμπορική τροχιακή θέση λειτουργίας της “Nova”. Παράλληλα θα χρειαστεί να ρυθμίσετε και τους επιπλέον δορυφόρους (π.χ. “Astra 19.2E, Eutelsat 16E”), στην αντίστοιχες θέσεις LNB (Θύρες DiSEqC), προκείμενου να μπορείτε να κάνετε τις αντίστοιχες σαρώσεις (ανά συχνότητα-αναμεταδοτη), για την προσθήκη αξιόλογων FTA δορυφορικών καναλιών, αρχικώς στη λίστα “Public” και μετέπειτα προσθήκη στα “Μπουκέτα Αγαπημένων” (Favorite Lists).
Επιπλέον, στο υπομενού “LNB Setup” μπορεί να ρυθμιστεί ο τύπος του LNB (συνήθως Universal), καθώς και το εύρος των συχνοτήτων στον δορυφόρο.
“EON SAT BOX”: Ενότητα Σάρωσης επιλεγμένων συχνοτήτων και FTA δορυφορικών καναλιών μέσω του “Hot Bird 13F/13G – 13East” (μόνο Nova) και επιπλέον τροχιακών θέσεων (με θύρα εγκατάστασης DiSEqC)!
“Κανάλια FTA (Free-To-Air) – Ρυθμίσεις Αναζήτησης Νέας Συχνότητας (FTA)”
Στο υπομενού “Κανάλια FTA (Free-To-Air) – Ρυθμίσεις Αναζήτησης Νέας Συχνότητας (FTA)”, μπορείτε να κάνετε τις αντίστοιχες σαρώσεις (ανά συχνότητα-αναμεταδότη), για την προσθήκη αξιόλογων FTA (Free-To-Air) δορυφορικών καναλιών, αρχικώς στη λίστα “Public” και μετέπειτα με την προσθήκη τους στα “Μπουκέτα Αγαπημένων” (Favorite Lists). Η πρόσβαση γίνεται ξεκινώντας από το πλήκτρο “Menu” με το δεξί βέλος μεταφερόμαστε στις “Ενότητα Τεχνικές Ρυθμίσεις”, με το κάτω βέλος μεταφερόμαστε στη “Σαρωση” και στο υπομενού “Ρυθμίσεις Αναζήτησης Νέας Συχνότητας (FTA)”. Στη συνέχεια πατώντας ΟΚ ανοίγει το παράθυρο οθόνης “Σάρωση Δορυφορική”, είμαστε στη Λίστα Δορυφόρων (αριστερή πλευρά), με πρώτο δορυφόρο τον “Hot Bird 13E” και με το δεξί βέλος μεταφερόμαστε στη “Παράμετρο” (δεξιά πλευρά). Και προχωράμε στις κατάλληλες κινήσεις προκείμενου να προσαρμόσουμε τις παραμέτρους σε αυτόν τον δορυφόρο. Με το κάτω βέλος μεταφερόμαστε στη “Συχνότητα”, πατώντας ΟΚ ανοίγει το παράθυρο “Transponder List” (λίστα αναμεταδοτών με τα ψηφιακά δεδομένα τους “Συχνότητα/Symbol Rate (ρυθμός μετάδοσης)/Πόλωση” και επιλέγουμε τον “FTA αναμεταδότη” που επιθυμούμε να σαρώσουμε!
Στο παράδειγμα μας επιθυμούμε να σαρώσουμε τον αναμεταδότη “11766/29900/V” με τις Ιταλικές FTA υπηρεσίες “Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD”, έτσι μετά την επιλογή του από το “Transponder List” (πατώντας ΟΚ), οι μπάρες σήματος γεμίζουν, εφόσον τα ψηφιακά δεδομένα είναι σωστά ενημερωμένα και πατάμε στη συνέχεια το “Πράσινο πλήκτρο”, για να ξεκινήσει η “Σάρωση του επιλεγμένου αναμεταδότη”.
Με την ολοκλήρωση της σάρωσης θα ανοίξει το παράθυρο οθόνης “Auto Scan”, με τα αποτελέσματα της αναζήτησης καναλιών και πατάμε ΟΚ, “Μπλεδίζωντας” τα κανάλια που επιθυμούμε να αποθηκευτούν στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της αποθήκευσης πατώντας το “Μπλε Πλήκτρο” (Αποθήκευση). Ανοίγει το παράθυρο “Πληροφορίες”, Αριστερό βέλος και πατάμε “ΝΑΙ” (ΟΚ) και στη συνέχεια “Επιβεβαίωση” (ΟΚ) και τα επιθυμητά μας “FTA κανάλια” έχουν αποθηκευτεί για πρόσβαση στη λίστα “Public”!
Με την ίδια διαδικασία προσθέτουμε στη λίστα “Public” και άλλα επιθυμητά “FTA (Free-To-Air) κανάλια” μετά τη Γαλλική έκδοση “Arte HD” (όπου πλέον βρίσκεται στο Public List), μέσω του νέου HD Zapper αποκωδικοποιητή της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
Στη περίπτωση που τα ψηφιακά δεδομένα ενός αναμεταδότη δεν είναι ενημερωμένα `η δεν υπάρχουν καθόλου, τότε έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε `η να προσθέσουμε τις σωστές παραμέτρους του αναμεταδότη σε “Hot Bird 13E” (`η οποιαδήποτε άλλο δημοφιλή δορυφόρο), με την βοήθεια των αριθμητικών πλήκτρων στις παραμέτρους “Συχνότητα” και “Symbol Rate (ρυθμός μετάδοσης)”, καθώς και με το “Αριστερό/Δεξί βέλος” να αλλάξουμε τη “Πόλωση V/H”, προκειμένου “οι μπάρες σήματος να γεμίσουν” και να προχωρήσουμε στην επιθυμητή “Σάρωση FTA (Free-To-Air) καναλιών”.
Ο δορυφορικός δέκτης “EON SAT BOX” μπορεί εν δυνάμει να υποστηρίξει τη λήψη μέχρι και 4 δορυφόρους, με τη βοήθεια της θύρας εγκατάστασης τετραπλού “DiSEqC 1.0” και της αντίστοιχης πρόσβασης μέσω του κεραιοσυστήματος εγκατάστασης που διαθέτετε `η θέλετε να αποκτήσετε με τη βοήθεια του Τεχνικού εγκαταστάτη της πλατφόρμας! Εργοστασιακά ο δορυφορικός δέκτης “EON SAT BOX”, είναι έτοιμος και υποστηρίζει τη συνδρομητική “data base αναμεταδοτών” στους δορυφόρους λήψης “Hot Bird 13E” (NOVA/Vivacom), “Eutelsat 16E” (United Group – Total TV), αλλά και FTA στο σύμπλεγμα δορυφόρων “Astra 19.2E” (ZDF/RTL/MTV Germany).
Καθώς και του δορυφόρου “Thor 0.8W”, ενώ άσχετα από το όνομα του δορυφόρου, εδώ μπορείτε εν δυνάμει να συντονίσετε οποιαδήποτε επιπλέον δορυφόρο διαθέτεται μέσω της πρόσβασης του κεραιοσυστήματος εγκατάστασης σας (π.χ. “Eutelsat 9E/Astra 28.2E/Hellas Sat 39E”). Προκειμένου στη συνέχεια με την προσθήκη ψηφιακών δεδομένων και την αντίστοιχη αναζήτηση σάρωσης αναμεταδοτών, να αποκτήσετε πρόσβαση στα επιθυμητά κανάλια “FTA (Free-To-Air)” από τη ζώνη Clarke!
...
Από εκεί και πέρα “θα πρέπει να είστε πολύ επίμονα επιλεκτικοί ως χρήστες κατά την διαδικασία προσθήκης FTA καναλιών”, μια και προς το παρόν ο διαθέσιμος αριθμός FTA θέσεων είναι περιορισμένος στη λίστα “Public” (μεταξύ των θέσεων “3000-3200”). Και μεταξύ αυτών των θέσεων παρεμβάλλεται και μια “FTA Data Base” από τον δορυφόρο “Hot Bird 13E” (με old-skool ψηφιακά δεδομένα), η οποία προστίθεται (μετά την διαδικασία της αρχικής αυτόματης σάρωσης της πλατφόρμας) και καταλαμβάνει θέσεις χωρίς να είναι λειτουργική για τους συνδρομητές. Τέτοια ζητήματα έχουν επιλυθεί στο παρελθόν πάντοτε με μια “επερχόμενη αναβάθμιση ενημέρωσης”, όπως συνέβη με την ίδια διαδικασία φόρτωσης και στις παλαιότερες γενιές συσκευών της πλατφόρμας “novabox 831/865 (PVR) και “novabox 3001/5001(PVR)”.
...
“Πως μπορούμε να επεξεργαστούμε τα FTA (Free-To-Air) κανάλια στη Public List”!
“Πως μπορούμε να επεξεργαστούμε τα FTA (Free-To-Air) κανάλια στη Public List”, ώστε να αυξήσουμε τις διαθέσιμες θέσεις για αποθήκευση FTA καναλιών στη “Public List”, ιδιαίτερα όταν διαθέτουμε κεραιοσυστήμα εγκατάστασης για τη λήψη μέχρι και 4 δορυφόρους, με τη βοήθεια της θύρας εγκατάστασης τετραπλού “DiSEqC 1.0”. Π.χ. για τους δορυφόρους “Hot Bird 13E” (NOVA/Vivacom), “Astra 19.2E” (FTA: ZDF/RTL/MTV Germany), `η και επιπλέον τους δορυφόρους “Astra 28.2E” (FTA: NOW 80s/NOW Rock/Clubland), `η έναν από τους δορυφόρους “Eutelsat 16E `η Eutelsat 9Ε `η Hellas Sat 39Ε” (Διάφορα FTA). Ελέγχουμε από τη “Public List” ένα προς ένα τα μη λειτουργικά FTA (Free-To-Air) κανάλια και με τη χρήση του πλήκτρου “Help” βλέπουμε τη “Συχνότητα εκπομπής” του αναμεταδότη (με τα oldskool ψηφιακά δεδομένα) και πατάμε το πλήκτρο “Exit”.
Στη συνέχεια με τη χρήση του πλήκτρου “Menu” επιζητούμε από την “Ενότητα Μενού – Τεχνικές Ρυθμίσεις”, το υπομενού καναλιών “Σάρωση” και ειδικότερα το υπομενού “Ρυθμίσεις Αναζήτησης Νέας Συχνότητας (FTA)”, προκειμένου να βρούμε την αντίστοιχη “Συχνότητα εκπομπής/FTA αναμεταδότη” και να επιλέξουμε τον “FTA αναμεταδότη” (που αναζητήσαμε πιο πριν μέσω του πλήκτρου “Help”) και πατώντας το “Πράσινο πλήκτρο” θα ξεκινήσει η διαδικασία “Σάρωσης του επιλεγμένου αναμεταδότη”.
Με την ολοκλήρωση της σάρωσης θα ανοίξει το παράθυρο οθόνης “Auto Scan”, με τα αποτελέσματα της αναζήτησης καναλιών και πατάμε αμέσως το “Μπλε Πλήκτρο” (Αποθήκευση), χωρίς να έχουμε “Μπλεδίσει” οποιαδήποτε FTA κανάλι (είτε είναι λειτουργικός ο Αναμεταδότης, είτε όχι)! Κατόπιν ανοίγει το παράθυρο “Πληροφορίες”, Αριστερό βέλος και πατάμε “ΝΑΙ” (ΟΚ) και στη συνέχεια παταμε “Επιβεβαίωση” (με το Πλήκτρο ΟΚ) και τα μη επιθυμητά `η μη λειτουργικά “FTA κανάλια” (από τον συγκεκριμένο αναμεταδότη), έχουν πλέον σβηστεί από τη λίστα “Public”!
Με μεγάλη υπομονή και επιμονή ακολουθώντας την ίδια διαδικασία σβήνουμε τα περισσότερα μη επιθυμητά και μη λειτουργικά “FTA κανάλια” (από διάφορους αναμεταδότες στους δορυφόρους “Hot Bird 13E”) και βλέπουμε το FTA κανάλι “ARTE HD” να μετακινείτε προς τα πάνω και να έχουν πλεον απελευθερωθεί σχεδόν 180 θέσεις για την Αποθήκευση FTA (Free-To-Air) καναλιών (στη “Public List”)!
Στη συνέχεια πάντοτε μέσα από το υπομενού “Ρυθμίσεις Αναζήτησης Νέας Συχνότητας (FTA)”, ξεκινάμε την αντίστοιχη διαδικασία με τη Σάρωση της “Συχνότητας εκπομπής/FTA αναμεταδότη”, προκειμένου να αποθηκεύσουμε στη λίστα “Public” τα αγαπημένα μας FTA (Free-To-Air) κανάλια (που έχουμε αναλύσει και σε άλλη ενότητα πιο πάνω)…
Και μετά από αυτή τη διαδικασία δεν ξανά χρησιμοποιούμε ποτε τις “Αυτόματες Σαρώσεις καναλιών Δορυφορική και Επίγεια” όπως έχουμε τονίσει και στη ενότητα με τα Favorite List!
…
“Πληροφορίες Διάγνωσης”
Tο υπομενού “Πληροφορίες Διάγνωσης” εστιάζει σε πιο αναλυτικές πληροφορίες εμπορικής λειτουργίας σχετικά με την περιοχή (Χώρα) και την πλατφόρμα αναφοράς.
…
“Ενότητα Μενού – Εφαρμογές”:
Για την “Ενότητα Εφαρμογές” απαιτείτε διασύνδεση Ίντερνετ με καλώδιο Ethernet ανάμεσα στο STB (στη θύρα Lan) και το ρούτερ. Η συγκεκριμένη διασύνδεση δικτύου δεν είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή, εκτός και εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση της μοναδικής υφιστάμενης εφαρμογής για την “πρόγνωση καιρού” (η οποία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις Πρωτεύουσες των χωρών)! Καθώς η “Ενότητα Εφαρμογές” προορίζεται για μελλοντική υλοποίηση με δυνατότητες εφαρμογών πρόσβασης που θα προκύψουν από επερχόμενες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας στο νέο δέκτη “EON SAT – CHSAT01”...
…
“Ενότητα Μενού – Irdeto CA”:
Στην ενότητα “Irdeto CA” υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για την συσκευή και την λειτουργία της που αφορούν περισσότερο την ίδια την πλατφόρμα (Product Status, ECM, EMM) και διάφορες πληροφορίες που αφορούν τον πελάτη συνδρομητή, όπως:
“Κάρτα Πρόσβασης”
Πιο συγκεκριμένα στο υπομενού “Κάρτα Πρόσβασης” υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον πελάτη συνδρομητή: “Αριθμός αναγνώρισης πελάτη (Client ID `η CDSN), ένας 11ψήφιος κωδικός που είναι απαραίτητος για την αποστολή σήματος στον δορυφορικό αποκωδικοποιητή μέσω του Nova Account. αναγνωριστικό στο σύστημα CAS, δεδομένα για TMS, ECM, EMM κ.λπ.”.
“Πληροφορίες Loader”
Στο υπομενού “Loader Information”, υπάρχουν πληροφορίες για την ίδια τη συσκευή, ποια είναι η έκδοση λογισμικού, η έκδοση Loader κ.λπ.
“Μηνυμάτα”
Στο υπομενού “Μηνυμάτα” βρίσκεται η Λίστα μηνυμάτων, που λαμβάνει ο χρήστης από την πλατφόρμα παρόχου. Παράλληλα σε αυτή τη λίστα μηνυμάτων έχετε άμεση πρόσβαση και από το πλήκτρο “Bmail” στο Τηλεχειριστήριο του “EON SAT” και συνήθως χρησιμοποιείτε όταν εμφανίζεται η αντίστοιχη ένδειξη ειδοποίησης εισερχόμενων μηνυμάτων!
…
“Διαδικασία εκμάθησης τηλεχειριστηρίου “EON SAT – CHSAT01” για τον έλεγχο της Smart TV”
Για τη διαδικασία εκμάθησης του τηλεχειριστηρίου “EON SAT – CHSAT01”, για τον έλεγχο της Τηλεόρασης βάζουμε αντικριστά τη πρόσοψη αισθητήρα και σε μικρή απόσταση των 2 τηλεχειριστηρίων από τις συσκευές “EON SAT – CHSAT01” και “Smart TV” και ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1) πατάμε το πλήκτρο “TV Set” για 3 δευτερόλεπτα (στο τηλεχειριστήριο “EON SAT”), μέχρι να ανάψει ρυθμικά το αντίστοιχο κόκκινο LED (εδώ αντιστοιχεί στο πλήκτρο “Standby ON/OFF” του τηλεχειριστηρίου “EON SAT”).
2) πατάμε το πλήκτρο “Standby ON/OFF” και στα 2 τηλεχειριστηρία (πρώτα στο αντίστοιχο της Smart TV και μετά στο τηλεχειριστήριο “EON SAT”) και όταν το “κόκκινο LED” αλλάξει σε σταθερά αναμμένο, πατάμε το πλήκτρο “TV Set” για να σβήσει το “κόκκινο LED” και η διαδικασία εκμάθησης για το πλήκτρο “Standby ON/OFF” έχει ολοκληρωθεί.
3) Με την ίδια διαδικασία γίνεται και η εκμάθηση των αντίστοιχων πλήκτρων “TV Input” (Πηγές Εισόδου: TV/HDMI/AV/VGA/YPbPR/Android TV Home), “TV VOL: P+/-” (πλήκτρα εναλλαγής ήχου), “TV CH: P+/-” (πλήκτρα εναλλαγής καναλιών) και “TV Mute” (πλήκτρο σίγασης ήχου τηλεόρασης).
…
Καλή Τηλεθέαση στη νέα σεζόν με τον νέο HD Zapper αποκωδικοποιητή της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
Συμπερασματικά: ο νέος HD Zapper αποκωδικοποιητής της Nova “EON SAT – CHSAT01” τρέχει στη νέα σεζόν παρέα με τα premium αθλητικά κανάλια “NovaSports, COSMOTE Sports και Eurosport” και μπορεί να καλύπτει την απολυτή ψυχαγωγία ενός συνδρομητή με τέλεια ποιότητα εικόνας (και ήχου) και γρήγορο ζάπινγκ εναλλαγής καναλιών, ανάμεσα στη πλατφόρμα συνδρομητικών καναλιών “Nova”, τα επίγεια ψηφιακά κανάλια (ΕΡΤ/Digea) και τα επιθυμητά μας “FTA (Free-To-Air) κανάλια” μέσω του δορυφόρου “Hot Bird 13E” (`η επιπρόσθετα από οποιαδήποτε άλλο δημοφιλή δορυφόρο της εγκατάστασης μας)! Και επιπλέον να έχει πρόσθετη τηλεθέαση σε ψηφιακές ευκολίες πρόσβασης περιεχομένου “EON On Demand (Ταινίες, Σειρές, Ντοκιμαντέρ, Παιδικά, Μουσική), προσωποποιημένο περιεχόμενο, Sports Mode, EON Kids, Catch-up TV, Restart, Timeshift, Stingray Radios και επιπλέον ΟΤΤ τηλεοπτικά προγράμματα ροής”, μέσω των Multiscreen εφαρμογών “EON” σε “Smart TVs, συσκευές Streaming, Android TV Box, LapTop/PC και Κινητές Συσκευές”!
Καλή Τηλεθέαση στη νέα σεζόν με τον νέο HD Zapper αποκωδικοποιητή της Nova “EON SAT – CHSAT01”!
Nicolas A.
…
Επιπλέον Χρήσιμες Πληροφορίες
Διαθέσιμες ερωταπαντήσεις για τις δορυφορικές υπηρεσίες, αλλά και εκείνες μέσω streaming.
"Μάθετε περισσότερα εδώ"
Τι σημαίνουν οι κωδικοί που εμφανίζονται στα μηνύματα προειδοποίησης της δορυφορικής τηλεόρασης;
"Μάθετε περισσότερα εδώ"
…
Βρες όλες τις ερωτήσεις που αφορούν την ΕΟΝ τηλεόρασή σου
"Μάθετε περισσότερα εδώ"
Σε πόσες multiscreen συσκευές μπορώ να βλέπω μέσω της εφαρμογής EON TV και πώς τις διαχειρίζομαι;
"Μάθετε περισσότερα εδώ"
...