Nova HD: Καλή αρχή με δωρεάν τηλεθέαση στις πρώτες υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας…


Παρουσιαστήκαν οι πρώτες υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας μέσω δορυφόρου «Nova HD», οι οποίες εμπορικά θα είναι πλήρως διαθέσιμες από την 1η Σεπτέμβριου, με δωρεάν τηλεθέαση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010!



Η πρεμιέρα του «Nova HD» θα συνδυαστεί αρχικώς με τρία κανάλια υψηλής Ευκρίνειας «novacinema HD, novasports HD και Eurosport HD», τα οποία θα είναι διαθέσιμα θεματικά στις αντίστοιχες θεματικές φόρμουλες συνδρόμων, «Full Pack (να εμπεριέχει και τα τρία κανάλια)», «Sports +value (novasports HD και Eurosport HD)» και το «Cinema +value (novacinema HD)»… Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή, γι αυτό ευχόμαστε καλή αρχή, ενώ στο μέλλον να αναμένουμε «το πλήρες τηλεοπτικό μπουκέτο υψηλής ευκρίνειας», να εμπλουτιστεί με ψυχαγωγικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας του τύπου «MTVNHD, Discovery HD Showcase, Nat Geo HD, History HD…κ.α.». Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, έγινε αναλυτική παρουσίαση της νέας τεχνολογίας, καθώς και η παρουσίαση του νέου Nova Box ΗD, που έχει επιλέξει η Nova, προϊόν της εταιρίας Pace -του μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο. Πρόκειται για ένα αποκωδικοποιητή τελευταίας τεχνολογίας υψηλών απαιτήσεων High Definition Mpeg-4/DVB-S2, που προσφέρει δυνατότητα HD (Mpeg-4: 1920 x 1080i), ήχο Dolby Digital (surround AC-3), με δυνατότητες VOD, σύνδεσης στο internet (Ethernet), θύρες USB και HDMI και χωρητικότητα δίσκου 320GB (PVR). Διπλό Tuner, για ταυτόχρονη παρακολούθηση ενός καναλιού και εγγραφή ενός δεύτερου καναλιού `η ταυτόχρονη εγγραφή δυο καναλιών και παρακολούθηση ενός αποθηκευμένου προγράμματος… Ο νέος ιδιοκτησιακός αποκωδικοποιητής θα προωθείται επίσημα από τη Nova σε όσους συνδρομητές θέλουν να ενταχτούν στο μπουκέτο «Nova HD. Με απλή αντικατάσταση του παλιού αποκωδικοποιητή με το νέο NovaBox HD, χωρίς να απαιτείται αλλαγή κατόπτρου ή ειδικού LNB, ενώ θα απολαύσουν δωρεάν το HD περιεχόμενο της Nova, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010!
Nicolas A.



Περιεχόμενο προγράμματος Μπουκέτο «Nova HD»:

Novacinema HD – Κανάλι υψηλής κινηματογραφικής απόλαυσης
Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό κανάλι σε μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, εγγυάται περισσότερο γέλιο, περισσότερη συγκίνηση, ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη αδρεναλίνης. Η πιστότητα χρωμάτων, ο συγκλονιστικά άρτιος ήχος, η λεπτομέρεια κινήσεων και συσπάσεων προσώπου, αναδεικνύουν τις μεγάλες ερμηνείες και μεταδίδουν στο θεατή ακόμη πιο έντονα κινηματογραφικά βιώματα και ζωντανά αισθήματα.
Το Novacinema HD θα ξεκινήσει την μετάδοσή του την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Το κινηματογραφικό κανάλι θα εκπέμπει από τις 9 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα ταινίες αποκλειστικά σε high definition. Το πρόγραμμά του θα συμβαδίζει με το πρόγραμμα του Novacinema1, το κανάλι δηλαδή που προβάλλονται οι πρεμιέρες.

Σε συνεργασία με όλα τα Studios του Hollywood : DISNEY, WARNER, COLUMBIA, UNIVERSAL, PARAMOUNT, FOX, MGM και τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διανομείς (indies): HBO, LIONSGATE, VOLTAGE, έχουμε εξασφαλίσει όλες οι ταινίες πρώτης τηλεοπτικής μετάδοσης να είναι διαθέσιμες σε HD.
Κάποιες από τις ταινίες που θα απολαύσουμε σε HD είναι : Star Trek XI, Transformers 2, Harry Potter και ο Ημίαιμος Πρίγκηπας, The Hangover, Angels & Demons, Up, I hate Valentine’s Day, Coraline, Fast & Furious 4, State of Play, Spacebuddies, G-Force, Spread, Last Chance Harvey, Fame, OSS 117 Rio ne repond plus, Public enemies, Bad Lieutenant Port of Call New Orleans, Gamer, Talking, Woodstock.

Εκτός από τις ταινίες σε high definition θα μεταδοθούν και κάποιες επιλεγμένες σειρές, όπως το CSI, Μentalist, How I met your mother και το Entourage. Και φυσικά τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία, Academy Awards (Oscars) , Golden Globes.

Επίσης, οι νέες ελληνικές συμπαραγωγές της Nova είναι γυρισμένες σε High definition όπως για παράδειγμα, H Κληρονόμος καθώς και η: Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη, θα δημιουργήσουν «υψηλές εντυπώσεις» με την πρεμιέρα τους σε High definition την καινούρια σεζόν.


Novasports HD - Κανάλι υψηλής αθλητικής απόλαυσης
Το κανάλι Novasports HD θα προβάλει κάθε αγωνιστική τουλάχιστον έναν αγώνα της Superleague σε HD. Στο πρόγραμμα του αθλητικού καναλιού θα περιλαμβάνονται επίσης, επιλεγμένοι αγώνες των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Champions League και Europa League), καθώς και επιλεγμένοι αγώνες NBA, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT1 και άλλα αθλήματα.

Με τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων από το Novasports HD, ο τηλεθεατής θα βρεθεί στο κέντρο του γηπέδου και θα αισθανθεί την έξαψη και την αγωνία των παικτών να τον κυριεύουν.

Το κανάλι θα μεταδίδει σε high definition επιλεγμένους αγώνες των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων σε ζωντανή σύνδεση. Πρόκειται για μία ακόμη καινοτομία της Nova, αφού για πρώτη φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Ελλάδα θα καλύπτονται με πλήρως εκσυγχρονισμένα HD van για την καλύτερη δυνατή ποιότητα παραγωγής εικόνας.

Τέλος, το Novasports HD επιφυλάσσει μικρές εκπλήξεις και από άλλα αθλήματα για τους συνδρομητές της Nova.

Eurosport HD – διεθνές αθλητικό κανάλι υψηλής αναγνώρισης
Το αθλητικό high definition πρόγραμμα της Nova, ενδυναμώνεται με την ένταξη του διεθνώς αναγνωρισμένου καναλιού Eurosport HD, από 1ης Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι, που μεταδίδει πάνω από 100 διαφορετικά σπορ. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Australian Open, French Open, US Open, Tour de France, Sony Ericsson WTA Tour, ATP Tour, Athletics: European Championships, FIA WTCC, FIA Formula2 Championship, Superbike World Championship, Supersport World Championship, Snooker, Golf. Το υπόλοιπο πρόγραμμα του καναλιού θα μετατρέπεται από standard definition σε high definition (up conversion).

Η Nova πάντοτε ήταν βασικός συνεργάτης του Eurosport στην Ελλάδα, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εταιρείας το 2000 με την ελληνική έκδοση του Eurosport και από τον Ιανουάριο του 2005 με την ελληνική έκδοση του Eurosport 2. Σήμερα, τα κανάλια Eurosport και Eurosport 2 συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αθλητικά κανάλια στην Ελλάδα και το Eurosport HD θα προσφέρει στους τηλεθεατές ακόμα πιο ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία μέσω της προηγμένης τεχνολογίας HD.