Ο OTE TV συμπαραγωγός στην ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» - ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα

Η ταινία του Γιώργου Κορδέλλα, «Η Ρόζα της Σμύρνης», είναι η νέα συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV. Τα γυρίσματα, σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μυτιλήνη και Αθήνα, ολοκληρώθηκαν και η προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή της Feelgood Entertainment, προγραμματίζεται μέσα στον ερχόμενο χειμώνα. Πρώτη τηλεοπτική προβολή, η ταινία θα κάνει στα κανάλια OTECINEMA.

Η νέα σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Κορδέλλα, «Η Ρόζα της Σμύρνης»,ακολουθεί την ιστορία της αινιγματικής Σμυρνιάς αρχόντισσας Ρόζας, η οποία ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, πουέρχεται από την Σμύρνη του 1922. Η Ρόζα κρατάτο μυστικό αυτό επτασφράγιστο ακόμη και από την εγγονή της, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. 
Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα, που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα ματωμένο νυφικό, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που οι πρωταγωνιστές της ζουν ακόμα.
Το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Λήδα Πρωτοψάλτη (στον ρόλο της Ρόζας), ο Τάσος Νούσιας, η Ευγενία Δημητροπούλου, και μαζί τους η ΓιούλικαΣκαφιδά, ο ΠέτροςΛαγούτης και ο Γιλμάζ Γκρουντά.
Μέσα από το πρόγραμμα συμπαραγωγών του, ο ΟΤΕ TV στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία και τους δημιουργούς της.