Σάρωσαν και φέτος οι συμπαραγωγές της Nova στα Βραβεία «ΙΡΙΣ» της ΕΑΚ!

Οι συμπαραγωγές της Nova διακρίθηκαν και φέτος στα Βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κατακτώντας τις σημαντικότερες διακρίσεις και συνολικά επτά βραβεία με τις ταινίες «Suntan» και «Το Ξύπνημα της Άνοιξης», στην όγδοη λαμπρή τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Αποσπώντας συνολικά έξι βραβεία η ταινία «Suntan» του σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, αναδείχθηκε αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής της ελληνικής κινηματογραφικής χρονιάς. Η ταινία κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατηγορίες:  Μεγάλου Μήκους Ταινία Μυθοπλασίας (Παραγωγή: Φαίδρα Βόκαλη, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος), Σκηνοθεσία (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος), Σενάριο (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και Σύλλας Τζουμέρκας), Α΄ Ανδρικός Ρόλος (Μάκης Παπαδημητρίου), Β΄ Γυναικείος Ρόλος (Έλλη Τρίγγου) και Φωτογραφία (Χρήστος Καραμάνης). Η ταινία θα προταθεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα επόμενα Oscar. «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής, δημιουργίας των  Drog_A_Tek.

Η ταινία «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» προβάλλεται ήδη αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, ενώ οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  το «Suntan» στο προσεχές διάστημα σε                   Ά τηλεοπτική προβολή.

Τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελούν μία ακόμη αναγνώριση της συμβολής της Nova στην εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια βρίσκεται δίπλα στους έλληνες κινηματογραφιστές, έχοντας επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εγχώριες παραγωγές και σε περισσότερες από 135 συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών.