Το Δικό μας Σινεμά… μια καλή συντροφιά και τον Οκτώβριο!

Κάθε Σάββατο στις 22:00 στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD
Η ζώνη που εγκαινίασε το Novacinema 2 συνεχίζει να κρατάει την καλύτερη συντροφιά στους συνδρομητές της Nova και τον Οκτώβριο. Ξεκινώντας με τη βραβευμένη συμπαραγωγή της Nova, «Το Δέντρο και η Κούνια», τα Σαββατόβραδα του Οκτωβρίου γεμίζουν με καλό νέο ελληνικό κινηματογράφο και έπεται συνέχεια…

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου προβάλλεται «Το Δέντρο και η Κούνια», σε σκηνοθεσία Μαρία Ντούζα. Η Ελένη, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έρχεται για πασχαλινές διακοπές με τη δεκάχρονη κόρη της στο πατρικό της. Η γνωριμία της με τη Νίνα, μια Σέρβα που προσέχει τον πατέρα της, με τον οποίο εκείνη διατηρεί μια απόμακρη σχέση, θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά από επώδυνα οικογενειακά μυστικά. Στην ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια», πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός και Μιριάννα Καρανόβιτς.

Το επόμενο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου,  θα προβληθεί η αισθηματική κωμωδία «Θα το μετανιώσεις» σε σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάκου, με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου και Χρήστο Στέργιογλου. Το Μαράκι είναι μια γυναίκα που ζει στην επαρχία και παρότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τα όνειρά της και να γνωρίσει τον κόσμο, αναγκάζεται πάντα να κάνει πίσω προς όφελος των άλλων, της μητέρας της και των αδερφών της. Σαραντάρα πια, ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου, μένει έγκυος από έναν πολύ νεότερό της άντρα.

Στις 17 Οκτωβρίου έρχεται στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD «Η επιστροφή», μία ακόμα συμπαραγωγή Nova, με την υπογραφή του Βασίλη Δούβλη. Μετά από 35 χρόνια στη Γερμανία, ο Ηλίας, ένας μεσήλικας Ηπειρώτης, επιστρέφει στο χωριό του κι αγοράζει ένα βενζινάδικο στα Γιάννενα, για να κάνει μία νέα αρχή. Η Ελένη, η κατά πολύ νεότερη γυναίκα του, που τον παντρεύτηκε για να ξεφύγει από τη φτώχεια, ασφυκτιά σε ένα γάμο χωρίς έρωτα. Η ζωή τους αλλάζει με την εμφάνιση του Πέτρου, ενός νεαρού Αλβανού λαθρομετανάστη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Άρτο Απαρτιάν, Μαρία Σκουλά, Άρτουρ Λούζι, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Η τρίτη ελληνική συμπαραγωγή της Nova που θα προβληθεί τον Οκτώβριο, είναι μία κοινωνική ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και το θρίλερ. Η ταινία «Παρέες», του σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα, που θα προβληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, εκτός από το εξαιρετικό καστ των Βαγγέλη Μουρίκη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Μαρία Πρωτόπαππα, Λένα Κιτσοπούλου και Ερρίκου Λίτση, διαθέτει ενδιαφέρουσα πλοκή και την πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου. Στις πασχαλινές διακοπές στο Πήλιο, μια παρέα Αθηναίων ανακαλύπτει το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα.

Προσπαθώντας να αποφύγουν την κατηγορία του φόνου, οι πρωταγωνιστές ζουν τη δική τους εβδομάδα των παθών, υπό τον ανακριτικό φακό της τοπικής κοινωνίας.

Και ο Οκτώβριος κλείνει με την κοινωνική ταινία, «Μία θάλασσα μακριά», που θα συντροφεύσει τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Η καθημερινότητα μιας Ελληνίδας που ζει με την οικογένεια της στο Λος Άντζελες ταράζεται, όταν ο νεανικός της έρωτας από την Κάρπαθο την επισκέπτεται και της προτείνει να φύγουν μαζί και να γυρίσουν στην Ελλάδα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Ταμίλα Κουλιέβα, ο Άκης Σακελλαρίου και η Ιωάννα Παππά.

Οι ταινίες μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμες και από την υπηρεσία Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να τις παρακολουθήσουν, όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.


Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!