Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ανατρεπτικό Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ στα κανάλια Novacinema!

Κάθε Πέμπτη με δύο ταινίες, από τις 22:00, στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD.
 Κάθε Πέμπτη από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου, οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, στον ανατρεπτικό σκηνοθέτη και παραγωγό Πέδρο Αλμοδόβαρ, που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ισπανικού κινηματογράφου. Κάθε Πέμπτη, θα προβάλλονται δύο ταινίες του σκηνοθέτη, με βασικό θέμα πάντα τη γυναίκα σε όλες της τις εκδοχές, στα Novacinema 2 και Novacinema 2 HD, από τις 22:00.









Στις 5 Νοεμβρίου, θα προβληθεί μία από τις σημαντικότερες ταινίες του σκηνοθέτη το «Μίλα της», το οποίο απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και για το οποίο ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κέρδισε επίσης την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.  Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός μοναχικού και καλοκάγαθου νοσοκόμου που περιποιείται μία νεαρή χορεύτρια η οποία βρίσκεται σε κώμα και στην οποία αφηγείται συνεχώς ιστορίες για να την κρατήσει σε επαφή με τη ζωή. Στη συνέχεια ακολουθεί η κωμωδία «Κίκα» η οποία αναφέρεται στη ζωή μίας αισθητικού που μοιράζεται με την καλύτερη της φίλη έναν φωτογράφο. Η μητέρα του φωτογράφου είναι παντρεμένη με έναν Αμερικανό, ο οποίος διατηρεί κρυφή σχέση με την Κίκα.

Στις 12 Νοεμβρίου, σειρά παίρνει η αστυνομική κωμωδία «Γύρνα Πίσω» για την οποία η πρωταγωνίστρια Πενέλοπε Κρούζ κέρδισε την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Ά Γυναικείου, καθώς επίσης και την αντίστοιχη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, ενώ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ήταν υποψήφιος για το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή τριών γυναικών, μίας μητέρας με την κόρη της και την αδελφή της, οι οποίες επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι για να λύσουν περίπλοκες καταστάσεις. Αμέσως μετά προβάλλεται η κομεντί «Αμαρτωλές Καλόγριες» όπου μία τραγουδίστρια καμπαρέ κρύβεται σε ένα μοναστήρι, με αρκετά ιδιόρρυθμες καλόγριες, όταν ο εραστής της πεθαίνει από νοθευμένη ηρωίνη.

Στις 19 Νοεμβρίου έρχεται η αστυνομική ταινία μυστηρίου «Κακή Εκπαίδευση» η οποία κέρδισε την υποψηφιότητα BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Πρόκειται για την ιστορία δύο αγοριών που φοιτούν σε ένα αυστηρό θρησκευτικό σχολείο τη δεκαετία του ’60, γνωρίζοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες τον φόβο, την πειθαρχία, τον έρωτα και τον κινηματογράφο. Στη συνέχεια, θα προβληθεί η κομεντί «Μια ζωή ταλαιπωρία» όπου μια εργαζόμενη σαραντάρα καθαρίστρια, που ταλαιπωρείται από τον άπιστο άντρα της, την πεθερά της και τα δυο της παιδιά, προσπαθώντας να τους εξυπηρετήσει όλους, γνωρίζει έναν ωραίο αθλητή.

Στις 26 Νοεμβρίου, προβάλλεται η αστυνομική κωμωδία «Δέσε με» στην οποία ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύεται έναν άντρα που έχει βγει μόλις από το ψυχιατρείο και αρχίζει να αναζητά μία πορνό-σταρ του κινηματογράφου με την οποία είχαν περάσει μία νύχτα μαζί. Όταν τη βρίσκει τη ζητά σε γάμο και όταν εκείνη αρνείται, πιστεύοντας ότι είναι τρελός, εκείνος την απαγάγει και την κρατάει δεμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι μέχρι να τον αγαπήσει. Αμέσως μετά ακολουθεί η αισθηματική ταινία «Καυτή Σάρκα» η οποία κέρδισε την υποψηφιότητα BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Πρόκειται για την ιστορία ενός κακότυχου νεαρού (Χαβιέ Μπαρδέμ) ο οποίος φυλακίζεται, καθώς γίνεται άθελα του αιτία να μείνει ανάπηρος ένας αστυνομικός. Μετά την αποφυλάκιση του κάνει παράλληλους δεσμούς με τις γυναίκες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.



Στις 3 Δεκεμβρίου, έρχεται το πολυβραβευμένο «Όλα για τη μητέρα μου» με 57 βραβεία και 35 υποψηφιότητες. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται το Όσκαρ, η Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το Οικουμενικό Βραβείο και το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Καννών, η υποψηφιότητα για τον Χρυσό Φοίνικα και πολλά άλλα.  Η ταινία πραγματεύεται θέματα όπως το AIDS, την αλλαγή φύλου, την αναζήτηση σεξουαλικής ταυτότητας, τη θρησκεία, καθώς επίσης και υπαρξιακά θέματα, σχολιάζοντας τα με ένα κωμικοτραγικό τρόπο και μια έντονη αίσθηση μαύρου χιούμορ. Στη συνέχεια θα προβληθεί το κωμικοτραγικό «Ο νόμος του πόθου» στο οποίο ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός σεναριογράφου «υπονομεύει» το έργο του.

Στις 10 Δεκεμβρίου, σειρά παίρνει η κωμωδία «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» η οποία και αυτή ήταν υποψήφια για το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία ασχολείται με τη ζωή τριών γυναικών στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς οι ζωές τους συνδέονται με έναν κοινό εραστή, μπλεγμένο σε παράνομες δραστηριότητες. 


Αμέσως μετά έρχεται «Το μυστικό μου λουλούδι» το οποίο περιγράφει τη ζωή μιας συγγραφέως η οποία παρά την επιτυχία που γνωρίζουν οι ρομαντικές της νουβέλες, τις οποίες εκδίδει με ψευδώνυμο, νιώθει δυστυχισμένη τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ο σύζυγος της λείπει συνεχώς από το σπίτι λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων και εκείνη είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να αλλάξει τη ζωή της.  

Όλες οι ταινίες μετά την προβολή τους, θα είναι διαθέσιμες στις υπηρεσίες Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να τις απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν!

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!