"Nova Highlights: 04 - 14 Νοεμβρίου "…

Τελευταία ενημέρωση 31/10:
«Η Άφιξη»: Άλλη μία οσκαρική ταινία μόνο στη Nova!
Σημαντικές επιλογές κινηματογραφικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων τρέχουν στις υπηρεσίες Nova

«Η Άφιξη»: Άλλη μία οσκαρική ταινία μόνο στη Nova!     
 «Η Άφιξη», μία ταινία επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Ά τηλεοπτική προβολή στο Novacinema1HD, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 22:00.
Η ταινία «Η Άφιξη» περιγράφει την προσγείωση εξωγήινων επιβατών σε δώδεκα διαφορετικές τοποθεσίες της Γης με τα πελώρια και μυστηριώδη διαστημόπλοιά τους καθώς και με απροσδιόριστες προθέσεις. Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων αναλαμβάνει να ερευνήσει το συμβάν. Η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς, καλείται από τον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση και την επικοινωνία με τους εξωγήινους. Ο χρόνος όμως πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, «Arrival», είναι σκηνοθετημένη από τον Ντενί Βιλνέβ και το πρωταγωνιστικό κάστ πλαισιώνουν οι Εϊμι Ανταμς, Τζέρεμι Ρένερ, Φόρεστ Γουίτακερ και Μάικλ Στάμπαργκ.
Η ταινία έρχεται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ μετά την προβολή της θα διατίθεται σε Nova On Demand και Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν, όπου και αν βρίσκονται!



Σάββατο 4 Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«ELVIS & NIXON» (Πρεμιέρα)
Η γνωριμία του Ελβις Πρίσλεϊ και του Προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, σε μια ταινία εμπνευσμένη από την περιβόητη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Λευκό Οίκο. (Αληθινή ιστορία, Μάικλ Σάνον, Κέβιν Σπέισι)

Κυριακή 5 Νοεμβρίου Novasports1HD στις 19:30
«Super League Σουρωτή ΑΕΚ-ΠΑΟΚ» (Ζ)
Το ντέρμπι των «δικεφάλων» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. H AEK υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς της νίκης ώστε να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου. H «Ενωση» προέρχεται από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ενώ ο ΠΑΟΚ από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου National Geographic στις 21:00
«The long road home» (Πρεμιέρα νέας σειράς)
Η σειρά «The Long Road Home» αναβιώνει μια ηρωική μάχη επιβίωσης κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, όταν, στις 4 Απριλίου 2004, η 1η Μεραρχία Ιππικού από το Φορτ Χουντ δέχθηκε άγρια επίθεση στο προάστιο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, μια μέρα που έμεινε γνωστή στα στρατιωτικά χρονικά ως «Μαύρη Κυριακή». Η σειρά μοιράζεται ανάμεσα στη δράση που έλαβε χώρα στα εδάφη του Ιράκ και σε εκείνη πίσω στο Τέξας, όπου οι σύζυγοι και οι οικογένειες περιμένουν νέα για 48 εφιαλτικές ώρες, αναμένοντας τα χειρότερα. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη 11 μήνες μετά τη διάσημη ομιλία του Τζορτζ Γ. Μπους κατά την οποία είχε δηλώσει πως «η αποστολή εξετελέσθη», άλλαξε το πώς ο αμερικανικός στρατός έβλεπε το Ιράκ, από μια ειρηνευτική αποστολή σε έναν πόλεμο κατά των εσωτερικών ανταρτών. Το καστ περιλαμβάνει τους Μάικλ Κέλι, Τζέισον Ρίτερ, Κέιτ Μπάσγουερθ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Νόελ Φίσερ και Τζέρεμι Σίστο.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«ΕΒΕΡΕΣΤ» (Πρεμιέρα)
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία καταγράφει την προσπάθεια δύο ομάδων ορειβατών που, με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, επιχείρησαν να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή του κόσμου. (Περιπέτεια δράσης , Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζος Μπρόλιν)





Κυριακή 5 Νοεμβρίου History στις 23:00
«Μυστικός πόλεμος κατά των ναρκωτικών» (Πρεμιέρα νέας σειράς)
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον «Μυστικό πόλεμο κατά των Ναρκωτικών» τα τελευταία πενήντα χρόνια: μάθετε πώς η CIA, η οποία είχε εμμονή σε ό,τι αφορά την απειλή του κομουνισμού, συμμάχησε με τη μαφία και ξένους εμπόρους ναρκωτικών. Σε αντάλλαγμα για την βοήθειά τους ενάντια στους ξένους εχθρούς, οι παράνομες αυτές ομάδες είχαν πάρει την άδεια να διακινούν ναρκωτικά στις ΗΠΑ. Η σειρά ερευνά τις παράπλευρες συνέπειες, όταν γκάνγκστερς, μέλη συμμοριών και πολιτικοί συγκρούστηκαν σε έναν πόλεμο κυριαρχίας για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς ναρκωτικών. Παρακολουθήστε τις διηγήσεις και τις μαρτυρίες πρώην πρακτόρων της CIA και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, διαβόητων εμπόρων ναρκωτικών, μελών συμμοριών, καθώς και ειδικών.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου Novacinema2HD στις 22:00
«ΑΠ'ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ»
Ενας ειδικευόμενος ορθοπεδικός ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με την κωμικοτραγική καθημερινότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας... (Κωμωδία, Αργύρης Ξάφης, Μηνάς Χατζησάββας)

Τρίτη 7 Νοεμβρίου Novasports2HD στις 18:30
«Basketball Champions League Μπεσίκτας-Αρης» (Ζ)
Ο Άρης ταξιδεύει στην Τουρκία όπου και θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι», την προηγούμενη αγωνιστική είχαν αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη τη Βόννη ενώ οι Τούρκοι είχαν ταξιδέψει στην Τσεχία κόντρα στη Νύμπουργκ.



Τρίτη 7 Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«ΚΥΡΙΑ ΣΛΟΑΝ» (Πρεμιέρα)
Ευφυής και με αξιοζήλευτο ρεκόρ επιτυχιών, η Ελίζαμπεθ Σλόαν είναι η πιο περιζήτητη λομπίστρια στο χώρο της πολιτικής. Μέχρι που έρχεται αντιμέτωπη με τον πιο σκληρό αντίπαλο της καριέρας της... (Θρίλερ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μαρκ Στρονγκ)


Τρίτη 7 Νοεμβρίου Novasportsstories στις 22:00
«H ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου – ΠΑΟ 1990/1991»
Η προβολή των αφιερωμάτων της νέας σειράς «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» συνεχίζεται. Σε αυτό το επεισόδιο, η μεγάλη συμπαραγωγή ΕΡΤ-NOVA παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό της ποδοσφαιρικής σεζόν 1990-91.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου Discovery στις 22:00
«Carspotting» (Πρεμιέρα νέας σειράς)
Στις ΗΠΑ, στις απομονωμένες περιοχές του βορειοανατολικού Ειρηνικού, υπάρχουν παρατημένα δεκάδες Αμερικάνικα υπεραυτοκίνητα. Ο Κάρλος και ο Πέντρο, αδέρφια και επιχειρηματίες, μαζί με τον Νίκο, τον καλύτερο τους φίλο και αυθεντία στα αυτοκίνητα, έχουν αναλάβει να ανακαλύψουν αυτά τα κρυμμένα διαμάντια και να τα επαναφέρουν στην παλιά τους δόξα. Στόχος τους είναι το κέρδος, για το λόγο αυτό ψάχνουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που έχουν μεγάλη ζήτηση για να βγάλουν κέρδος και να δώσουν ώθηση στην επιχείρηση τους. Θα καταφέρει, άραγε, η φιλόδοξη παρέα να ξεπεράσει τους έμπειρους επαγγελματίες ή όλη αυτή η προσπάθεια θα πάει χαμένη;

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«RULES DON'T APPLY» (Πρεμιέρα)
Το ειδύλλιο μεταξύ μίας επίδοξης ηθοποιού και του οδηγού της στέκεται εμπόδιο στην ανέλιξή τους, αφού το εκκεντρικό αφεντικό τους απαγορεύει τις ρομαντικές σχέσεις μεταξύ των υφισταμένων του... (Ρομαντική κομεντί, Γουόρεν Μπίτι, Ανέτ Μπένινγκ)

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου Novasports2HD στις 21:00
«Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods» (Z)
Το ντέρμπι των «αιωνίων» κυριαρχεί στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ και η νίκη είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου Novacinema2HD στις 00:00
«ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»
Οταν τα στοιχεία των ερευνών της για το φόνο μιας γυναίκας στρέφουν τις υποψίες της σε δυο εφήβους, μια δυναμική ντετέκτιβ παίζει το παράλογο παιχνίδι τους για να φτάσει στην άκρη του νήματος. (Αστυνομικό θρίλερ, Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Γκόσλινγκ) 


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου Novasports2HD στις 21:00
«Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods» (Z)
Το ντέρμπι των «αιωνίων» κυριαρχεί στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ και η νίκη είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου National Geographic στις 21:50
«Στα άδυτα της Βόρειας Κορέας: Τότε και τώρα με τη Lisa Ling» (Πρεμιέρα)
Το 2006, η ανταποκρίτρια του NG Λίσα Λινγκ ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα με πρόσχημα ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα που αφορούσε οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Έχοντας πρωτοφανή πρόσβαση, μας γνώρισε αυτήν την κλειστή, απολυταρχική κοινωνία. Έκτοτε, η χώρα έχει γνωρίσει πολλές αλλαγές. Ο Μεγάλος Ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ιλ απεβίωσε και ο γιος του Κιμ Γιονγκ-ουν ανέλαβε την εξουσία. Σήμερα, αποτελεί μια πυρηνική δύναμη, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να δημιουργήσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) που θα μπορεί να φτάσει ως την Αμερική. Ο τότε Πρόεδρος Ομπάμα είχε πει στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ ότι η Βόρεια Κορέα θα είναι η πιο δύσκολη υπόθεσή του σε διεθνές επίπεδο. Η νέα αυτή εκπομπή θα αναβιώσει την έρευνα της Λίσα και θα προσαρμόσει το αρχικό ντοκιμαντέρ στο σήμερα. Επίσης, θα παρουσιάσει την ιστορία της Λόρα Λινγκ, της αδελφής της Λίσα, η οποία συνελήφθη ενώ περνούσε τα σύνορα για ένα εγχείρημα για την Current TV. Ο πρώην Πρόεδρος Κλίντον διαπραγματεύτηκε την απελευθέρωση της ίδιας και των συναδέλφων της.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ!» (Πρεμιέρα)
Στην τελευταία του αποστολή πριν την πολυπόθητη προαγωγή, ένας συνοριοφύλακας αναλαμβάνει τη συνοδεία ενός κρατούμενου από το Παρίσι στην Καμπούλ. Μια απλή αποστολή θα καταλήξει σε διεθνή εφιάλτη... (Κωμωδία, Αρί Αμπιτόν, Μεντί Σαντούν)


Κυριακή 12  Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«Η ΑΦΙΞΗ» (Πρεμιέρα)
Οταν 12 διαστημόπλοια με εξωγήινους προσγειώνονται στη Γη, η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς επιχειρεί να επικοινωνήσει μαζί τους για να διαπιστώσει τις διαθέσεις τους. Η ταινία βραβεύτηκε με Οσκαρ. (Ταινία επ. φαντασίας – μυστηρίου, Εϊμι Ανταμς, Τζέρεμι Ρένερ)

Τρίτη 14  Νοεμβρίου Novacinema1HD στις 22:00
«Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ» (Πρεμιέρα)
Η απίστευτη ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του μποξ Βίνι Πατσιέντσα, ο οποίος, ύστερα από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα, έκανε την πιο θεαματική επιστροφή στον αθλητισμό μόλις 13 μήνες αργότερα. (Αληθινή ιστορία, Μάιλς Τέλερ, Ααρον Εκχαρτ)